Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek túl reagáltam?

Szerintetek túl reagáltam?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de másképpen nem érthető miért tettem azt amit.

Ferjem papája tehetős, nagy vagyonnal és ücsörög a pénzen, van akinek ad de nem párom szüleinek.

Aposom és anyósom elváltak, aposóm újra házasodott, anyósom elhunyt.

Felőlük eddig csak adósságot kaptunk, amikor a hagyatékot intéztük ( sok sok hitel) Aposom és felesége közölték, ha marad hitel Ők nem fizetnek ( közös jelzálog hitel) de ha marad az eladott örökölt házból akkor nekik is jár pénz.

A sok adósságon kívűl nagyon sokat ártottak nekünk, voltak már kisebb mosoly szünetek.

Szeretnek áskálódni, és kibeszélni mindenkit, nem rég sogoromék állították le őket.

Rólunk is hiresztelnek mindent, és kibeszélnek. Megszületett az unoka és Aposom és felesége azon görcsöltek, hogy a fiammal hogyan lehetne kicsalni pénzt a papából.

Nem rég egy örökölt házrészt eladtam, és már több rokonnál is érdeklődtek, hogy mennyiért adhattam el a házat és az a pénz hol van. Ez már a sokadik olyan "beleszolás" amihez semmi közük nincs. Tegnapi nap folyamán beszéltük, hogy napelem pályázat van de kell hozzá önerő. Erre aposomék számonkértek, hogy hol van az a pénz amit az örökölt házamért kaptam. Mondtam nekik hogy annak meg volt a helye. Tudni kell amit még kihagytam, hogy az új asszonynak van 2 lánya, és Sogorom nehéz anyagi helyzetben van, sokszor a tb sincs neki kifizetve. Aposóm a papától örökölt pénzt már fejbe el is osztotta, úgy hogy a kettő lány is egyformán részesedik a pénzből. Nekem már a f.... tele van ezzel hogy olyanba szól bele amihez nincs köze, így vissza kérdeztem, hogy ha a papától örökölni fog akkor lehet nem a 2 lánynak kéne penzt osztogatni amikor a fia meg nagyon rossz anyagi helyzetben van? Nyilván erre mind a ketten lefagytak. Elmondtam nekik,hogy amit itt látnak mindent egyedül csináltunk, ha anyagi segítséget nyújtottak azt is vissza kellett fizetni, 1 ásványvizet is ki kell ! És elmondtam nekik hogy a papa dugja fel magának az örökségét mert nem azért szültem meg a fiamat, hogy vele legyen kicsalva valakiből pénz. Nem tetszett nekik, viharos gyorsasággal dolguk akadt es elmentek.

Félre értés ne essék, nekem sincs közöm hozzá, hogy ha örököl aposom mire költi, de ezt fordítva is elvárom, hogy az Én dolgommal ne foglalkozzanak, se a családom anyagi helyzetével, úgy hogy a hátam mögött próbálnak kutakodni. Nagyon utálom hogy mindig rossz indulatuan mással foglalkoznak. Fiammal akartak kicsalni a papától egy nagyértékű traktort is. Szerintetek túl regáltam e ? Lehet inkább csendbe kellett volna maradni és hallgatni mint eddig?

Biztosan most emésztik, és lesz ennek folytatása amit azzal fogok lezárni, hogy nincs közöm az örökségedhez de neked se az enyémhez, és mindenki foglalkozzon a saját dolgával

ma 13:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez is teljesen érthető, bírom, hogy nem vagy álszent, hidd el, mindenki így érezne a helyedben. Még az is aki tagadná. Csak tudod, minél idősebb leszel annál jobban fogod érezni, hogy vannak dolgok amik nem érnek annyit, hogy folyamatosan kattogj rajt ha megváltoztatni már nem tudod. Pusztulat módon viselkedik apósod a fiaival, de látod, mindig is ilyen volt. Azért kérdeztem, ti hogy vagytok a férjeddel, mert így tudtok jó irányba koncentrálni, nem az van, hogy ti is csak veszekedtek. Nem írnék a helyetekben semmiféle levelet, úgysem értené, hát nem akarja érteni. De kezdődhetne egy újabb cirkusz. Úgy kellene állnotok saját életetekhez mint ha nem is létezne após, sem a pénze. Magatok erejéből haladni a magatok tempójában. Akkor aztán vekenghet kívülről bárki, ti mentek a saját utatokon. A végén meg esetleg lehet egy olyan bónusz, hogy nyakatokba esik valami kis örökség. De ne számoljatok vele, olyan ez mint a kutya vacsorája. Ha viszont nem terveztek a segítségével, nem is lesztek az adósai akár öreg korára.
ma 14:49
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen teljesen igazad van! Tipikusan az akitől ha segitséget kersz akkor azt vissza kell adni. Nyilván ez nem esik nehezünkre, csak éppen másik városba kell szaladgálni ha meg kell emelni egy szekrényt..

Férjem megérti az álláspontomat, csak nem szeretné magára haragítani őket.

Úgy gondolom annyira kezd elhatalmasodni ez az egész, hogy nem fogja bírni elkerűlni.

ma 15:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Férjem megérti az álláspontomat, csak nem szeretné magára haragítani őket."

Aztán miért nem? Mit remél még tőlük? Mert a leírásod alapján kb egy darab szarként kezeli apósod a gyerekeit, csak azt lesi neki hol lehetne haszna. Basszus a telefont nem venném neki föl többet, nem hogy még összejárjunk... Nem is értem.

Azt reméli a párod, hogy a papa vagyonából még marad majd neki is valami, amit az apjától örökölhet? Vagy hogy majd az apja ad neki pénzt? Nem fog. Jó lenne ha ebbe bele tudna nyugodni, mert így gyakorlatilag azzal fogja tölteni az életét, hogy nyeli az apja szarságait, hogy majd talán egyszer ha úgy alakul, jusson neki egy kis alamizsna a papa vagyonából.

Ettől függetlenül, mert úgy látom szükség lesz még rá, kicsit olvass utána az örökösödési jognak. Maga a törvény sem bonyolult, de rengeteg blog van, ahol konkrét példákon keresztül is elmagyarázzák. Ha tisztában vagy a jogaiddal és arról, hogy a törvény szerint kinek mi jár, sokkal magabiztosabb lehetsz, apósod meg fejre is állhat.

ma 15:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem nem a penz miatt. Csak probalja a kapcsolatot fenttartani a sok faszag ellenere. Siman anyukaja mar nem el es az apjat se akarja elvesziteni. Nyilvan majd befogja egyszer latni hogy ez egy mergezo kapcsolat
ma 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!