A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?
A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.
Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.
Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.
Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.
Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.
35/F
89 akkor legalább főzzön, illetve költözzenek máshová.
Nekem ha normális az anyósom, semmi bajom nem lenne vele ha hoz át kaját és 5 percet játszik a gyerekkel.
Más az ha belepofázik mindenbe stb, de a kérdezőn3l ilyen nincs, szóval a hiszti csak a feleség egoharca.
Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. - na, ezen én is ki lennék akadva.
Meg azon is, hogy negatív személyiség. Tudod, milyen rhadtul lehúzó egy olyan ember, aki állandóan panaszkodik, neki soha semmi nem jó, ráadásul még menne is az ember nyakára?
Én kedvelem anyóst, de ha ilyeneket csinálna, én sem lennék érte oda, pedig alkalmazkodóbb vagyok, de azért ez kiakasztana.
Szerintem itt már magával az elvvel is baj van. Hogy két felnőtt ember idejét anyukad akarja beosztani. Amióta megszülett a gyerek hányszor volt olyan, hogy ti hívtátok, vagy ti mondtatok hogy hétvégén egyetek együtt? Gondolom ezt egyszer sem várta ki, hanem baszogatott hogy menjetek már.
És anyukad vajon mit szólna ha a feleseged próbálna rendelkezni az ő idejével hiszen ugyan olyan felnőtt emberek mindketten? Vagy átugrana takarítani mondjuk anyudhoz mert hülyének nézné hogy biztos segítségre szorul a mindennapi életviteléthez?
Amúgy azt gyanítom, ha feleséged főzne akkor is hordaná anyós a kaját.
Mi az hogy legalább főzzön? 😀 szerintem mindenki döntse el magának hogy belefér e neki a rendelt kaja vagy hogyan oldja meg az evést. Mondom ezt úgy hogy én szeretek főzni.
Persze ha a férj inkább enné az anyja foztjet oké, de ez ne az unokáért “cserébe” legyen már. A segítség amit annyira szajkóz anyuka, az elvileg önzetlen kéne legyen.
Nekem a KÖTELEZŐ hétvégi kajálás nagyon no go.
Exeméknél ez volt, és jaj, csak "két óra". Aha, lezuhanyozni, elkészülni, kiutazni oda, majd vissza. A csak két óra, az gyakorlatilag 11-kor elindultunk és 4-5-nél előbb nem értünk haza, szóval lényegében a teljes vasárnapunkat dobhattuk ki, mert főleg télen már hová menjünk pl kirándulni?
Nem, felejtős.
Az a gond, hogy mindenben mártírkodik. "Jajj, nem lesz ez a program túl drága? Inkább ne menjünk, ne költsd a pénzed fiam, van hova raknotok!" - na, éppen ezaz!
Én az ilyen embert havi egyszer! elviselem, ha kell, de utána nem, és mindenki hagyjon vele békén.
Válaszolók, azért azt ne felejtsétek el, nektek is lesz unokátok, lesztek a másik oldalon, és ha ott lesz közvetlen közel hozzátok, kíváncsian várom h ti majd nem akarjátok e látni, törődni vele, segíteni akár úgy h főztök ha már a fiatok felesége amúgy sem teszi.
Jöttök majd ide sírni miért utál a menyem címmel.
98-as, nekem ÉLETEM lesz, ami a kérdező anyjának nincsen, azért nyomja a menye nyakára magát állandóan.
Mellesleg miért is a menyhez megy, és nem a fiához?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!