Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A feleségem gyűlöli az anyámat...

A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?

Figyelt kérdés

A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.

Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.

Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.

Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.

Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.

35/F

2022. febr. 13. 17:55
 141/188 A kérdező kommentje:

A feleségem kb havi 1x főz, akkor is dühöng, hogy neki mennyi ideje elmegy és erre nem áldozza fel az életét. Számára az evés egy huszadrangú dolog, ő ellenne napi 3 db puffasztott rizzsel is, annyira nem érdekli az egész. Az hogy nekem igényem van a főtt kajára, az az én bajom. Szóval eszik ő ha elé rakják, de ha nincs kaja, az se baj. Egyszer megnéztem, hogy mikor jut eszébe enni (direkt jóllakva értem haza munkából). Hát estig nem jutott eszébe se, hogy enni kéne.

Nagyon sokat dolgozom, sokszor hétvégente is, így időm nem lenne főzni. Na meg affinitásom sincs hozzá. Szerencsére kicsivel az átlag fölött keresek, meg tudjuk oldani a kajarendeléseket (tulajdonképpen muszáj), de 30 év alatt a rendelt kaják annyi többlet kiadást jelentenek, hogy kb egy fél ház árát szórjuk így ki az ablakon.

Anyám az már a fiunk megszületése előtt is főzött ránk, meg hordta a kaját hozzánk, ha nem mentünk hozzá. Ha visszautasítjuk, akkor kiborul, hogy "akkor miért élek én? Nem kellek én már senkinek..." - Ja, meg azzal jön még anyám, hogyha mi nem megyünk hozzá ebédelni, akkor ő is csak egy pirítóst eszik, ő magára akkor nem főz.

2022. febr. 14. 14:54
 142/188 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, amit anyád csinál azt úgy hívják: érzelmi zsarolás.
2022. febr. 14. 14:59
 143/188 anonim ***** válasza:
91%

Ha visszautasítjuk, akkor kiborul, hogy "akkor miért élek én? Nem kellek én már senkinek..."

Hát ettől én is a plafonon lennék feleséged helyében.

2022. febr. 14. 15:00
 144/188 anonim ***** válasza:
88%
Megértem a párod, én szeretek főzni, csak lusta vagyok. Sokat kajálunk mi is itt-ott, de szerencsére megtehetjük. Nekem is az lenne a bajom és az érzésem, hogy egyszerűen nem akarom napi szinten hogy ott legyen az életünkben. Még a saját szüleimmel is csak heti 1x beszélünk. mindenkinek megvan a maga élete. Anyukád nyugdíjas? Vagy dolgozik még? El kéne mennie mindenféle körökbe, ahelyett, hogy napi szinten ott akar lenni veletek (akár a kajában is). Engem is zavarna a "kötelező" hétvégi ebéd. Menjetek programokra hármasban, esetleg havi 1x vigyétek anyudat is.
2022. febr. 14. 15:02
 145/188 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező aki nem csinál semmit egész nap, nem is lesz éhes.

Anyád is gáz kicsit, akivel ezt a te dolgod megbeszélni, de ezt kb tudtad mikor a közvetlen közelében vettél lakást/házat.

Nem fogtok működni a feleségeddel hosszabb távon, ezt rengeteg dolog elárulja. De jobb is így, mint végig sz.pni egy életet valakivel.

2022. febr. 14. 15:12
 146/188 anonim ***** válasza:
81%

145. Mert te aztán qrvára tudod, mit csinál a nő egész nap. Látszik, hogy másfél éves gyereket is csak képen láttál még.

Hogy is tudott szegény édesanyád ekkora bunkót a világra hozni...

2022. febr. 14. 15:16
 147/188 anonim ***** válasza:
71%
Persze nem csinál, az asszony helye a konyhában van vagy mi? Az fel se merül hogy a főzés helyett lehet pl értelmes fejlesztő játékot játszani a gyerekkel pl vagy bármi más… amúgy ez a két es fél pipás provokátor már a sokadik kérdésnél hergeli az embereket direkt, nem kell vele foglalkozni
2022. febr. 14. 15:26
 148/188 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy nem főz. Igen, ennek tudatában vettem el feleségül. Senki sem tökéletes, olyan ember nincs a földön. Én sem vagyok kajaközpontú, hogy eszerint válasszak párt magamnak, de azért a nullánál több főtt ételre vágynék.

A feleségem lehet hogy nem főz, de cserébe sokat foglalkozik a gyerekkel, amiért nagyon hálás vagyok neki.

2022. febr. 14. 15:39
 149/188 anonim ***** válasza:
17%

Akkor ha neked ez így jó, anyukáddal kell megértetned, hogy hagyja abba a kajával való érzelmi zsarolást. Köszönitek, de nem kell.

Azt csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy rengeteg olyan nő van, aki amellett, hogy rendesen törődik a gyetekkel, főz is. Ha nem is minden nap, de heti háromszor minimum.

Én is el lennék egymagam hideg kaján, de mivel kedvèben akarok járni a férjemnek, főzök. Plusz ez a jó minta a gyereknek is: otthon főtt étel van, amit közösen le ülve eszünk meg. Együtt járunk bevásárolni is, együtt főzőcskézünk.

Szerencsétek, hogy olyan helyen laktok, ahol ennyi lehetőség van rendelni

2022. febr. 14. 15:45
 150/188 anonim ***** válasza:
92%
nem lehetne kompromisszumra jutni valahogy? anyuka ne vigyen kaját, de láthassa a gyereket. ha te akarsz enni, beugrasz hozzá. és elbeszélgetsz vele arról, hogy nagyon fiatal még ahhoz, hogy elássa magát. keressen időtöltést, társaságot. szokott netezni?
2022. febr. 14. 15:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!