A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?
A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.
Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.
Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.
Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.
Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.
35/F
Na, még egy megkeseredett ötvenes! :) Üdv. a klubban!
Lassan mennünk is kell aludni, ki tudja, ezek a mai menyek egyáltalán főznek-e a fiainkra. Ejjjj, de legalább van értelme az életünknek! :):)
Én ugyan nem ötvenes vagyok, de levontam ám én is a konzekvenciát, hogy akinek sok az ilyen érzelmi zsaroló mártír anyós viselkedése az boldogtalan. 😀
Küldenék nekik egy ilyen anyóst, aki a kajával zsarol, ha meg nem kérsz akkor eljátssza a hattyú halálát, aztán megnézném őket.
Vagy nekik soha semmi igényük egy közösen eltöltött hétvégére? Elég nekik ülni anyósnál? És az a boldogtalan aki ennél többre vágyik…. 😀
Én anyósom is ilyen ám….ha nem jöttök, be se gyújtok, mert egymagamra minek. Értsd: sajnáljatok, mert miattatok fagyoskodok.
Ha nem kell, nem is főzök. Magamnak minek. Ugyanez megy.
És nem, nem akarok a hét hét napjából egyet nála elcseszni - mert ha vasárnap beülünk hozza ebédre, oda van a nap -, és azzal meg nem tesz szívességet, hogy ide hordja az olyan ételt kéretlenül, amit meg se eszünk. Krumplis tészta, liszttel sűrített főzelékek, zsíros húsok, stb. Megy a kukába sokszor.
Volt már nekem olyan exem, akinek az anyja, bár idősebb volt a jelenlegi anyósomnál, de egy totál jofej idős csaj volt, imádtam hozzá menni, lehetett vele beszélgetni, nevetgélni, nem volt gond semmi. A mostani meg olyan kb mint a tied: egy besavanyodott mártir energiavámpír.
Elcseszni erre egy napot a hétvégéből? De a hétköznap se jobb. Hétköznap este tudunk csak hárman lenni, kell a francnak oda az öregasszony negyediknek.
Én voltam a 165, 167, 168 is.
Nagyot mentem az este, ehhez kétség sem fér. :D
Szóval adott egy özvegy anyuka, aki fizetést kap, vagyis dolgozik még, és mivel annyira nincs élete a fiára és az unokára akaszkodik.
Adott egy feleség, aki nem főz és adott egy férj, akit állítólag ez nem zavar, de mégis.
Anyukát pszichológussal rendbe kéne rakatni, szerintem annyira a a férje lehetett az élete, hogy most meg totál egyedül érzi magát. El kell fogadnia azt is, hogy a fiának külön családja van. Illetve biztos benne van is, hogy a menye nem főz, így azt gondolja nélküle éhen halnátok, ezért etet titeket.
Ez azért az asszony oldaláról baromi zavaró. Az is, hogy beleszólnak abba, hogy él a családjával, plusz életképtelennek van gondolva.
A férj meg valahol két tűz közé van szorulva, mert az anyunak se akar ellent mondani, de a felesége mellett se áll ki 100%-ban, ami megint csak konfliktus.
Először kérdező egymás között rendezzétek a konfliktust a feleségeddel, aztán találjatok ki egy menetrendet a kajára és az unokázásra anyádnak. Persze nem fog neki tetszeni, hogy mellékvágányra kerül, de muszáj meghúzni a határokat. Amúgy az ilyen etetős nagymamák nagyon veszélyesek az unoka testsúlyát illetően, mert hajlamosak túletetni, meg sütnek 5 féle süteményt. Nem most lesz para, hanem amikor kicsit nagyobb lesz.
Anyós ugyan ez, azért mert ő édes szájú nem képes felfogni, hogy valaki nem akar elélvezni, mert ránéz egy almáspitére vagy meggyes piskótára. Folyton etetni meg tömni akar.
Minden nagyon lisztes meg zsíros, a főzelékek olyanok, hogy ha kiveszed a dobozból megállnak és remegnek mint a kocsonya, tarja alatt is bő zsír pedig az nem igényelné, kifőzött tésztára is két deci olaj locsolva stb.
De tényleg még egy olyan normális kaja mint a rakott karfiol is olyan büdös olajszagot hagy melegítés után hogy szellőztetni kell. Párolt zöldség szarrá főzve lehetne még sorolni.
A férjemnek fel se tűnt magától mert neki ez a megszokott. Én se örülnék ha ilyen kaján kéne állandó jelleggel élnünk, már 10 kilóval biztos nehezebbek lennék. 😀
Nálunk is etetős idióta az anyós.
Állandóan kérdezi csináljon-e rántott húst, mert csak ezt a kajáját eszik meg a gyerekek (végül nem csinál), de a 2 centis dermedt zsírba dobozolt ecet savanyú toroskáposztáját küldi kérés nélkül. A rántotthúst soha. :D
Na, meg a kocsonyát, amibe ehetetlenül kemény a hús/bőr.
Állítólag rajtunk kívül az egész rokonság imádja, így amikor állítólag őértük főzi, akkor nekünk is juttat.
Katasztrófa!
Most is ott áll a hűtőben az ecetízű torosa, vastag zsírrétegben, garantált epegörcs, ha csak ránézel. :D
Kuka lesz a vége, csak sajnálom, mert ételt nem szoktam soha kidobni, kivéve az övét. :(
Ah ne is mondd, bolognai hűtőben dobozban, a tetején egy centi dermedt zsírréteg, olajos tésztával… előre felek mi lesz ha a gyerek elég nagy lesz és a “mama főztjével” akarja majd tömni.
A férjem szokta megenni amit készít én nekem sokszor nem megy sajnos, de neki se örülök mikor ezt a sok zsírt tömi magába.
De volt amit úgy küldött ide 10 literes lábasban hogy hat ez a bableves most nem sikerült valami jól, de majd biztos betomjuk az egész lábast vagy nem tudom… 😂 anyós szerintem azért nem 200 kiló mert ő is meg a férje is a munkahelyen ebédel, de mondjuk férjem a kamasz koráig elég duci kisgyerek volt, vajon miért…
Ezek az emberek a legrosszabbak, akik tudják hogy tolakodóak, de azt hiszik ha mindig visznek valamit akkor amiatt senki se fújhat rájuk.
Könnyű azt mondani hogy minek morogsz anyámra, most is olyan kedves volt, hozott sütit, hozott a gyereknek játékot stb stb. És ezzel el is kene nézni az allando tolakodást…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!