Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A feleségem gyűlöli az anyámat...

A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?

Figyelt kérdés

A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.

Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.

Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.

Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.

Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.

35/F

2022. febr. 13. 17:55
 161/188 anonim ***** válasza:
91%
Én se, és még boldogtalan se vagyok. 😀
2022. febr. 14. 19:17
 162/188 anonim ***** válasza:
90%

Én is megőrülnék, ha egy ilyen mártírkodó öregasszony heti fix programot csinálna nekem. Hallgatni is fárasztó lenne, totál energiavámpír.

Amúgy meg a feleségednek elég feladat a gyereket nevelni. Ha nem főz, nekiállhatsz te is akár, és akkor nem kell rendelni.

2022. febr. 14. 20:06
 163/188 anonim ***** válasza:
94%

Na igen. Ha egyedülálló lenne és anyuka nem lakna olyan közel hogy mindig friss kaját dobáljon be, akkor örökké szendvicsen élne?

Amúgy se csak ebédből áll az élet, épp elég egy kisgyerek napi 5 étkezését abszolválni, így is van hogy kaja csinálás az egész nap. Plusz pépesíteni, felvágni falatokra stb…

2022. febr. 14. 20:50
 164/188 anonim ***** válasza:
94%

Megértem a feleségedet. Sajnáltatja magát az anyukád. Elég fura, hogy 58 évesen az "unokának él"

Azt tanácsolom, hogy egyezzetek meg. Ne hetente menjetek hozzájuk,hanem kéthetente pl. De ez csak egy példa, a döntés a te/ ti kezedben/ kezetekben van.

2022. febr. 14. 21:38
 165/188 anonim ***** válasza:
92%

"Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt."

Pont ilyen mamlasz férfi vagy. Nem neked kell megoldanod az életét.

Totál beteg, ahogy tolja. És totál érthető a feleséged reakciója.

52 éves vagyok, nem hinném, hogy egészséges dolog, egy 58 éves nőnek, hogy csak az unoka láthatása, meg a főzés az egyetlen életcélja.

2022. febr. 14. 21:51
 166/188 anonim ***** válasza:
94%
165, hol voltál eddig? Egyedül tartottam a frontot, már gondolkodtam, hogy írok ki egy kérdést, hogy milyennek látnak minket a gyerekeink és az ő párjaik. Mert besz.rás lenne, ha ez lenne rólunk a kép. Nyugszom is megfele. :):)
2022. febr. 14. 22:26
 167/188 anonim ***** válasza:
90%

98-as menjél már ezzel a süketeléssel.

50+ vagyok, de nekem nem életcélom a gyerekeim etetése már ennyi idősen.

Gondoskodtam róluk, de ha már felnőttek, külön élnek, akkor hátradőlök és élvezem az életet.

2022. febr. 14. 22:32
 168/188 anonim ***** válasza:
93%

166!

Hol voltam, hol voltam... hát olvastam az addigi 164 hozzászólást! :D

2022. febr. 14. 22:48
 169/188 anonim ***** válasza:
93%

168, elfogadom! :D

És szeretettel üdvözöljük 167-es befutót is, megjelent itt kérem a kemény mag. :)

2022. febr. 14. 23:00
 170/188 anonim ***** válasza:
89%
én is 52 vagyok és most jöttem haza egy koncertről. nem komolyzenei 🙂
2022. febr. 14. 23:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!