A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?
A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.
Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.
Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.
Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.
Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.
35/F
Hát egy egészséges embert azért egy ilyen mártír típus eléggé tud irritálni.
Nem, az nem egészséges, hogy anyád napi szinten jelen akar lenni az életetekben.
Ok, ne találjon magának pasit, de akkor járjon el a barátnőkkel kávézni, vannak mindenféle klubok, kézimunka körök, tudom is én.
Én is kiakadnék, ha anyós minden nap betoppanna.
Sosem állít be hozzánk anyám váratlanul, mindig felhív előtte, hogy hozna kaját nekünk. Kb. szerda kerül jön fel hozzánk fél órára este, hétvégén meg vagy szombaton, vagy vasárnap nála eszünk. Na ebből van már elege feleségemnek, szerinte ez borzasztó sok találkozás anyámmal, és ezt szeretné kegyetlenül leredukálni.
Szóval már nem tudom ... a feleségemnek vagy igaza? Tényleg sok ez a találkozó?
Szerintem legyen a mamának heti 2-3x fix idősávja, a többi időben nincs unoka, nincs főzőcskézés. Ez a fix idősáv lehet 1-2 hétköznap este + mondjuk az egyik hétvégi nap ebéd + délután. Ha a feleséged nem akar veletek menni a hétvégi találkozásra, ne menjen, addig pihenhet, barátnőzhet, amit akar. Így win-win, anyukád látja a kisgyereket, a feleséged meg nem látja az anyósát.
Azért heti 1-2 esti találkozásba nem kell belehalni, esetleg még annyit könnyíthetsz a helyzeten, hogy te vagy ott anyukáddal + a gyerekkel nálatok is (nappaliban, teraszon, nem tudom, mik a lehetőségek), addig pedig a feleséged a saját dolgát végzi, nem kell ott ülnie jópofizni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!