Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A feleségem gyűlöli az anyámat...

A feleségem gyűlöli az anyámat, tényleg rászolgált erre?

Figyelt kérdés

A feleségemet irritálja az anyám, pedig nem rossz anyós a klasszikus értelemben. Inkább amolyan túl szerény, örök szomorú búbánat. Ha nincs min aggódni, akkor keres magának valamit, amin lehet, szóval ilyen örök negatív személyiség.

Anyám özvegy már 10 éve, most 58 éves és nem hajlandó pasit találni magának, mert azt mondja, hogy "ő már csak az unokának él már, nincs más életcélja, csak ez" - hát a feleségemet ez teljesen kiborítja. Tényleg csak azt figyeli, hogy mikor engedjük be hozzánk, neki mindegy hogy 5 perc, vagy 30 percre, de tényleg ez a napja fénypontja, ha látja a kisfiamat, aki most 1.5 éves.

Ráadásul anyám állandóan főzne nekünk, kb. az összes fizetését kaja alapanyagra költi, mert amíg nála ebédelünk, addig is láthatja az unokát. Ha nem akarunk hozzá átmenni ebédre, akkor csak "beadja" a kaját műanyag dobozban hozzánk, és csak annyit "kér cserébe", hogy 5 percre láthassa az unokát. Vagy néha még azt sem. A feleségem utál főzni, nem is szokott, általában rendelünk. Irritálja ez is, hogy anyám ezerszeresen lepipálja őt a konyhában.

Én sajnálom anyámat, magányos, de borzasztó látni, ahogy feleségem minden nap felhergeli magát rajta. Anyámnak tényleg az egész élete ilyen kis szerencsétlen, kishitűségben telt, tulajdonképpen sosem élt.

Lehet-e ezen változtatni, hogy a helyzet köztük jó legyen? A feleségem édesanyja már nem él, így nincs esély az egyenlő mennyiségű találkozásra.

35/F

2022. febr. 13. 17:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/188 anonim ***** válasza:
84%

Én se bírnám elviselni. Ez amúgy nem normális viselkedés szerintem. El kellene mennie pszichológushoz,kezdeni valamit a depressziójával. Legyen már a 'zunokázáson kívül is élete. Mit fog kezdeni ha pl a gyerek később cikinek tartja a ragadvány nagyit/nem szeret majd vele lenni/elváltok és anyuci a gyerekkel messzire költözik stb? Öngyilkos lesz, mert nem lesz már élete értelme?

Kezeltetnie kéne magát, barátokat szereznie, vagy hobbit. Esetleg részmunkaidőben menjen dolgozni, addig is emberek között lenne.

2022. febr. 13. 19:30
 32/188 anonim ***** válasza:
93%
58 evesen nem dolgozik??
2022. febr. 13. 19:42
 33/188 anonim ***** válasza:
84%

Engem is idegesítene.

Menjen el a nagyi az unokával egy programra, játszóra, hozzá. De mászkáljon mindig hozzátok.

Anyád felnőtt ember, élje az életét, és ne mindent tőletek várjon. És ne mártírkodjon. Nem kell pasizni, de lehet barátkozni, programokra menni, hobbi, stb.

2022. febr. 13. 19:43
 34/188 anonim ***** válasza:
82%

Anyukádnak még azt lenne érdemes elmondani, hogy ha a gyerek picit nagyobb lesz (persze a feleségeddel egyeztess előtte), akkor majd lehet nála több időt és akkor nem kell folyton beugrania mert majd pl nála lesz amíg ti elmentek valahova hétvégén mondjuk. De egy olyan pici babát aki nem tudja még kommunikálni hogy mi a baja, még nem hagy az ember akárkire. (Ezt most nem úgy értem, hogy anyud nektek csak “akárki”.)

Viszont ha a feleségednek ez a helyzet így terhes, és már anyád említésétől is lila lesz a feje, az nagyon nem jó és egyre rosszabb lesz. Közös nevezőre kell jutni, de inkább a feleséged igényeihez alkalmazkodva mint anyudéhoz, hiszen ő a gyerek anyja és amúgy se jó ha otthon feszült a légkör. Most gondolj bele, ha neked is minden hétvégén egy napot olyan dologgal kellene tölteni, amit a hátad közepére nem kívánsz. Nem nekünk kell eldönteni, hogy sok e ennyi találkozás vagy nem, mert a felesgednek így nem jó és ez a lényeg.

A kaja témára meg…

Pl te meg eheted anyud kajáját ha akarod, feleséged meg rendeljen magának továbbra is, ha úgy se főz, csak ne az legyen hogy ez egy jó ürügy állandóan beugrani hozzatok.

2022. febr. 13. 19:44
 35/188 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, hogy nem főz jól. És se szeretem mindenki főztjét.
2022. febr. 13. 19:45
 36/188 anonim ***** válasza:
74%
Nem anyosnak kene fozni hetvegen, hanem neked vagy nektek kozosen. Anyossal havonta egyszer eleg talizni. A tarsadalom tette ot ilyen onfelaldozova. Igenis menjen programozni, legyen hobbija.
2022. febr. 13. 19:46
 37/188 anonim ***** válasza:
20%

Felesegem gyuloli az anyosat.Ezek a Te szavaid.A nagymama pedig pont egy kis szeretetre vagyik.Sajnalatos a helyzetet. A mamanak ket jo szo is eleg lenne, de valamiert ezt a legnehezebb kimondani.A gyulolet nem engedi.

Talan a csaladban betolto szerepet akarja mindenaron igy megtartani a feleseged.

En gyerekkoromban szerethettem anyukamat is es mindket nagymamamat nagypapamat. Kiegyensulyozott gyerekkorom volt.

2022. febr. 13. 19:46
 38/188 anonim ***** válasza:
88%
A férfiak is odaállhatnak ám főzni nyugodtan, nemcsak az a két megoldás van, hogy az anyád, vagy a feleséged főz, nem 1950-et írunk.
2022. febr. 13. 19:48
 39/188 anonim ***** válasza:
94%

Nem mindenki igényli maga körül az állandó gondoskodást meg sürgés-forgást, el kell fogadni. Én is olyan vagyok, hogy kell az idő hármasban is és úgy nem lehet, ha hetente egy hétvégi nap le van stoppolva.

Nekem se lenne kedvem heti többször anyossal beszélgetni, pedig kedvelem, de nem vagyok olyan típus. Az ilyen vislekdessel pedig azt lehet elérni, hogy heti többször veszekedtek rajta. Inkább akkor találkozzatok anyukáddal 2-3 hetente, de akkor legyen hozza kedve a felesgednek is. Nem jobb, mintha idegesen megy oda a háta közepére se kívánva az egész dolgot?

2022. febr. 13. 19:52
 40/188 anonim ***** válasza:
14%

nem értem, hogy ha hétvégén két óra, meg hétköznap egyszer megy, az miért sok?

ha a kicsi nem ismeri meg a mamát, akkor hogy tudná később otthagyni nyugodtan, amíg a szülők esetleg kettesben lehetnének?

abban igazuk van, hogy élnie kéne még anyukának. de ennyi együtt töltött idő szerintem nem sok. nagyon kíváncsi lennék a feleség verziójára, mert nem értem ezek alapján miért utálja anyukát. ha beleszólna mindenbe, szó nélkül átjárkálna, akkor érteném, de így nekem nem kerek a történet.

2022. febr. 13. 19:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!