Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan akadtak ki rám a...

Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?

Figyelt kérdés

Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.

Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?

2021. szept. 27. 10:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/132 A kérdező kommentje:
#46 Hatan voltunk jelen, ebből négyen ugyanúgy étkezünk. A süti abszolút arany középút volt, mert nem eszünk ilyeneket többnyire. Anyumékra akkor ne figyeljek? Magaunkre se? Csak anyós kedvéért legyen pörkölt?
2021. szept. 27. 12:17
 52/132 anonim ***** válasza:
81%

"Nem tudom, a szeretem / allergiás rá szavak közötti különbség megvan? Jah."

A házigazda szempontjából mi a különbség? Mindkét esetben van x dolog, amit figyelembe kell vennie a menü tervezésénél, ha szeretné, hogy a vendégei jól lakjanak. Ha meg valakit zabálni hívok, akkor meg csak az a cél, nem? Ha meg nem, akkor miért nem csak egy kávéra hívja át őket? Akkor nincs kérdés.

2021. szept. 27. 12:18
 53/132 A kérdező kommentje:
#48 Akkor megint leírom, hogy ők is esznek bulgurt és pestot is, ebből a sütiből is pusztítottak már el tepsinyi mennyiséget. Szó sincs arról, hogy nem szereti. Csak nem ez a kedvence.
2021. szept. 27. 12:19
 54/132 anonim ***** válasza:
23%
Igen kérdező, kizárólag csak pörkölt és csirkemell létezik a világon. Nem volt más választásod. Oké.
2021. szept. 27. 12:20
 55/132 anonim ***** válasza:
84%
Beszarok. Azért ez a menü nem akkora kuriózum, gyerekek. Vagy tényleg mindenki az itt sokat emlegetett sajtos tésztát tömi két pofára? Még így is szinte semmi zöldség nincs benne.
2021. szept. 27. 12:32
 56/132 anonim ***** válasza:
75%

#35 De te nem gluténmentes kenyeret adtál a kenyérimádónak, hanem adtál helyette maceszt, és csodálkozol, hogy nem ízlik neki.

Egy másik kommentedben azt írtad, hogy mégis az utóbbi időben elkezdte érdekelni az anyóst az egészsége. Ebben az esetben teljesen érthető, hogy kímélő kaját csináltál neki. Ha ő amúgy leszarja (mint a leírásban írtad), akkor kevésbé volt okos döntés a diétás menü, mert nem vagy a gyámja, felnőtt ember felett nem kell anyáskodni.

Akárhogy is, anyósodék ordas bunkók, hogy így kiakadtak, de ha békét akarsz, akkor te is próbálhatnál hagyományosabb ízeket főzni, még ha az egészséges vonalon is maradnál. Ha nem akarsz békét a bumburnyákokkal, akkor meg tök mindegy, csapassad nekik a pestós bulgurt.

2021. szept. 27. 12:33
 57/132 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem teljesen oké a kaja, itt sokan nem ettek még valódi extra mindenmentes kaját… a bulgur nem tudom mióta az ördögtől való, kussban ehette volna egyszer, otthon meg had zabálja a nokedlit :D

Nem csinálnék nagy ügyet, csak nekik lenne legközelebb pörkölt nokedli 1-1 adag, magamnak meg lenne amit én szeretek :D alapból főzök többfélét, hogy mindenki falatozzon meg kóstolhasson bármiből amit megkíván.. ha az sem tetszene nekik, akkor nem hívnám őket többször.

58/132 anonim ***** válasza:
72%

En mindig egyeztetem a menüt a vendégekkel előre, hogy ne olyat főzzek, amit nem szeretnek.

Ezt tudom javasolni neked is

59/132 anonim ***** válasza:
79%

Mi is mindig megbeszéljük mi legyen a menü, kivéve ha csak aperót adunk, olyankor "csak" sós süti, sajttál, mini szendvics kerül az asztalra. Én például nem szeretem a nyers húst, így mikor anyósom azt szolgált fel összeröffenéskor, én kaptam mást amit kedvelek. Vagy ha karácsonykor fondüzünk mindig megbeszéljük mi legyen hozzá, van több féle hús is.

Mikor én tartottam házavatót gulyást főztem, persze előtte kikértem a jónép véleményét.

2021. szept. 27. 12:36
 60/132 anonim ***** válasza:
71%
A probléma gyökere az, hogy mégha tiszta jószándékból is (?), de beletoltad anyósod arcába azt ezzel a menüvel, hogy Ő gyenge jellem, mert nem képes a saját egészsége érdekében sem változtatni az étkezési szokásain, nem képes lemondani az általa kedvelt, ámde számára is egészségtelen ételekről. Gyakorlatilag szembesítetted a saját gyengeségével, ami nyilvánvalóan frusztrálta, kiborította. Lehet nem a legjobb a példa, de ez kb olyan, mint amikor egy alkoholistát meghívnak vendégségbe ahol csak alkohol mentes italokat szolgálnak fel és még külön ki is hangsúlyozzák, hogy ez az ő érdekében (is), miatta van így.
2021. szept. 27. 12:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!