Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?
Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.
Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?
"Nem tudom, a szeretem / allergiás rá szavak közötti különbség megvan? Jah."
A házigazda szempontjából mi a különbség? Mindkét esetben van x dolog, amit figyelembe kell vennie a menü tervezésénél, ha szeretné, hogy a vendégei jól lakjanak. Ha meg valakit zabálni hívok, akkor meg csak az a cél, nem? Ha meg nem, akkor miért nem csak egy kávéra hívja át őket? Akkor nincs kérdés.
#35 De te nem gluténmentes kenyeret adtál a kenyérimádónak, hanem adtál helyette maceszt, és csodálkozol, hogy nem ízlik neki.
Egy másik kommentedben azt írtad, hogy mégis az utóbbi időben elkezdte érdekelni az anyóst az egészsége. Ebben az esetben teljesen érthető, hogy kímélő kaját csináltál neki. Ha ő amúgy leszarja (mint a leírásban írtad), akkor kevésbé volt okos döntés a diétás menü, mert nem vagy a gyámja, felnőtt ember felett nem kell anyáskodni.
Akárhogy is, anyósodék ordas bunkók, hogy így kiakadtak, de ha békét akarsz, akkor te is próbálhatnál hagyományosabb ízeket főzni, még ha az egészséges vonalon is maradnál. Ha nem akarsz békét a bumburnyákokkal, akkor meg tök mindegy, csapassad nekik a pestós bulgurt.
Szerintem teljesen oké a kaja, itt sokan nem ettek még valódi extra mindenmentes kaját… a bulgur nem tudom mióta az ördögtől való, kussban ehette volna egyszer, otthon meg had zabálja a nokedlit :D
Nem csinálnék nagy ügyet, csak nekik lenne legközelebb pörkölt nokedli 1-1 adag, magamnak meg lenne amit én szeretek :D alapból főzök többfélét, hogy mindenki falatozzon meg kóstolhasson bármiből amit megkíván.. ha az sem tetszene nekik, akkor nem hívnám őket többször.
En mindig egyeztetem a menüt a vendégekkel előre, hogy ne olyat főzzek, amit nem szeretnek.
Ezt tudom javasolni neked is
Mi is mindig megbeszéljük mi legyen a menü, kivéve ha csak aperót adunk, olyankor "csak" sós süti, sajttál, mini szendvics kerül az asztalra. Én például nem szeretem a nyers húst, így mikor anyósom azt szolgált fel összeröffenéskor, én kaptam mást amit kedvelek. Vagy ha karácsonykor fondüzünk mindig megbeszéljük mi legyen hozzá, van több féle hús is.
Mikor én tartottam házavatót gulyást főztem, persze előtte kikértem a jónép véleményét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!