Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan akadtak ki rám a...

Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?

Figyelt kérdés

Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.

Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?

2021. szept. 27. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/132 anonim ***** válasza:
88%
En elkuldtem volna. Micsoda paraszt!
2021. szept. 27. 10:46
 2/132 anonim ***** válasza:
92%
Ha vendégségbe mész, azt eszed, amit főznek. Ha beszólsz rá, nah az a bunkoság. Nyugodtan megmondhatod nekik, jönni többet nem kell.
2021. szept. 27. 10:48
 3/132 anonim ***** válasza:
89%

Jó vicc lenne, ha a vendég döntené el a menüt. :D

Ha nem szereti az adott kaját, nem kér belőle. Nem kötelező mindent megkóstolni, amit a házigazda eléd rak, de fanyalogni, pofákat vágni nem túl elegáns. Amíg nem kér bocsánatot, nem hívnám meg, az tuti. A párodnak beszélni kellene velük, hogy ez nagyon nem volt oké, megbántottak téged.

2021. szept. 27. 10:48
 4/132 anonim ***** válasza:
62%

Hát egyrészt jogosan másrészt nem. Ha vendégségbe hívok valakit, akkor olyan ételt készítek, amit az szeret. Ha cukorbeteg és xarik rá, akkor nekem se kell figyelembe venni.

Viszont értékelhette volna, hogy vigyázni akarsz az egészségére.

2021. szept. 27. 10:51
 5/132 anonim ***** válasza:
71%
Nem kötelező a vendégnek mindent megkóstolni, viszont a házigazdának meg illik figyelembe venni, hogy a vendég mit szeret. (Persze, ha már ismeri, de lehet, hogy ez ebben az esetben az első alkalom volt.)
2021. szept. 27. 10:52
 6/132 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Dehogy vagy tapló!Az anyósod egy ritka nagy tapló XD

Nem értem mit akar zabálni ha már tonnás súlyban van plusz még cukorbeteg is pff Az elhízottaknál szokott leggyakrabban kialakulni cukorbetegség,magas vérnyomás és még sorolhatnám.Nem is értem mibe van XD

Aki cukorbeteg annak a szénhidrátokra is oda kell figyelni.Ajánlott a 160 vagy 180 g-os diéta mint a PCOS betegeknél vagy 200g-ig lehet felmenni🤦‍♂️🤦‍♂️

Nagyon buta anyósod és apósod van már ne is haragudj!

Elhiszem hogy rosszul esett!Ne törődj vele mert analfabéta ilyen szempontból.Az orvosa nem mondta el neki hogy mire figyeljen?Addig zabál hogy majd inzulinoznia kell magát.Sok ilyen van hogy nem érti....

Hagydd rá!Ne agyalj ezen!Ő baja lesz a hülyesége nem a tiéd

2021. szept. 27. 10:53
 7/132 anonim ***** válasza:
14%
Így jártál. Tanulj meg főzni, és legalább kajába ne a divatot nézd.
2021. szept. 27. 10:57
 8/132 anonim ***** válasza:
67%

Végülis anyósról beszélünk... ...aki úgy jó ha pórhanyós: szóval gázkamrába vele! :-)

Itt nem az étellel van baj, hanem azzal, hogy féltékeny rád, hogy elvetted a fiát és még főzöl is rá. Ezek az élet "láthatatlan" csatái.

Minél jobban, tökéletesebben, becsületesebben, igazságosabban élsz, az annál jobban fogja szúrni a többi selejt ember szemét... :-)

Legközelebb főzz nekik jó zsíros kaját (amit ők szeretnek), magatoknak meg azt, amit ti szerettek. Ez igaz plussz meló, de nem kell minden nap.

...és különben is kíváncsi lennék akkor mibe kötne bele a vén csoroszlya! :-)

2021. szept. 27. 10:58
 9/132 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek az előttem szólókkal.

Anyósod emeletes bunkó, megértem, hogy nagyon rosszul esett.

Ha engem meghívnál ebédre, még ha nyers halat és bambuszrügyet raknál elém, akkor sem kritizálnám. Legföljebb nagyon keveset ennék.

Most mondanám azt, hogy anyósodat ne hívd többet ebédre, de itt ennél többről van szó. Aki képes vendégként rákiabálni a háziasszonyra, hogy szégyellje magát, amiért nem pörköltet főzött nokedlival, az olyan mértékben bunkó, akivel talán sose akarnék többet találkozni.

Ha férjed helyében lennék, valószínűleg utána négyszemközt megbeszélnénk, hogy ezután őket sosem hívjuk, és én is nagyon ritkán fogom látogatni őket, de akkor sem kívánom, hogy te velem gyere. És természetesen nem csinálnék titkot előttük abból, hogy mi miatt kerüljük őket.

Egyébként ahogy leírtad, miket főztél, szívesen mennék hozzátok ebédre. :-)

2021. szept. 27. 11:02
 10/132 anonim ***** válasza:
26%

8!

Ugyanmár. Az atlag ember nem tör ki örömujjongásban a kérdező menüje hallatán. Nem vagyok anyós, még jo ideig nem is leszek, de pl en csak levest ettem volna. Nem szeretem a pestot, se a bulgurt, lilahagymat vagy kukoricát. A mindenmentes cuccoktól a hideg ráz.

2021. szept. 27. 11:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!