Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan akadtak ki rám a...

Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?

Figyelt kérdés

Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.

Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?

2021. szept. 27. 10:42
 91/132 anonim ***** válasza:
85%
92-höz: 90 voltam és Isten bizony, nem trollkodom, komolyan kérdezem....
2021. szept. 27. 16:18
 92/132 anonim ***** válasza:
70%

Vas. eszünk levest és semmi mást

szerintem ha nem egész nap itthon fekszel, ez nulla. Azért a többség csinál értelmes dolgot is, pl dolgozik.

2021. szept. 27. 16:27
 93/132 anonim ***** válasza:
79%
#94:Úgy érted, hogy a 'levesen' nem lehet dolgozni? Nem tudom, nekem megy, 10 éve biztosan, korábbra nem nagyon emlékszem vissza:) 50 felettiek vagyunk, ekkor már lelassul az anyagcsere, legalább is a miénk:) A férjem dolgozik és kertészkedik, én dolgozom, háztartást vezetek és naponta futok. Ehhez is elég a leves zöldséggel, krumplival, főtt hússal, mártással... Nem vagyok éhes és erőtlen sem. Te mit eszel egy vasárnap délben?
2021. szept. 27. 16:42
 94/132 anonim ***** válasza:
84%
Ma például én is csak levest fogok enni mert mást nem kívánok és holnap dolgozom. Inkább mint hogy magam ha erőltessek valamit ha nem esik jól. Ha megéhezem eszek valamit.
2021. szept. 27. 16:50
 95/132 anonim ***** válasza:
86%
Átlag családban a krumpli az egyetlen zöldség, köret meg a tészta meg a nokedli, ezért vannak sokan kiakadva. Szerintem ez egy hót egyszerű, hétköznapi menü, már mondtam, nekem egy kis zöldség hiányzik belőle, de amúgy szuper. Amikor az ország nagyobb része elhízott, nem a nokedlit kéne nyelni.
2021. szept. 27. 17:01
 96/132 anonim ***** válasza:
85%

Ehhez is elég a leves zöldséggel, krumplival, főtt hússal, mártással

bocs, eddig húslevesről volt szó, nem krumpliról meg mártásról...

2021. szept. 27. 17:02
 97/132 anonim ***** válasza:
74%
#98: bocs, nálunk ilyen a húsleves. Nálatok nincs benne krumpli? Ill. mivel eszitek a húst? Nálunk tipikusan olyan a húsleves(evés) , ahogyan a régi falusi lagzikban eszik. Néha még 'tőtike' is van benne, de ez már valóban 'lustaság-specifikus'.:)
2021. szept. 27. 17:08
 98/132 anonim ***** válasza:
32%

"A húsleves, a csirkemell, meg a torta nektek nem normális kaja?"

De, az igen. A húsleves testa nélkül szintén. A pestos-sajtos csirkemell nekem nem jön be, a bulgur, lilahagyma es a kukorica szintén nem. A mindenmentes torták , amikkel eddig találkoztam, egy se volt finom, sőt. Van olyan, hoyg az embernek más az Ízlése. Nem szeretem pl a polipot, lazacot és a kaviárt se, ahogy a sertéshúst, birkát se. Van akinek ezek a normális "kaják", van akinek meg nem

2021. szept. 27. 17:10
 99/132 anonim ***** válasza:
19%

"A húsleves, a csirkemell, meg a torta nektek nem normális kaja?"

De, csak nem ilyen variációban. Például, aki refluxos, ebből a menüből egyedül a levest eheti.

2021. szept. 27. 17:39
 100/132 anonim ***** válasza:
88%
#101: OK, de a kérdező nem refluxosnak főzött, hanem cukrosnak, annak meg tökéletes:)
2021. szept. 27. 17:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!