Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan akadtak ki rám a...

Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?

Figyelt kérdés

Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.

Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?

2021. szept. 27. 10:42
 101/132 anonim ***** válasza:
5%
#102: Itt most, amire reagáltam, az volt a kérdés, nekünk nem normális-e? ;)
2021. szept. 27. 17:49
 102/132 anonim ***** válasza:
72%

Azért a normális nekem nem az, amit ÉN eszek, hanem amit sokan esznek. A bulgur nem olyan, amit kutatni kell külön kis boltokban, egy normális boltban kapni, ott van a rizsek mellett. Még kis ratyi kifőzdékben is lehet venni.

Rántott szöcske, na, az nem normális.

2021. szept. 27. 18:10
 103/132 anonim ***** válasza:
87%
Le vagyok döbbenve, hogy sokak szerint ez a menü “extrának” meg “játsszuk az eszünket” kajának minősül. Bsszus, egy sima húsleves, csirke, bulgur. Ebben mi a hű de nagy extra?? Az, hogy volt benne pesto meg a bulgurban kukorica? Azta, milyen extra. Bulgurt kb minden boltban lehet kapni, ez baromira nem egy nagyzolós kaja. Teljesen rendben van ez a menü, anyósék meg igazi taplók, hogy vendégségben nekiálltak kiabálni a házigazdával, mert a héten egyszer nem tömhették két pofára a pörköltet nokedlival. Ráadásul ők is szoktak enni bulgurt is meg pestot is, ahogy írta a kérdező. És a sütit is kóstolták már, hisz korábban egy tepsinyit megettek belőle. A kérdező meg éppen hogy figyelmes volt azzal, hogy a cukros anyósának igyekezett “mindenmentes” tortát csinálni, de muszáj mindenbe a rosszat látni. Leírta, hogy nemrégiben kórházba került anyós, ahol jelezve lett, hogy jobban oda kell figyelnie magára. Erre mikor a kérdező ezt a menü összeállításánál figyelembe veszi, akkor még ő az, aki megalázza az anyját. Nem is értem. Miért kell minden mögé azonnal rosszindulatot látni? Lehet nem magunkból kéne kiindulni. Ráadásul nem csak a férje szülei, de az övéi meg voltak hívva, nekik tökéletesen megfelelt az étel, most egyedül anyós miatt kellett volna pörköltet főzni, amit jó eséllyel otthon amúgy is rendszeresen eszik? Nem arról van szó, hogy direkt olyat főzött a kérdező, amiről pontosan tudja, hogy anyósék nem szeretik, akkor meg? Tényleg bele kell halni abba, hogy nem a tipikus zsíros pörkölt meg nokedli volt a kaja? Ez nagyon nem az a szint, mint mikor egy allergiás embert hívsz vendégségbe és direkt csak olyat raksz elé, amit nem ehet meg. Anyóspajti nem laktózérzékeny, nem gluténérzékeny, hogy semmiből nem tudott enni, hanem cukros!! Egy cukorbetegnek pedig a cukormentes torta pedig éppen hogy figyelmesség, nem bunkóság..
2021. szept. 27. 18:56
 104/132 anonim ***** válasza:
20%
Engem mondjuk nem kellett volna kikísérni, mert a bulguros dolognál magamtól állok fel az asztaltól, és köszönök el, hogy "majd akkor hívj, ha normális kaját tálalsz fel, szia"
2021. szept. 27. 19:56
 105/132 anonim ***** válasza:
84%

Elkeserítő és egyben mélységesen szánalmas is, hogy sokaknak a mai napig nagyjából a rizs, tészta meg a nokedli az egyetlen “normális”, elfogadható köret. A bulgur egy teljes normális köret, abszolút semmi extra nincs benne, kb az utolsó sarki boltban/étteremben is lehet kapni. Ne adjuk már úgy elő, mintha valami gusztustalan, csili-vili, flancos ételt raktak volna a vendégek elé basszus.

Velem egyszer állna le bárki ilyen hangnemben kiabálni meg fujjogni - hogy a húsleves, csirke meg bulgur nem normális étel - a saját házamban, miután órákig főztünk és készültünk, csak mert nem nyamvadt pörkölt van, úgy kipenderíteném, hogy pislogni nem lenne ideje és többet az életben nem hívnám meg vendégségbe.

2021. szept. 27. 20:31
 106/132 anonim ***** válasza:
82%

Kezdem érteni, hogy miért ilyen a magyarok átlagos egészségügyi állapota, amilyen. Pl. mi a baj a bulgurral? A rizshez nagyon hasonló állaga, íze van, még a hajdina vagy pl. quinoa esetében jobban megérteném, mert azoknak erőteljesebb ízük van, de ezek mindegyike felszívódás szempontjából jobb is, mint a rizs.

A pesto-val szintén mi a probléma? Nagyrészt bazsalikom, olívaolaj, fenyőmag, fokhagyma van benne.

2021. szept. 27. 21:12
 107/132 anonim ***** válasza:
78%

Én ketpofara zabaltam volna a kajadbol. Egyebkent van amikor siman kifelejtem a husleveshez a tesztat, annyira tele van zoldseggel hogy nem hianyzik. Az lehet hogy vendegsegbe foztem volna azt is. De te vigyazni akartal rajuk, azt is megertem. A mentes suti is finom, attol fugg hogy keszitik. Nemelyikhez hozza kell szokni de azert legtobbszor finomak. A bulgurt is nagyon szeretem, en almaval meg aszalt afonyaval osszekeverve is szeretem( csepp majonezzel) , semmi baj vele es kb 300 ft egy zacsi a lidlben. Vegul is akarmi van bunkosag volt igy megnyilvanulniuk. Amugy latszik hogy alap dolgokkal nincs tisztaban, pl szenhidrat.

Ez mellekes de anyamek is tulsulyosak, de ok egezsegesen elnek allitasuk szerint. Mivel nem vesznek felkesz kajakat, Mekist, nincs cukros udito stb. Csak azt nem kepesek felfogni hogy a hazi koszt is hizlalhat, meg a mennyiseg sem mindegy. Meg pl a mogyoro egyeb nasik hizlalnak..szovl nem egyszeru.

2021. szept. 27. 22:57
 108/132 anonim ***** válasza:
82%
hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni - én itt hazaküldtem volna, mert egy tahó. És többet nem vendégelem meg egy kávéval többel.
2021. szept. 28. 07:48
 109/132 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként nyilvánvaló, miért halnak meg a magyarok zömmel táplálkozásból eredő egészségi problémákban... Az ide kommentelők nagyrésze is leragadt a pűrkűtt-nokedli kombónál, mintha nem lenne ezerféle másik értelmes és finom étel.

Nevetséges, komolyan.

2021. szept. 28. 07:50
 110/132 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem itt kb fele fele arányban jogos a kiakadás.

Nekem amikor kiderült a betegségem eléggé leszűkült az ehető élelmiszerek listája és azóta mégjobban. Kb 20 féle alapanyaggal gondolkozhatok. Eleinte mikor még úgy volt, hogy szabad ennem, én is kísérleteztem bulgurral, hajdinával, quinoával..stb. A családomnak mindig készítettem a megszokott köreteket. Persze megkóstolgatták az én ételemet, de nyilván nem aratott osztatlan sikert.

Szóval úgy főzök, hogy nekik is jó legyen, de én is ehessek. Mindenhez van rengeteg zöldség , friss saláta, de nekik készítek rizst vagy krumplit vagy amit akarnak. Leveshez főzök tésztát, nekem nem kötelező szedni belőle. És egyébként mikor kiszedjük az ételt mindig az a vége, hogy hú a tied milyen jól néz ki, hagy kóstoljuk meg.

Tehát szerintem senkire nem kell erőltetni semmit, nagyobb erőfeszítés nélkül lehet egyszerre olyat főzni, hogy mindenkinek jó legyen. Meg kell találni a középutat.

Persze az anyósnak se kellett volna felpattannia és ilyen kirohanást rendezni, hiszen nem egy moslékot raktak elé. Még ha annyira nem is ízlik neki, akkor se kellett volna így viselkednie. Valahol mind a ketten túltolták picit.

2021. szept. 28. 07:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!