Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmenjek anyósomékkal nyaralni?

Elmenjek anyósomékkal nyaralni?

Figyelt kérdés

Elég nagy dillemám van. Sajnos az anyagi helyzetünk nem igazán engedi meg a nyaralást.

Anyósomék felajánlották, hogy tudunk menni velük, költőpénzen kívül mást nem kellene fizetni. Nem vagyunk rosszban, nem is hánytorgatnák fel. Viszont annyira mások vagyunk. Anyósomék olyan igazi "olaszok". A feleségem is hasonló, de nem ennyire. Pár óra után ha náluk vagyunk már vágyom arra, hogy haza érjünk. A gyerekeink is valahogy sokkal jobban felvannak pörögve, ők is hangosabbak anyósomék társaságában.

Na tehát mondtam a feleségemnek ezeket, hogy azért 10 nap ezt én nem biztos, hogy szeretném. Mondtam hogy ők nyugodtan menjenek el. Viszont ugye erre meg mondta, hogy ez így milyen már, ne húzzam ki magam, nem akarnak nélkülem nyaralni.

Hogy lehet kibírni így 10 napot ha bevállalom?

tegnap 15:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%
Ha mást nem, lehet esetleg alkudni. Ha 10 napra mennek, akkor ti menjetek mondjuk az utolsó 5 napra csak. Vagy csak te menj később.
tegnap 15:40
 2/21 anonim ***** válasza:
89%
Külön csukható ajtajú szállás, és előre leszögezett külön programok, nem 10 napig egymás seggében lógás. Így mennék a helyedben.
tegnap 15:41
 3/21 A kérdező kommentje:

Repülős út lenne, ezért az hogy kevesebb napra menjünk vagy előbb eljöjjünk nem választható opció.

Egy különálló ház lenne kibérelve. Az emeleten és a földszinten van 2-2 szoba, 2 fürdő és lent egy konyha plusz nappali.

tegnap 15:44
 4/21 anonim ***** válasza:
60%

Nézd... Ha korrekten elmondtad, megbeszélted pároddal ezt...

és így reagál, hát...elgondolkodnék.

Attól, hogy egy pár vagytok azon belül is emberek.

Jómagam pl mindig felajánlottam páromnak hasonló lehetőségeket.

Akár üzleti, baráti vagy családi utazásról is volt szó.

Igen, persze hiányzik, ha nemet mond, de tiszteletben tartom, hogy pl x-y-nal nem igen jön ki az ellentétes személyiség miatt. Ám mégis felajánlom, hogy velem jöhet vagyis nem börtönzöm be egy adott helyzetbe, döntésbe.

Felmenőinkkel már nem nyaralunk, nálam is kivágták a biztosítékot.

El kell fogadni, hogy attól még nem kell seggrepacsizni családtagokkal csakmert összeköt a vér.

Alapon leszelektálom személyiség alapján az embereket s ez alól családtagok se kivételek.

Szellemi, mentális higiénia is kell az egészséges élethez.

Ha pedig párom számára pl családtagom totál off - elfogadom. Én is vagyok így fordítva is. Elfogadja.

Ezt pedig mindenki másnak is tiszteletben kell tartania. Felnőtt emberek vagyunk, szabad döntéssel.

Az értelmesebb családtagjaink korrektek, elfogadják, megértik. Az ostobább réteg kaffog, stb. Azokkal az egyedekkel nem is foglalkozunk.

A saját anyám, apám is annyira mások személyiségben, hogy anno többször is megkérdőjeleztem, ők-e a szüleim. 🙃

El kell fogadni, hogy mindenütt a személyiség dominál. A családtagjaidat nem választhatod meg, de dönthetsz, hogy milyen fajta kapcsolatot tartasz velük avagy sem.

Míg a pároddal normál esetben azért választjátok egymást, mert passzoltok.

A kisebb különbségeket pedig megoldjátok vagy kiegészítik egymást.

Ezesetben te mondasz egy határozott nemet, ő pedig elfogadja (normális esetben).

Nekem is vannak olyan emberek, akik kifejezetten fárasztóak, irritálóak pl túl hangosan ordítva beszél VS én, aki szereti a full csendet, halk chilles beszélgetéseket, alkotgatások. Rajz, szobrászat, ég alatti fürdőzés párommal stb.

Nekem OFF az "olaszos" stílus.

Felnőtt vagy, ember vagy, a párodnak pedig tiszteletben kellene tartania első sorban téged s megérteni, hogy kellemetlen lenne számodra. Az pedig már nem nyaralás...

Soha nem tuszkolnám rá páromra az akaratomat önző módon, hiába is imádom, szeretem s akarom, hogy velem legyen.

Hiszen nekem az az első, hogy ő hogyan érzi magát. Mindig jót akarok neki, mert szeretem.

Nem akarom, hogy kellemetlen legyen neki bármi.

Te párod erre nem gondol?

tegnap 16:06
 5/21 A kérdező kommentje:
A feleségem másképp gondolja, egyrészt az ő szülei. Másrészt, valahol jogosan a gyerekekkel jött, hogy tőlük ne vegyem el az élményt, hogy apa nélkül nyaraljanak egy ilyen szép helyen. Ebben valahol igaza van.
tegnap 16:09
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

Ha van olyan helyszín, akkor külön tudsz vonulni alkalmanként, pl 2 órát úszol a tengerben (ha olyan helyre mentek), vagy a gyerekekkel találsz ki valami programot és kicsit elkülönülve bandáztok.

Mi hasonló lehetőséget az én családomtól kaptunk, és nem bírom anyám közelségét. Viszketeg leszek tőle. Én sokat mentem előre sétálni, mentem félre megnézni bármit a látványosságoknál, a tengerparton meg állandóan kagylót vadásztam beszélgetés helyett. A negyedik nap kereken megmondtam, hogy besokalltam az együtt töltött időtől, úgyhogy én maradtam a szálláson, mindenki más ment a partra fürdeni. Furcsállták, de kellett. Te is mondhatod, hogy kihagysz egy kirandulást vagy pancsolást és pihensz.

tegnap 16:18
 7/21 A kérdező kommentje:
Biztosan meg tudnám oldani a külön vonulást.
tegnap 16:56
 8/21 anonim ***** válasza:
88%
Eszembe nem jutna elvenni az élményt a gyerekeimtől.
tegnap 17:09
 9/21 aHermann ***** válasza:
92%

Szia!

A feleséged családjával azon kívül, hogy "olaszosak" van más problémád? Jól kijössz velük, addig amíg a habitusból nem lesz sok neked?

Más egy 10 napos nyaralás, mint egy hétvégi családi ebéd, mind jó és mind rossz értelemben.

Összegezve:

Kapnátok egy nyaralást, amit amúgy nem engedhetnétek meg magatoknak, ráadásul egy tágas házban, ahol lenne saját háló- és fürdőszobátok.

A nagyszülők tudnának unokázni, így ti külön vagy együtt kikapcsolódhattok. Nem vagytok összekötve lehet külön is programozni, vagy csak pihenni.

Én elmennék, és kérnék privát szférát, illetve előzőleg egy kis program egyeztetést.

Így kipróbálod milyen a nagyszülős nyaralás, nem leszel közellenség.

Ha nem jön be, legközelebb nem mentek, és alaposabb indokaid is lesznek.

Mi mindkettőnk családjával voltunk nyaralni, mindenki kapott esélyt. A mai napig szívesen nyaralunk az én szüleimmel, míg a férjem családjával nem. Még egy kis kirándulás is kész tortúra velük. (Pedig mi sokszor kirándulunk, utazunk.)

tegnap 17:18
 10/21 A kérdező kommentje:

Az élményt sehogy nem venném el, mert ők biztosan mennének.

Egyébként nincs más problémám velük, csak ennyi, hogy nagyon hamar leszívnak, nekem sokszor ciki utcán ez az olaszosság.

tegnap 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!