Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan segítsünk anyósoméknak,...

Hogyan segítsünk anyósoméknak, ha már egyszerűen nem tudunk hogyan és miből?

Figyelt kérdés

Mindketten betegek, nem tudnak már dolgozni sem az utóbbi néhány évben. Amig tudtak ezt-azt csinálni, nem volt ennyire katasztrófa a helyzet. Néhány rossz döntésük miatt van egy rakat adósságuk, amik részben azért jöttek össze, mert valahogy fel kellett nevelni a gyerekeiket, tiltják anyósom /rész/nyugdíjának 50%-át is, apósom azt sem kap. Havi bevételük max. 120E Ft, ha minden gyerek adja a részét, de ez elég ritka. A gyerekeik közül egyedül a párom dolgozik fix munkahelyen. A testvérei, ha lehet így mondani életművészek. Többet nincs munkájuk mint van. Én nem tudok visszamenni dolgozni, mert az egyik gyermekünkkel vagyok GYOD-on. Mi sem így terveztük az életünket. Rányomja a bélyegét a mi anyagi helyzetünkre, életünkre is.

Folyamatosan éreztetik a nyomást, hogy nem elég amit adni tudunk, nincs mit enni, nem tudják a gyógyszereiket kiváltani, stb. Nem vádaskodnak vagy követelnek, csak csendesen fojtogatnak minket -főleg engem- ezzel. Nem tudok már mit kitalálni. Az új tulaj, akitől a szobát béreljük nekik, bejelentette, hogy emelni fog, nem is keveset. Ezt már nem tudjuk kifizetni anélkül, hogy minket ne küldene padlóra. Anyósom közölte, hogy szép Karácsonyuk lesz majd a híd alatt...

A párom is folyamatosan feszült az egész helyzet miatt, én is. Ez már a kapcsolatunkat is kikezdi, mert egyikünk sem tehet a kialakult helyzetről, de ha elpattan a cérna, akkor csak egymást tudjuk marni. Egyre több a mosolyszünetes időszak, szépen lassan távolodunk egymástól.

Ilyen esetben mégis mi a fenét tudnánk még tenni vagy kitalálni?

okt. 30. 07:48
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 A kérdező kommentje:
Bocsánat! Ez hosszabb lett, mint gondoltam! Jól esett kiírni magamból. ☹️
okt. 30. 07:50
 2/65 anonim ***** válasza:
97%

Az életművész gyerekeik is velük élnek? Vagy külön?

Ha velük akkor nyilván azoknak kell elmenni dolgozni.

Az apósodnak hogy hogy nincs nyugdíja? Soha nem dolgozott?

Hány évesek?

okt. 30. 07:54
 3/65 anonim ***** válasza:
93%

Pedig el kell zárni a pénzcsapot, és igen, akkor a híd alatt karácsonyoznak. Meg a két életművész is elmehet dolgozni.

Ha nem húzzátok meg a határokat, akkor a ti házasságotok fog belerokanni, valamint a gyerek jövője.

okt. 30. 07:57
 4/65 anonim ***** válasza:
98%

A szülök oldják meg a problémáikat egyedül - olyan nincs, hogy azért kell adóságokat felhalmozni, mert gyerekeket nevelnek, ez csak mese.

Másrészt ha van több gyerek, akkor kérhetik a bíróságon keresztül a szülötartást, azt mindegyiknek fizetnie kell.

NEKTEK a saját életeteket kell összehozni, nem az övéket megoldani.

HA sokat pampognak, nem kell velük kapcsolatot tartani.

okt. 30. 08:00
 5/65 anonim ***** válasza:
95%
Jaja, kivancsi volnek miert nem tudnak elmenni dolgozni... valamelyik nap a sajat szememmel lattam, ahogyan egy fiatalember 1 kezzel sepreget egy epitkezesen. A masik keze le volt vagva. Ennyit errol, menjenek el dolgozni, ne masokon eloskodjenek.
okt. 30. 08:02
 6/65 anonim ***** válasza:
97%

Most erre mit lehet mondani?

Ott rontottátok el, hogy elkezdtétek pðnzelni őket. Vérszemet kaptak, hogy minek változtassanak, most már nem is fognak.

Az, hogy két nyugdíjas embernek még a nyomorult kis saját szoba-konyhás garzonja sincs, az abszurd. A szüleitek életéért nen nektek kell felelősséget vállalni.

Nyilván könnyebb ezt leírni, mint megtenni, de ha nincs miből adni, nincs. Ezt a férjednek kell elfogadnia.

okt. 30. 08:10
 7/65 anonim ***** válasza:
97%

Így zsigerből én is azt tanácsolnám, hogy szüntessétek be a támogatást vagy csökkentsétek olyan szintre, ami nektek gond nélkül belefél. Csakhát ezt baromi könnyű mondani. Ha az én anyám lenne az utcára kerülés szélén, én nem lennék képes hátat fordítani neki, még akkor sem, ha racionálisan ez lenne a helyes lépés..

Szóval én megértem a kérdező férjének helyzetét. Nagy erő kell ahhoz, hogy az ember elkezdjen nemet mondani a családjának.

okt. 30. 08:16
 8/65 anonim ***** válasza:
95%
Gyakoroljanak nyomást a másik 2 életművészre, ne titeket tegyenek tönkre!
okt. 30. 08:19
 9/65 anonim ***** válasza:
5%

Azt írod, " van egy rakat adósságuk, amik részben azért jöttek össze, mert valahogy fel kellett nevelni a gyerekeiket"...

Ez azért egy fontos tény... Bár az ő rossz döntésük volt, hogy csóró létükre annyi gyereket vállaltak, de ha már így történt és mégis felnevelték azokat a porontyokat... Akkor azok meg ne hagyják már a szüleiket öregségükben magukra...!!!

A párod igenis adja bele részét pénzben és ápolásban is! Ugyanakkor az életművész tesók se lògjanak ki...! Neked inkább azon kéne agyalnod, hogy az életművészkékkel hogy tudnàd ezt alaposan megértetni, hogy tudnád segíteni őket hogy jól fizető állásuk legyen, meg hogy te a páriddal hogy tudnál több pénzt keresni...

Amúgy ki hol lakik? Mármint anyósék saját házban élnek? És az életművészek? Ha jól olvasom, ti albérletben... Kapásból ha ti anyósékhoz költöznétek, két gond is elszállna, nem kéne albérletre kiadnotok, és ott lennétek a betegeknél, ha segítségre van szükség....

okt. 30. 08:19
 10/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem ti taszítottátok őket a tönk szélére, ők érték el. Eddig ti mentettéteknmeg őket a híd alatti élettől, ezután nincs több erőtök. Inkább megköszönniük kéne, hogy eddig bírtátok. A férjed fogadja el, hogy nincs több, amiből adjatok. A ti családotok is rossz helyzetben van a gyerkőc miatt, bőven elég ezt megoldani, nemhogy még eltartani két felnőtt embert.
okt. 30. 08:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!