Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan segítsünk anyósoméknak,...

Hogyan segítsünk anyósoméknak, ha már egyszerűen nem tudunk hogyan és miből?

Figyelt kérdés

Mindketten betegek, nem tudnak már dolgozni sem az utóbbi néhány évben. Amig tudtak ezt-azt csinálni, nem volt ennyire katasztrófa a helyzet. Néhány rossz döntésük miatt van egy rakat adósságuk, amik részben azért jöttek össze, mert valahogy fel kellett nevelni a gyerekeiket, tiltják anyósom /rész/nyugdíjának 50%-át is, apósom azt sem kap. Havi bevételük max. 120E Ft, ha minden gyerek adja a részét, de ez elég ritka. A gyerekeik közül egyedül a párom dolgozik fix munkahelyen. A testvérei, ha lehet így mondani életművészek. Többet nincs munkájuk mint van. Én nem tudok visszamenni dolgozni, mert az egyik gyermekünkkel vagyok GYOD-on. Mi sem így terveztük az életünket. Rányomja a bélyegét a mi anyagi helyzetünkre, életünkre is.

Folyamatosan éreztetik a nyomást, hogy nem elég amit adni tudunk, nincs mit enni, nem tudják a gyógyszereiket kiváltani, stb. Nem vádaskodnak vagy követelnek, csak csendesen fojtogatnak minket -főleg engem- ezzel. Nem tudok már mit kitalálni. Az új tulaj, akitől a szobát béreljük nekik, bejelentette, hogy emelni fog, nem is keveset. Ezt már nem tudjuk kifizetni anélkül, hogy minket ne küldene padlóra. Anyósom közölte, hogy szép Karácsonyuk lesz majd a híd alatt...

A párom is folyamatosan feszült az egész helyzet miatt, én is. Ez már a kapcsolatunkat is kikezdi, mert egyikünk sem tehet a kialakult helyzetről, de ha elpattan a cérna, akkor csak egymást tudjuk marni. Egyre több a mosolyszünetes időszak, szépen lassan távolodunk egymástól.

Ilyen esetben mégis mi a fenét tudnánk még tenni vagy kitalálni?

okt. 30. 07:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
94%
20-as: egyrészt betenni nem lehet öket, ha nem egyeznek bele, másrészt meg miböl fizetik az otthon díját??? Mert a "legolcsóbb" is igen drága.
okt. 30. 09:49
 22/65 anonim ***** válasza:
100%

22

A "legolcsóbbak" többnyire az öreg személy lakását nyúlják be. De itt ugye még az sincs...

okt. 30. 09:53
 23/65 anonim ***** válasza:
100%
Persze, tartsák el magukat, a gyerekeiket meg még a szüleiket is. Több bört ne húzzunk le róluk?
okt. 30. 09:55
 24/65 anonim ***** válasza:
91%
23-as: esetleg sógorékat? Úgy lenne teljes a kör.
okt. 30. 10:00
 25/65 anonim ***** válasza:
93%
A többi gyerekhez kell irányítani őket. Nem lehet minden felelősséget rátok hárítani.
okt. 30. 10:00
 26/65 anonim ***** válasza:
95%

Sehogy nem kell segíteni rajtuk. Felnőtt emberek, nem kisgyerekek, elbszták, így jártak.

Bocs, miért kellene pénzelni őket, inkább köszönnék meg, hogy eddig adtatok.

okt. 30. 10:04
 27/65 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy idősek otthona nem kerülhet szóba? Tudom az sem két fillér, de azért egy próbát megér körbekérdezni mik a lehetőségek.
okt. 30. 10:22
 28/65 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, az önkormányzatot hívd fel; ők segítenek megmondani, hogy a jövedelmük alapján hol jogosultak olcsón (nagyon ritkán ingyenesen) étkezni.

A babtistákat is keresheted. (Nem tudom, hogy merre laktok. Ha beírod, segítek)

Vannak időseknek nappali otthonok, ingyen. (Ezt sem tudom, hogy nálatok elérhető-e). Reggel és este hozzák-viszik őket, és legalább melegben lennének. Ételt is adnak; nézz utána, hogy mennyiért.

Az életművész gyerekek valamelyikéhez nem költözhetnének? Máris nem kellene szobát bérelni.

Miért pont téged helyeztek nyomás alá? Miért nem értik, hogy az egyik gyereked miatt már nem tudsz/akarsz több terhet cipelni?

okt. 30. 10:24
 29/65 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez már a mélyszegénység alatt van. Majdnem hajléktalan kategória?

Idősek gondozási központja nincs arrafelé? (Idősebb emberek esetében én nem javasolnám a családsegítő szolgálatot.)

Még abban az esetben sem, ha maga az idősgondozási központ erőltetné ezt az ügyintézési útvonalat. Kormányablakos munkatársak tanácsai? Népjóléti iroda, vagy hatósági iroda?

okt. 30. 10:27
 30/65 anonim ***** válasza:
93%

"Miért pont téged helyeztek nyomás alá? Miért nem értik, hogy az egyik gyereked miatt már nem tudsz/akarsz több terhet cipelni"

Hogyhogy miért?

Nyilván nincs olyan kapcsolat, nem szeretik a szüleiket. Mondjuk gomdolom is, milyen szülők lehettek, akik a gyerekeket is ilyen nincstelenül nevelték...

okt. 30. 10:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!