Elmenjek anyósomékkal nyaralni?
Elég nagy dillemám van. Sajnos az anyagi helyzetünk nem igazán engedi meg a nyaralást.
Anyósomék felajánlották, hogy tudunk menni velük, költőpénzen kívül mást nem kellene fizetni. Nem vagyunk rosszban, nem is hánytorgatnák fel. Viszont annyira mások vagyunk. Anyósomék olyan igazi "olaszok". A feleségem is hasonló, de nem ennyire. Pár óra után ha náluk vagyunk már vágyom arra, hogy haza érjünk. A gyerekeink is valahogy sokkal jobban felvannak pörögve, ők is hangosabbak anyósomék társaságában.
Na tehát mondtam a feleségemnek ezeket, hogy azért 10 nap ezt én nem biztos, hogy szeretném. Mondtam hogy ők nyugodtan menjenek el. Viszont ugye erre meg mondta, hogy ez így milyen már, ne húzzam ki magam, nem akarnak nélkülem nyaralni.
Hogy lehet kibírni így 10 napot ha bevállalom?
Nem ez az egy alkalom lesz... S számtalan más felállásban is lehet menni nyaralni gyerekekkel is.
Előttetek az élet.
De 10 nap nekem is offos lenne "olaszos" family mellett.
Anyámnál jelenlegi párja, páromnál meg fatherja olyan.
Mindkettőnknek elég az adott alkalmi bográcsozás vagy grillezés, de semmiképp nem mennénk el több napos eseményre sehova se velük.
Szolidabb, chillesebb személyiséggel rendelkezünk.
Semmi komolyabb dolog nincs, egyszerűen a mi idegrendszerünk más. S igen, lefáraszt egy találkozó is minket, de úgy hogy 2-3 nap kell mire visszatöltődünk.
Sok ember szeret álarcot hordani, mindenre egy kényszer igennel beleugrani, sokszor úgy, hogy hátuk közepére se kívánják a dolgokat.
Felénk ez nincs jelen. Tettem róla, hogy megtanuljunk őszinték lenni és ne gerjesszünk magunkban sok ilyen burkolt kellemetlenséget.
Sokan fulldokolnak az ilyen kis kamuk ezreiben és mégis halmozzák tovább a beteges megfelelési kényszereik miatt.
Holott simán lehet jól kezelni ezeket megfelelően is. Viszont hozzá is kell szoktatni adott embereket.
Pl egyik barátnőmet is. Ne kamuzzon, ha nem akar összefutni,mert éppen nincsen kedve és inkább pihenne.
Barátként elfogadom a döntését, saját ideje és döntése. Ezt az alapvető tiszteletet elfeledik rengetegen.
Mondhatsz te is nemet. Ha már most ennyit kattogsz, mi lesz veled ott helyben? Totális leszívás lesz, aztán az már nem nyaralás.
Mondj nemet, amikor pedig jönnek haza szeretettel várod őket. Akár csinálhatsz ebédet vagy vacsorát mindenkinek, hogy érezzék nem személyük ellen megy, egyszerűen neked sok lett volna. Ennyi.
Több kaját csinálsz, hogy tudjanak vinni is haza magukkal. Így nekik is előny. Nem kell azon kattogni, hogy hullán hazamennek utazás után és boltozni, főzni-sütni kell.
Vagy valami hasonló gesztus.
Lehet ezt korrekten, emberségesen és praktikusan is csinálni.
Nem olyan ördögtől való, mint a sok bologató kutyáktól, kik vicsorgó szájjal néznek "úr isten, én kibirnám" - igen. Ti igen. Nem szeretem az olyanokat, akik nem tudnak nemet mondani, de belenyomják magukat helyzetekbe.
Holott nem csak A és B választás létezik.
Gondolom a kérdező introvertált is, vagyis kisebb társaságokat preferálja, a nagyobb kifejezetten lecsapolja. S bizony nem igen lesz ott elvonulni való pillanat/hely, amire szüksége van a magafajtának, hogy feltöltődjön.
Nem mindenhol tartják ezt tiszteletben, mint pl nálunk.
Sőt vannak olyan emberek, akik támadják azt, aki picit elvonul magába pár órára vagy egy fele napra.
Nah az ilyeneket leszelektáltam.
Kérdező, neked kell tudni, hogyan döntesz. Egyik opció se a világ vége, az a kérdés, hogy számodra mi az, ami belefér.
Személyed határait te szabod meg.
El is mehetsz, de kérj magadnak elvonulási időt, meg nem kötelező mindenhova velük menni.
Pl jómagam legutoljára növényeket, kőzeteket gyűjtöttem, míg a testvéreim, anyámék a belvárosban shoppingoltak. (Anyám kerek szülinapi ajándéka volt, hogy mindannyian vele megyünk nyaralni.) Soha többet. Sok volt velük nekem az 1 hét. Több egyedüllét kellett volna.
A köveket pedig felhasználtam alkotáshoz, elvonultam jade csiszoló szettemmel.
Feltöltődtem, de nem eléggé.
Azóta nemet mondok ezekre.
Keress megoldásokat. Próbálgass opciókat.
S ha úgy vagy, az se bűn ha házi koszttal várod a népet haza. Megvan az előnye ennek is.
4-es voltam.
5# nálunk külön a gyerekeket vitték a nagyszülők nyaralni. Mi meg kettesben végre otthon.
Komolyra fordítva a szót. Nekem az szúrt szemet ebben a történetben, hogy mindenben mindenhez mindenkihez neked kell (elvárják), alkalmazkodni megérteni. Na már most szerintem ez abszolút nincs jól. Kicsit nekem olyan ez az egész, mintha ők tartják ezt a szinvonalat, és tőled is ezt várnàk el, hogy vidd a gyerekeidet nyaralni külföldre, de ha te nem tudod ezt megteremteni, na majd ők!
Én nem mennék velük egy métert sem. Biztos hogy nem éreznéd magad jól, és neked is megvan hozzá minden jogod hogy jól érezd magad.
Vagy vigyék el a gyerekeket a nagyszülők, ti meg ketten otthon, vagy menjetek szűk családdal kisebb költségvetésű utazásra. De ez csak az én véleményem.
Bocs, de ha ők ilyen harsány olaszos család, ami szerinted ciki, akkor esélyesen ők sem imádják, amikor te látványosan szenvedsz náluk kukán, savanyú fejeket vágva. Mert ne gondold, hogy nem látszik meg az ilyesmi azokon is, akik azt hiszik, jól leplezik.
Mégis elfogadják, hogy te más vagy, a lányuk téged választott és nemhogy zárnak ki, de még fizetnék is a szállásod, utazásod. Igen, ezek után érhetően érzi magát megbántva a feleséged, hogy neked ez semmi. Még azt is leírtad, hogy megoldható a külön vonulás és ez az anyóséknak se lenne ellenére. Nem kellene burkoltan ennyire zsigerből lenézni azokat az embereket, akik felnevelték életed párját és ugyan eltérő a személyiségűk, de teljesen normálisak. Te sem vagy tökéletes.
Rendesek, hogy vinnének titeket is. Nem várhatod el, hogy az emberek úgy viselkedjenek ahogy te akarod, gondolom a haverjaid között is akadnak hangosabbak stb.
Az, hogy a gyerekek pörögnek a közelükben tök normális, ha más stílusuk lenne akkor is pörögnének, elvégre örülnek, hogy ott vannak. Akkor kéne aggódni, ha nem pörögnének fel.
Ha elmentek programot csinálni ne azt nézd, hogy ők most éppen hangosabbak stb, hanem figyeld a tájat, élvezd, hogy ott vagytok. Simán lehet, hogy lesz még ott vagy 6 túrista csapat akik hangoskodnak
Tehát közös szállás, és közös programok lennének, beleértve az éttermet is. Közben hangosak is, és após nem tud viselkedni az etteremben. Hú ez nekem is sok lenne. Ez nem pihenés. Faradtabban jönnék haza mint ahogy elmentem.
Szerintem ELŐRE beszéld meg a felesegeddel, hogy ti a gyerekekkel csináljátok neha külön programot, vagy csak te és a feleséged. Ha nem is egész nap, pl egy fel napot 2-3 alkalommal. Nem az hogy 10 napig reggeltől estig egymás valagaban lenni aposekkal, és az orditozast hallgatni.
Vagy még azt is lehet hogy megmondod hogy neked nincs kedved ahol a programhoz, és a szallason maradsz.
Mivel gyerekek is vannak, nekik fontos lenne hogy menj, később ha kirepülnek akkor vissza fognak emlékezni arra hogy milyen jó volt az a nyaralás ahol a család együtt volt. Értük egyszer megteheted. Csak szerintem érdemes ezeket előre megbeszelni.
24# jaaj, és akkor hanyatt kell esni mert anyósékat felveti a pénz és dirigálhatnak meg játszhatják a majd ők szponzorálnak. Ne haragudj de ép eszű ember ezt nem veszi be.
Bocs, de én mindkét körökben mozogtam már, pontosan tudom hogy hogy megy ez.
Nem mennék el, mégpedig azért, mert számomra ez az "olaszosnak" nevezett, indokolatlanul kiabálunk meg hangoskodunk-dolog nagyon nem oké.
Főleg nem ilyen emberekkel együtt lenni tíz napot.
Mondjuk számomra az is gáz, hogy a feleséged passzív-agresszívan zsarolgat, ahelyett, hogy elfogadná a helyzetet.
De milyen jó, hogy sokan ennyire tketlenek, ők simán becsicskulnának a dirigáló anyóséknak és "kibírnák" azt a tíznapot.
Hát, nem tudom, én felnőttem, szóval hogyha valamilyen program nem oké - és nem kétnapról van most szó -, oda nem megyek, akkor sem, hogyha xy fejen áll.
Kérdező, te voltál a hülye, hogy olyan nőnek csináltál gyereket,ráadásul többet, aki szarik az érzéseidre… Meg nem is akar leválni róluk…
Ha nyaralni akarsz, de le vagy égve, akkor vagy tűrsz és mész anyósékkal, vagy spóroltok rá az asszonnyal és 2-3 év múlva úgy szervezitek,ahogy akarjátok….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!