Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmenjek anyósomékkal nyaralni?

Elmenjek anyósomékkal nyaralni?

Figyelt kérdés

Elég nagy dillemám van. Sajnos az anyagi helyzetünk nem igazán engedi meg a nyaralást.

Anyósomék felajánlották, hogy tudunk menni velük, költőpénzen kívül mást nem kellene fizetni. Nem vagyunk rosszban, nem is hánytorgatnák fel. Viszont annyira mások vagyunk. Anyósomék olyan igazi "olaszok". A feleségem is hasonló, de nem ennyire. Pár óra után ha náluk vagyunk már vágyom arra, hogy haza érjünk. A gyerekeink is valahogy sokkal jobban felvannak pörögve, ők is hangosabbak anyósomék társaságában.

Na tehát mondtam a feleségemnek ezeket, hogy azért 10 nap ezt én nem biztos, hogy szeretném. Mondtam hogy ők nyugodtan menjenek el. Viszont ugye erre meg mondta, hogy ez így milyen már, ne húzzam ki magam, nem akarnak nélkülem nyaralni.

Hogy lehet kibírni így 10 napot ha bevállalom?

tegnapelőtt 15:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%
Én kibírnám azt a 10 napot...
tegnapelőtt 17:45
 12/33 anonim ***** válasza:
84%
Ha egyébként elfogadható a kapcsolatotok, akkor biztosan meg lehet beszélni a külön programot. Használjátok ki a közös nyaralás előnyeit, hogy a nagyszülők unokázhatnak, ti pedig együtt lehettek a feleségeddel.
tegnapelőtt 17:58
 13/33 anonim ***** válasza:
65%

Ki lehet birni k bk

Pl mindig te menj el azert amit kell venni vagy hozzni

Kerj minden nap 2x1 ora pihit

Legyen a felesegeddel is kis idod

Kulon program csak a kiscsaladdal

Szerintem megoldhato

tegnapelőtt 18:03
 14/33 anonim ***** válasza:
69%

Ha amúgy jó a viszony mennék. Külön vonulnék néha, ha lenne rá lehetőség. És nem muszáj mindenhova együtt menni. Előre készülnék külön program ötletekkel a gyerekeknek, hogy helyben mit lehet csinálni, így már nem ott kéne gondolkozni. Így könnyebb is már előre felkészíteni a családot hogy oda külön terveztek majd csak menni.

Esetleg ha nagyon tapadnak, olyan programokat amit az idősebbek nem szeretnek, nem bírnak annyira.

Mivel egy szálláson lesztek minden nap tudtok majd együtt is lenni.

Ott meg lehet néha fejfájásra hivatkozva elmenni töltődni pár órára.

De összességében nagyobb élmény a gyerekeknek, illetve nagyon jó lehetőség, mintsem hogy lemondjam amiatt hogy idegesít a stílusuk.

tegnapelőtt 18:28
 15/33 A kérdező kommentje:

Talán így a szállással nem lenne gond. Anyósomék is igénylik a külön vonulást. Viszont a programozás valószínűleg együtt lenne ha valahová elmennénk.

Vagy az ebéd, vacsora. Apósom nagyon kellemetlen tud lenni egy étteremben.

tegnapelőtt 18:43
 16/33 anonim ***** válasza:
43%

Mondj igent, gondolkodj el a korábban adott javaslatokon (napirend, különvonulás, stb).

B-tervnek tarts magadban, szigorúan magadban, egy "betegállományt" (Covid, ételmérgezés, aktuális influenza, beállt a derekad, whatever).

Akár utazás előttre, akár az utazás alatti időtartamra.

tegnapelőtt 19:33
 17/33 anonim ***** válasza:
51%

Én a helyedben nem hagynám ki ezt az élményt. De szért előtte a feleségeddel beszéld meg, hogy pl minden második délután két órát szeretnél sziesztàzni. Kicsit nyugiban lenni.

Most az jutott az eszembe,hogy hányan vagyink itt introk, akiknek semmi kedvük a zajokhoz, társasághoz, stb... Pedig sajnos a munkahelyen nem tíz napot kell kibírni, hanem éveket. Értem,hogy dolgozni muszáj,ez meg nem, de biztos kapsz az elvonuláshoz egy kis időt. Csak beszéld meg ezt a feleségeddel.

tegnapelőtt 22:17
 18/33 anonim ***** válasza:
18%

Nehogy ne bírj már ki 10 nap fizetett nyaralást a családod kedvéért...

Istenem, hová fajult ez a világ, hogy még ennyire sem képesek mások a családjukért? Brutálisan önző a kérdező. Nyámnyila phasz...

tegnapelőtt 22:34
 19/33 anonim ***** válasza:
54%
Te előre eldöntötted, hogy rosszul fogod érezni magad. Aztán lehet, hogy egy nagyon élvezetes nyaralástól fosztanád meg magad. Ha az apósod kellemetlen tud lenni az étteremben, azon ne húzd fel magad, ő viselkedik úgy, nem te. Ha nem bírod, különmész. Mi az, hogy bárcsak meg tudnád oldani? Mi az akadálya?
tegnapelőtt 22:44
 20/33 anonim ***** válasza:
38%

Én sose éltem meg negatív élményként, ha valamelyik felmenőm nem jött velünk nyaralásra.

7-8évesen is teljesen megértettem szüleim nézeteit, elmondták érthetően.

Továbbá, amikor csak velük mentünk nyaralni ugyanolyan jó volt.

Ha leszív valami ez van.

De eldöntheted, hogy vállalod-e vagy sem. Azt pedig tiszteletben kell mindenkinek tartania, még ha egyesek nem is fogadják el, de mint döntés tiszteletben van tartva.

tegnapelőtt 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!