Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomék gyűlölnek engem....

Anyósomék gyűlölnek engem. Mit tehetek? Van esély rá, hogy idővel jobb lesz a helyzet?

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, és párom anyja első másodperctől kezdve, mióta tudja, hogy létezem gyűlöl engem. Olyanokat mond, hogy én idős vagyok a fiához(20 éves a párom), meg én semmirekellő vagyok(egyetemre járok+mellette dolgozom, alig van szabadidőm), én biztos megcsalom a fiát(soha nem tennék ilyet. Nagyon szeretjük egymást), meg biztos minden pasira rámászok a munkahelyen, meg az egyetemen is(egyik helyen sincs kb pasi sem, de amúgy sem tennék ilyet), stb. Azt tudni kell, hogy soha, egyszer sem találkoztam velük, de napi szinten elhord engem mindennek az anyja, és emiatt a párom apja, és a testvére is utál engem.

Olyanokat csináltak már például, hogy páromnak odaadta az anyja a kulcsot a nyaralójukhoz, és lementem vele oda egy napra, majd másnap reggel 8-kor felhívta az apja a páromat, hogy hát ők most rögtön indulnak a nyaralóba, és az a ,,ribi"(én) kap fél órát eltűnni. Természetesen párom velem együtt lépett le, és kiáll mellettem, de nem tudja megfékezni ezt, hogy ennyire utálnak.

Rosszat nem tettem ellenük, hisz a párommal imádjuk egymást, nagyon jól megvagyunk, és nem nagyon szoktunk veszekedni sem. Boldogok vagyunk együtt. Járunk együtt múzeumba, bulizni, van mikor együtt is tanulunk, mert ő is egyetemista.

Az anyja kijelentette, hogy SOHA nem akar látni engem, mert egy kép alapján megmondja, hogy én milyen vagyok. Amúgy egy darab kép van rólam közösségi oldalon, de az is ballagási kép, és egy nagyon kicsi szemfesték van rajtam, meg ballagási ruha, szóval ebből nem tudom hogy jöttek neki ezek, mint amiket ide leírtam. Nem a közösségi oldalakon élem az életemet. Életemben egyszer sem posztoltam pucsítós, kacsaszájas, meg mit tudom én milyen szelfiket. Még csak nem is sminkelek a hétköznapokban, és nagyon ritkán járok bulizni is. Párom sokkal többet jár bulizni, de én nélküle kb nem is szoktam menni.

Olyanokat is szokott még mondani, hogy én sosem leszek a család része, nem engedi, meg senki ne mondja ki még a keresztnevemet se, mert őt ez idegesíteni. Úgy beszél rólam, hogy ,,az" meg ,,kur va". Tudom, mert hallottam már amikor a párom telefonál vele.

Volt olyan, hogy páromtól direkt elvette az apja a saját autóját hetekre, hogy ne tudjon jönni hozzám(akkor is jött végül, csak vonattal, vagy én mentem érte kocsival). Olyan is volt, hogy megígérte az apja, hogy kihozza elém őt autóval, mire én végzem munkában, erre indulás előtt 20 perccel benyögte neki, hogy ,,Mégsem viszlek a kur vához, oldd meg ahogy akarod", és lelépett az egész család otthonról. Végül én mentem érte, ami nem volt nagy dolog, de megtörtént ez is.

Mikor nyaralni mentünk is olyanokat mondott az anyja, meg a testvére, hogy remélik egész végig vihar lesz, és nem fogunk tudni fürdeni a tengerben, meg hasonlók.

Volt, hogy lemerült az akkumulátor az autómban(meghibásodott) anyósomék házától 10 méterre, és be kellett volna tolni a kocsit, vagy be kellett volna bikázni. Erre az volt a válasza apósnak, hogy oldjam meg ahogy akarom. Végül két idegen pasi tolta be a kocsimat, aztán otthon kicseréltem az akksit. Akkor például velem volt, de elment a szüleinek szólni, hogy segítség kéne, de már 40 perc is eltelt, mert közben elkezdtek vele a szülei veszekedni, és inkább két járókelővel betolattam a kocsit.

Nem értem miért ilyenek. Ha valahova megyünk is általában én fizetek sok mindent, mert én dolgozom, párom nem. Étteremben is mindenki a magáét fizeti. Ha messzebb megyünk, akkor az én autómmal megyünk 90%-ban, és egyedül fizetem a benzint is.

Első barátnője vagyok a páromnak, és interneten ismerkedtünk meg, de nem lakunk messze egymástól.

Az anyja meg folyton hülyeségekkel tömi a fejét, például hogy ne legyen hűséges hozzám, meg ilyenek, amik nem érdeklik a páromat, de engem ezek a dolgok frusztrálnak, pláne hogy látatlanban elhordanak engem mindennek.

Volt valaki ilyen helyzetben? Jobb lett idővel?

ma 11:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem tudtok osszekoltozni a sraccal, akkor nincs ertelme az egesznek. A parod ugy nez ki meg gyerek tleg. Gondolom nm dolgozik, otthon el, stb. Nem baj ennyi idosen, de nagyon fugg a szuloktol.
ma 11:59
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Erre úgyis rámegy a kapcsolatotok.

Keress valakit, aki valóban hozzad illőbb korban, de legalabbis életvitelben, 24 éves dolgozó felnőtt nőként ne iskolás önállótlan gyerek első barátnőkee legyel ilyen proli csaladdal a háttérben.

ma 12:00
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Először is férfi lètemre gratulálok az akksicserèhez🙂

Èletre való lehetsz.

Ha igazak ezek pont úgy ahogy írtad akkor szerintem nekik soha senki nem lesz jó.

Elég degeneràltnak tűnnek .

Szerintem ha lenne egy gyereketek sokat akkor se vàltoznànak, a gyereket jobb esetben szeretnék de téged valószínűleg csak megtűrnènek.

Szóval vagy ,,megszokod" vagy dobbantasz

ma 12:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi esély.
ma 12:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez így borzasztóan gonosz. Ti szeretitek egymást, de valószínűleg ilyen családi háttérrel a párod súlyosan traumatizált, és pár év múlva te is az leszel, ha ebben a légkörben maradsz. Az egyetlen megoldást az jelenthetné, ha teljesen leválnátok erről a beteg családról, kérdés, hogy lehetsrges-e így, hogy még mindketten ilyen fiatalok vagytok. Ráadásul párod születésétől fogva kapta ezt a mocskot, amibe te belecsöppentél, kérdés, milyen állapotban van az önbecsülése, hogyan fog tudni megállni a lábán úgy, hogy esetleg vele is elhitették, hogy "döntésképtelen", "nem tudja, mi a jó neki", stb. Előtted két út van, ha nem akarsz lelkileg belerokkanni a gyűlöletükbe. Vagy leválasztod magatokat a családról, fizikailag és érzelmileg is, összeköltöztök, eltartjátok magatokat, stb és nem is beszéltek többet"azokkal" (párod szempontjából is ez lenne az ideális, hogy ne mérgezzék őt se tovább), de ez egy nehéz út, vagy kiszállsz az egészből, a saját érdekedben. Ez esetben párodra marad, hogy megoldja az életét.

A leírtak alapján ez egy gazdag család, valószínűleg senki nem lesz elég jó a kisfiuknak, mindenki "aranyásó", meg "r.banc", igazán költhetnének pszichológusra is, rájuk férne. De ezen te nem tudsz segíteni. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, nem te tehetsz róla. Nem is a párod. De ne hagyd, hogy tönkre tegyenek téged.

ma 12:22
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

Ssjnálom, kérdező. Tudd, hogy nem vagy egyedül. Az én anyósom pont ugyanilyen, a férjem első pár kapcsolata erre ment rá. 38 éves volt, mikor mi találkoztunk, akkor jutott el lelkierőben oda, hogy azt mondja, soha nem fog engem annak kitenni, hogy találkoznom kelljen az anyjával. 10 éve együtt vagyunk, 2 gyerekünk van, saját közös otthonunk - soha nem találkoztam a szüleivel, a gyerekek se, pedig egy városban lakunk. Én is voltam mindenféle k.rva meg r.banc, de engem elüldözni mar nem volt alkalma. A ferjem tartja velük a kapcsolatot, idősek és kb életképtelenek, nem tudja megtenni, hogy ne segítsen nekik/rajtuk. Ez amúgy nem kevés pénzünkbe került már. De én megértem őt, es nagyon sajnálom, hogy egyedül cipeli ezt - vagyis a húgával, akivel minimális kapcsolat van, de az legalább van.

Az oka ennek az egésznek, hogy a ferjem anyja egy szerencsetlen lelki sérült, bantalmazott gyerek, elnyomott, megalázott, tényleg durva dolgokat tett meg vele a saját családja. Nyilvan egy ilyen ember kezeles, igyekezet nélkül gonosz lesz, ilyen terhekkel nem tud senki se normalisan gondolkodni. Őszerinte neki mindenben igaza van, és a fianak az lenne a dolga, hogy a haláláig mellette legyen es a társa legyen, a férjét kb gyűlöli. Amit amúgy meg is ertek, es hozzatartozik, hogy férjet se ő válaaztott magának. Tehát magyarázat van, viszont akkor se mehet rá a csalásunk, a szerelmünk. Így hát marad az, hogy nem ismer és nem is fog, a gyerekeket se. Nagyon szomorú, de nekem felelőssegem a gyerekeim felé van, nem őfelé.

Sajnos ti még nagyon fiatalok vagytok, ez a kapcsolat alighanem rá fog erre menni. Kitartást kívánok.

ma 13:16
 7/11 anonim ***** válasza:
53%

Én öt évvel vagyok idősebb a férjemtől. Soha senki nem bántott bennünket ez miatt. Emlékszem, hogy amikor összejöttünk, még a szingli barátai is mondták, hogy lehet, hogy nekik is pár évvel idősebb nőkkel kellene ismerkedniük.

A párod családja szimplán gonosz. Nem kell velük foglalkozni és kész. Direkt látszik, hogy akarattal törnek lépten nyomon borsot az orrotok alá. Egyszerűen el kell fogadni, hogy rájuk semmiben sem lehet számítani. Fontos, hogy a párod amennyire lehet kiálljon és kitartson melletted. Mivel otthon lakik és gondolom anyagi függőség áll fenn, neki nyilván nehezebb harsányabban kiállnia, de amint végzett az egyetemen és ha addig is kiartotok egymás mellett, akkor ezzel a fenti bagázssal nem kell tartani a kapcsolatot.

Aki engem lekrvázna, azt szépen el is küldeném melegebb éghajlatra! Nem érdekelne, hiszen ilyen negatív gonosz emberek nem is hiányoznak az életemből.

A pároddal beszéljétek meg, hogy amíg együtt vagytok, addig ne telefonálgasson a szüleivel (tudják, hogy ott vagy mellette, akarattal provokálnak), illetve egyáltalán ne is hozza szóba őket. Meg is üzenném nekik, hogy köszönöm szépen az eddigi véleményeket, jókívánságokat, de nekem számít az,hogy kitől jönnek és mivel ők számomra senkik, ezért nem hat meg a dolog. Lehet, hogy olaj a tűzre, de én ki szoktam állni magamért.

Nem fognak megváltozni, tök mindegy, hogy a párod szülei! Ha nem adják meg a tiszteletet, akkor nem vagy köteles elviselni őket!

ma 13:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem látok rá sok esélyt hogy ez változni fog, hülye az egész banda, eleve sosem láttak nem is ismernek és elítélnek egy fényképről. A srác biztos otthon él a szülei pénzéből, az lenne a legjobb ha dolgozna, összeköltöznétek és kiállna melletted, a családjára meg szarna mert én biztos nem foglalkoznék a családommal ha leszolják a páromat meg utálják.
ma 14:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Mario Vargas Llosa első felesége, Julia Urquidi 10 évvel volt idősebb. (19 és 29 évesek voltak.) Amikor a család tudomást szerzett a házasságról, az após azzal fenyegetőzött, hogy lelövi a menyét, a fiával szóba sem akart többet állni. Aztán annyira megszerették Juliát, hogy amikor 9 évvel később elváltak, mindenki odavolt. Nem mondom, hogy nálatok is így lesz, de bármi megeshet.
ma 14:26
 10/11 anonim ***** válasza:
42%

Én nem szoktam ilyet mondani, de ez az irigység.

Valószínű anyának nem volt 24 évesen saját autója, élete, de még munkája sem.

Ha szerencséd van, a fia messze esett a fájától és életrevaló lesz. Az a baj, még túl fiatal, éveket kell várnod, mire önállósítani tudja magát. Addig muter kinyír.

ma 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!