Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan várja el anyósom,...

Jogosan várja el anyósom, hogy visszaköltözhessen a "házába" most, hogy meggondolta, pontosabban elszámolta magát?

Figyelt kérdés

Anyósom 3 éve önként otthonba költözött, de már a beugróra se lett volna pénze. A szüleim segítségével megvettem a házat piaci áron. Ő beköltözött az álom otthonba.

Most kitalálta, hogy ő visszaköltözne, mert nem elég a pénze a havi térítési díjra. Mióta megmondtam, hogy szó sem lehet róla, azóta már az egész család engem szekál, hogy miért vagyok ilyen 💩 alak, hogy szegény idős nénit kitúrom a saját házából.

Eljutottam odáig, hogy megmondtam, hogy inkább eladom a francba, mert nem ér ennyit az egész, de ez csak mégjobban felszitotta a tüzet, mert most már ki is semmizem szegény idős nénit.

tegnap 18:46
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
16%

Tehát anyósod kitalálta, hogy idősek otthonába költözik.

Végül honnan lett pénze beugróra?

A férjed mit szólt ahhoz, hogy te vetted meg az anyja házát? Hol a mama pénze?

tegnap 18:50
 2/36 anonim ***** válasza:
85%

1, Értelmező olvasás nem megy?

A kérdező vette meg a házat, abból volt pénz a beugróra és az otthon havi költségeire. Gondolom, mama nem spórolt, mostanra elfogyott a pénz.

tegnap 18:53
 3/36 anonim ***** válasza:
71%

2

A havi költségekről nem volt szó, és ennyiből nem tudni, mi mire volt elég.

tegnap 18:56
 4/36 anonim ***** válasza:
91%

Hát jó nagy marhaság volt megvenned a házat. Már akkor borítékolható volt a konfliktus. Nem is értem miért nem adta el simán egy idegennek akkor. Ugyan annyi pénzt kapott volna. Így örökre te leszel az utolsó szar szemét a család számára, aki elvette a mama házát. Soha nem szabad a családot/barátságot üzlettel keverni.

Férjed amúgy hol van ebben a történetben?

tegnap 18:58
 5/36 anonim ***** válasza:
85%
Férjeddel mi a helyzet? Írtatok amúgy a házról vagyoni szerződést? Mert ha nem, akkor oké, hogy a szüleid adtak bele pénzt és az külön vagyonnak számít, de a többi az közös, így elméletben a férjednek is keletkezett tulajdonrésze, még akkor is ha ő most éppen nem szerepel a tulajdoni lapon. Egy válás esetén kérdés nélkül megítélik neki és a mama már költözhet is vissza.
tegnap 19:02
 6/36 anonim ***** válasza:
97%
Miből gondolja mindenki, hogy a kérdező nő, nem pedig férfi?
tegnap 19:16
 7/36 A kérdező kommentje:

Igen, anyósom akart beköltözni, mert a párja vagy barátja is beköltözött és őt is hívogatta, hogy milyen jó lesz.

A ház árából fizette a beugrót, meg abból is egészítgeti ki havidíjat. Arról gőzöm sincs, hogy mi lett a pénzzel. Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy ilyen szinten beavasson az életébe minket. Rajtam kívül más nem vette meg, mert túl sok volt az extra igény, pl eladás után még 1 évig benne élhetett, kutyákat, macskákat megtartottuk...

A páromnak nem volt rá pénze, nekem is csak örökség miatt volt lehetőségem megvenni, meg mert a szüleim besegitettek, így nem kellett hitelt felvennem. A pénzt már visszafizettem. A párom örült, mert szereti a házat, még a nagyszüleié volt és sok kellemes emlék köti hozzá. Most nagyon dühös az anyjára, engem meg csitítgat, hogy ne érdekeljen ki mit mond.

Anyósom nem túl szoros kapcsolatot ápolt a párommal, apósom nevelte.

tegnap 19:17
 8/36 anonim ***** válasza:
91%
Közöld anyósssal, hogy ugyanannyiért megveheti töled, amennyiért te vetted töle
tegnap 19:27
 9/36 anonim ***** válasza:
59%
Mi van most azzal az ingatlannal? Lakott? Kiadtátok bérbe? Vagy ti költöztetek oda?
tegnap 19:44
 10/36 anonim ***** válasza:
93%
És mégis, mennyi albérleti pénz akar fizetni a anyósod hogy a más házába lakjon? Van egyáltalán nem értem. Eladta a házat másnak, mégis mit szeretne?
tegnap 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!