Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan akadtak ki rám a...

Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?

Figyelt kérdés

Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.

Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?

2021. szept. 27. 10:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/132 Andizsuzsi ***** válasza:
82%
Függetlenül attól, hogy szerintem is kamu a kérdés (az ilyen kirúgom magam alól a széket és ordítok stílus már sokkal korábban kiderült volna), ha hozzánk vendég jön, aszerint főzök, amit és ahogy szeret. Ha a magyaros ízvilágot szereti, mi meg a bulgurt, akkor főzök egy kis rizst (vagy krumplipürét) is. Főzök ki külön levestésztát, és mindenki eldöntheti, hogy szed-e belóle, vagy sem. Nem főzök cukor, szénhidrát és zsírszegény ételt a hagyományos konyhát szeretőnek, főleg, ha tudom, hogy ő egyébként hagyományos ételeket eszik akkor sem, ha egészségügyi problémája van. Nem hívom fel rá tüntetőleg a figyelmét, hogy te szarul főzöl, de az én kosztomat bátran eheted. Nem sütök gyümölcsös sütit, ha a sógornőm jön, mert tudom, hogy nem szereti, nem teszek hagymát a köretbe, ha édesanyám jön, mert nem szereti. Ha többen vagyunk, csinálok 2 féle húst, két féle köretet, hogy mindenki kiválaszthassa, amit szeret vagy éppen kíván. Nálunk erről szól a vendéglátás. Igaz, én még az előző évezredben nőttem fel.
2021. szept. 27. 11:48
 32/132 anonim ***** válasza:
29%
29, ha azt akarsz enni, amit szeretsz, van egy csomó étterem.
2021. szept. 27. 11:48
 33/132 anonim ***** válasza:
71%

Vendégségbe hívták,nem a szentté avatására.

Ha a háziasszony ilyen kajákat főz,akkor ehhez kell jóarcot vágni,

nem kell sokat enni semmiből, meg köszönni, jó képet vágni.

Emiatt összeveszni és lejáratni a fiam feleségét és megsérteni

a szüleit, hát eléggé iq szint alatti,az evés miatt.

Mondhattok bármit, nem tofut meg szotyit tett az asztalra,

hanem húslevest meg csirkét.

2021. szept. 27. 11:50
 34/132 anonim ***** válasza:
84%
Én csak akkor szoktam magam ilyen helyzetben felb*szni, mikor az illető kéretlenül ecseteli, hogy mit nem rakott bele és ez mennyivel különb, mint amit mások szoktak csinálni. Egy vegán ismerősöm csinálta ezt velem, ott én is szóltam egy idő után, hogy oké, most már elég lesz, egyszer megeszem, de f*sz sem kért rá, hogy megtéríts.
2021. szept. 27. 11:54
 35/132 A kérdező kommentje:
#31 Ha valaki imádja a kenyeret, de gluténérzékeny, akkor nyilván olyan kenyeret adsz, amit megehet. Ha laktózérzékeny, akkor laktózmentes tejtermékeket. Ha magas a vérnyomása és cukorbeteg, akkor meg kímélő ételeket minél kevesebb szénhidráttal. A te logikád szerint pont, hogy jól csináltam. :)
2021. szept. 27. 11:58
 36/132 anonim ***** válasza:
79%
Én is szeretek extravagánsan étkezni új ízeket megkostolni. Ami nem mindenkinek ízlik amikor én eszem csinálok magamnak mindenféle keleti meg arab kaját stb de amikor vendégeket hívok nem állok neki burguros kuszkuszos Fürjes medvetalp rózsát csinálni ha erre a vendég nem vevő hiába tudom hogy (számomra) finom nem derogál rántott húst csinálni sültkrumplival meg normális húslevessel bár az is tény hogy ha szar a kaja valahol akkor se jegyzem meg a házigazdának max legközelebb nem megyek szóval ő bunkó te viszont lehetnél tekintettel más izlésére
2021. szept. 27. 11:59
 37/132 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, de én úgy vagyok vele, hogy ha vendégségbe megyek, akkor szeretnék valami „extrát” enni, elvégre pörköltet meg rántott húst én is tudok csinálni. Vendégségbe nem azért megy az ember, hogy jól lakjon (bár ezek szerint erről megoszlanak a vélemények), hanem hogy minőségi időt töltsön együtt a házigazdával, ami sokszor együtt jár az együttevéssel, de nem muszáj nyolcfogásos menüt főzni, van, amikor sima rágcsával is jól el lehet lenni.

Nyilván az anyóst nem bratyizni hívtad át, hanem kvázi a kötelező kört futottátok le. Itt is áll az, amit előbb írtam; pörköltöt nokedlivel otthon is tud enni (sőt, ő csinálja a legjobban, ha te csinálod, akkor rögtön leszólja), akkor maradjon otthon és egye azt, ami tetszik. A másik dolog, hogy főzéskor az ember a saját énjét is az asztalra teszi, tehát bemutatkozik, hogy „én ilyeneket szoktam enni”, szóval a „miért nem főztél pörköltet”-re ez a válasz.

Te nem csináltál semmit rosszat. Persze meglehet, hogy az anyós piszkálásként értékelte, csak ezt így direkt nem akarta kimondani, inkább valami

teljesen máson háborodott fel.

2021. szept. 27. 12:01
 38/132 anonim ***** válasza:
70%

32!

Valóban. Akkor ha a kérdező mondjuk allergiás a mogyoróra, akkor nem baj, ha anyós minden ételbe tesz egy kicsit belőle, merthát " ha azt akar enni, amit szeret, menjen etterembe"

2021. szept. 27. 12:01
 39/132 anonim ***** válasza:
69%

Itt te is hibás vagy, például ugyan miért lett volna probléma durum tésztát csinálni a leveshez? Miért ne lehetett volna bulgur helyett barna riszt csinálni? Miért ne lehetett volna jó magyaros pácois csirkehúst adni a pesto-s helyett stb. (terhességi diabéteszem van szóval tudom miket lehet/nem lehet enni).

Tojtál anyós igényeire csak a saját diétádat nézted, aztán még játszod az áldozatot, hogy te csak anyós érdekeit nézted(elhiszem hogy te ezt el is hiszed,de nem nézted az ő érdekeit).

Az más hogy anyós meg túlreagálta a dolgot és ő meg nem viselkedett ildomosan,de ez olyan mint hergelni egy macskát aztán megsértődni a cicára amiért az rád csap utána, holott te kezdted.

Itt is te húztad fel ezekkel a borzalmas kajákkal(én csak a levest tudtam volna megenni és a pótolt sütik sajnos borzalmasak, akkor inkább vettél volna minden mentes fagyit a lidl-ben) és utána csodálkozol nagy bambi szemekkel, sőt hencegsz hogy több torta jut neked. Francot vagy te áldozat inkább provokátor vagy.

2021. szept. 27. 12:02
 40/132 anonim ***** válasza:
18%
A 37-ből az lemaradt, hogy nyilván az sem baj, ha szokványos a menü, legalábbis nekem nem.
2021. szept. 27. 12:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!