Jogosan akadtak ki rám a párom szülei?
Hétvégén elhívtuk vendégségbe a szüleimet és a párom szüleit. Én főztem. Anyósom túlsúlyos, cukorbeteg és rossz az emésztése is. Ők leginkább az egészségtelen magyaros ízvilágot kedvelik, míg a szüleim és a párommal mi is, igyekszünk egészségesen étkezni. Csináltam tyúkhúslevest sok-sok zöldséggel, de tészta nélkül. A második Sütőben sült csirkemell volt bevagdosva, a kis zsebekbe pesto, paradicsom és az egész husira light sajt került, a köret pedig lilahagymás-kukoricás bulgur volt. Desszertnek egy mindenmentes tortát sütöttem, főleg anyósom miatt, édesítőszerrel készült, laktózmentesen (miattam is), de egy nagyon finom Sacher torta készült így. Leültünk enni, ahogy haladt az ebéd, egyre inkább vágta anyósom és apósom a fejeket, pedig még a párom szerint is isteni volt a kaja, úgy, hogy ő anyósom főztjén nőtt fel. A desszertnél lett aztán konkrétan horkantás, mikor elmondtam hogy nyugodtan egyenek a sütiből, mert semmi olyan nincs benne, amiből nagy baj lehet. Erre anyósom kirúgta maga alól a széket, és rámkiabált, hogy szégyeljem magam, amiért egy normális vendégségbe illő pörkölt-nokedlit se tudok megcsinálni, sőt még mérgezném is őt édesítőszerekkel. Próbáltam megvédeni magam, hogy az egészségesebb menü részben miatta is készült, hiszen cukros. Erre azt mondta, hogy a pörköltben és a nokedliben sincs cukor, a levestésztában meg megint nincs, igazán főzhettem volna ki azt is.
Röhej. Szerintem legalábbis. Nagyon rosszul esett ez az egész, és nem tudom, hogy ez most tényleg ekkora taplóság volt-e részemről, vagy sem?
Hát, sajnos szép vagy nem de: anyósod egy paraszt. Biztosan belehalt volna, ha egyszer nem pörköltet eszik nokedlivel... :)
Azok pedig akik azt írták, hogy "ha vendéget hívsz akkor olyan ételt készíts amit ő szeret", gondoljátok ez a kedves anyós figyelembe veszi az ő étkezésüket fordított esetben? Szerintem az ilyen még direkt rá is tezs egy lapáttal, hogy tuti a legcsülkösebb legzsírosabb kaja legyen lerakva eléjük, abból is 8 fajta, meg desszertnek még 5 féle habos-cukros sütemény. De főként azért, hogy tukmálni tudja beléjük az ételt és rosszalló pillantásokat vessen rájuk végig majd megsértődjön amiért a szívét kitette értük és nem értékelik. Tipikus...
Páro szüleid és apósod erre mit reagáltak egyébként? Gondolom a szüleidnek is megvan a véleményük a kedves nászasszonyról egy ilyen után.
#10: sajnos nem értetted ezek szerint a hozzászólásom mondanivalóját.
#12: Ha fordított szituáció lenne mindezek után, akkor a kérdező is kirughatná maga alól a széket és mondhatná ugyanazt az anyósnak, amit ő kapott tőle! :-)
Nem kell ezt túlbonyolítani! Bár ebből sem biztos, hogy tanul, de legalább közelebb lenne a megvilágosodáshoz! :-)
Én egészségügyi okokból ebből a menüből egyedül a levesből ehettem volna.
Véleményem lett volna, de megtartottam volna magamnak. Ha én hívok valakit, figyelembe veszem, mit ehet/eszik, és mit nem. Tőlem senki nem megy el éhesen.
Nem tettem volna szóvá, de csak levest ettem volna. Max amikor kínálnád a többit, sajnálattal közölném, hogy azokat nem ehetem.
Szerintem alapvetően bunkóság ez anyósodéktól. Az ilyen "mindenmentes" sütiket pl én is utálom (legújabb "kedvenc" élményem a cékla brownie...), de ha átmegyek valakihez aki ilyet csinált, akkor kérek egy kis szeletet, és megdícsérem, hogy jaj, hát tényleg nem is érezni. Bulgur ugyanez, részemről egye akinek két anyja van, de attól még nem fogok rá megjegyzést tenni vendégségben.
Másrészt a vendéglátó meg nyilván jó ha igyekszik a vendég kedvében járni, tehát ha mondjuk párolt tofu lett volna babcsírasalátával, akkor megérteném, hogy úgy tényleg éhen maradtak volna. De egy pestos csirkét a hagyományosabb ízek kedvelő is nyugodtan megtehetnek, bár a pestot pont sokan nem szeretik, de alapvetően nem egy nagy reformkaja.
Ami szerintem itt aggályos, hogy te megpróbáltál kicsit direkt odadöfni anyósodéknak a kajával. Tudtad, hogy a hagyományos ételeket szeretik, nem sokból állt volna egy kis tésztát is megfőzni a leveshez, aztán max ti nem vesztek belőle. Oké, hogy anyós cukorbeteg, de ez az ő baja. Nem neked kell felette kontrollt gyakorolnod, felnőtt ember. Szóval nem a konkrét kajákkal van a baj szerintem, hanem a szándékkal, hogy megpróbáltál kicsit bezzegelni az anyósnak. Szimpla női farokméregetés, semmi értelme. Én legközelebb feldobnék főni egy kis száraztésztát, meg nem mondanám, hogy egészséges sütit eszünk (ha őt úgysem érdekli), aztán csókolom. Nincs plusz macera a főzéssel, nincs balhé, ti nem esztek semmi rosszat, anyós meg nem érzi úgy, hogy te direkt cseszegetésből főzöl olyat, ami nem az ő világuk. De ez olyan, mint mikor anyuka erősödik Benőkének, hogy egye meg a brokkolit. Neked nem kell erősködnöd anyósnak, majd ő tudja, hogy zöldséget akar enni vagy tésztát.
A szüleimnek leesett az álla. A mi családunkban nem szokás így viselkedni, nem is tudtak hirtelen mit reagálni. Aztán megdícsérték a menüt, és megkérték anyósomékat, hogy ezt a stílust legközelebb felejtsék otthon, vagy ha nem megy, akkor magukat felejtsék otthon. A párom nemes egyszerűséggel elvitte a tányerjaikat és hozta a kabátokat, majd nekiállt tortát vágni apáéknak. Szóval ők cukik voltak. Azért fura ez, mert ők is esznek néha bulgurt meg pestot is, a torta ízvilágát is ismerik, mert már csináltam ilyen tepsis süti formában is. Mindegy igazából, mostanában nem találkozunk velük, plusz több torta jut nekem... :D
Szerintem meg a kérdező a paraszt. Szándékosan provokálta az anyósát. Komolyan csak nekem üvölt ebből az egészből az álszent mártírkodás? Jajj anyuka, hát én csak jót akartam. Meg miattuk csinálta az "egészséges" menüt, miközben pontosan tudta, hogy milyen ételeket esznek az anyósáék. De így legalább lehet könnyes szemmel álnaivan csodálkozni, hogy nem érti szegény lány, hogy mi volt a baj. A tortát is miért kellett föltétlenül külön szóvá tenni, hogy milyen szuper egészséges? Miből lett volna "nagy baj"?
A pörkölt-nökedli meg a száraz csirkemell között még szerencsére van bőven átmenet. Itt egyszerűen az volt a lényeg, hogy virágnyelven beszólhasson az anyósának, ha már szemtől-szembe nem mer.
#17: Ha azt nézzük, a logikád nem rossz, de te nem politikusnak készülsz véletlenül? :-)
Ez egy tipikusan jó példa volt arra, hogy ugyanazt a dolgot lehet látni igaznak is meg hamisnak is.
Ebből meg az következik, hogy qrvára mindegy mit csináltok az életben! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!