Mennyire veszélyes az adataimat megadni az alábbi esetben?
egy magyar munkaerő közvetítő cég keresett nekem munkát Ausztriában. van honlapjuk, az elérhetőségek rajta korrektek. jelentkeztem hozzájuk. írták, hogy gratulálnak, beválasztottak, van nekem munka, mikor tudnék utazni, meddig tudok maradni stb. szerződés megírása miatt kérik a nevem, szem. szám, lakcím.
mindezt személyes találkozó nélkül, csak neten és telon volt intézve.
Az ilyenek meg hogy mond neked egy webcímet hogy ott kellene majd dolgoznod.... bocsi de azt simán kikeresheti a neten is. Ez semmit sem igazol.
A rablásokat amúgy úgy szokták elkövetni, hogy kimegy a lány a reptérre, elutazik, ott várják, be a kocsiba..
(eddig semmi sem gyanús neki)...
és már akárhova viszik, kiszállni sem engedik, stb.
kicsit el vagyok képedve :)
a fentiek alapján hagyom inkább Pacoékat, habár érdekes, hogy facen is vannak, folyamatosan frissítik, érdekes, hogy évtizedek óta működnek (akár lányrablóként)
német címeket hol lehet ellenőrizni?
erről ír a német közvetítő (aki meg újabban azzal jön, hogy én valahogy nagyon de nagyon ismerős vagyok neki...)
Tel. sz.: +491712670587
mail cím: Gerhard Schmidt <agentur_pobaveni@yahoo.de>
amúgy erről is írtak a Pacoék
írjam meg pontosan mikor indulok, érkezek és hova, és ott fognak várni engem.
A bárnak a weboldala pl stimmel: a web-domain + IP címe + telefon és cím + email IP címek teljesen egyeznek. Ugyanez nem mondható el a pacos oldalnál.
Alapvetően az a normális ha valaki nyit egy irodát egy országban akkor van ott egy bérelt vagy megvásárolt helység + ott bemegy valahova és vásárol domaint + együótt két email címet beállíttat magának. Akkor minden összestimmel. Nyilván.
Akik meg valamit innen más onnan ... az nem normális dolog és gyanús. A stiklis weboldalakat is úgy szokták hogy más országban legyen a megrendelés+szerver. Meg úgy alapból minden máshol legyen és igazán semmi se legyen közvetlen szál.
és utána tudnál nézni a németnek? mert azóta, hogy megírta, hogy ismerős vagyok neki (ősrégen voltam kint egy hónapot...szóval 1: a millióhoz az esélye, hogy ismer) de szóval azóta valahogy nem ír levelet...
www.agentur-pobaveni.com
+491712670587
Gerhard Schmidt <agentur_pobaveni@yahoo.de>
elvileg a domain(www.agentur-pobaveni.com) németországi IP címmel rendelkezik
a hozzá tartozó e-mail(agentur_pobaveni@yahoo.de), amiről meg kapom a leveleket pedig London...
Help
Amúgy meg nyisd meg az "engedély"-t, jobb klikk és "kép megjenítése".
Aztán Ctrl+nagyítás.
Ha megnézed a kék területet az egy valódi papírra nyomtatott levél. Látszik a gyűrődésein. A fejléc meg csak rá van vágva a fehér alappal és ott nem is folytatódik a papír gyűröttsége.
A fejléc az a kanadai kormány nevével van feliratozva, csak nem a levél folytatása.
megnézem. de a Pacoról már lejöttem, mert egy német közvetítőt ellenőrzök éppen, amiből meg rájöttem arra, hogy pl. ahány helyen ellenőrzök egy e-mail címet,annyi IP címre utal.
légyszi nézd meg:
agentur_pobaveni@yahoo.de
egyik oldal szerint a hozzá tartozó IP: 77.238.177.9
másik ellenőrző oldalon az IP: 77.238.184.241
weboldala,az Berlin azt már megtaláltam egyértelműen
www.agentur-pobaveni.com
a teloszámot még nem ellenőriztem
+491712670587
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!