Mennyire veszélyes az adataimat megadni az alábbi esetben?
egy magyar munkaerő közvetítő cég keresett nekem munkát Ausztriában. van honlapjuk, az elérhetőségek rajta korrektek. jelentkeztem hozzájuk. írták, hogy gratulálnak, beválasztottak, van nekem munka, mikor tudnék utazni, meddig tudok maradni stb. szerződés megírása miatt kérik a nevem, szem. szám, lakcím.
mindezt személyes találkozó nélkül, csak neten és telon volt intézve.
Nagyon kamus az is hogy a "kapcsolat & irodák" oldalon mutatja a városlátképeket is. Gondolom hogy elámuljon a hátrányosabb ország leányzója hogy "HŰ DE SZÉP HELYEN VAN".
Ilyenkor azt szokták hogy az utcai frontot felteszik és könnyebb felismerni az éepületete és bejáratát, + az iroda belők. De városképet azért nem szoktak. Mindenki tudja milyen Montreal és egy városképből úgy sem tudja megtalálni. De az élettapasztalat nélküli fiatal lányokat elkápráztatja a szép de fölösleges város látkép. :)
30. törvényekről, jogorvoslatról nincs benne szó, de lehet ez nem is kötelező.
31.a bár, ahova közvetít, neve, honlapja, címe, mindene megvan. ide kellene mennem dolgozni:
32. a munkavégzés helye teljesen ellenőrizhető, "beszéltem" velük telon (mondták, hogy hívjam a másik számot a honlapon holnap, 2x hívtam, nem veszik fel, de gondolom éjszaka kellene telefonálni a nyitvatartási idejükben.)
33. a strand azért "közelérhetőbb", mert nem erotikus szolgáltatás. lehet a szerencsejátékkal kellett volna összehasonlítanom. ami "szexről", vagy pénzről szól, ott sokkal magasabbak a diszkréciós igények. már a konkurenciát illetően is.
39. NEM hirdetnek állást, csak honlapjuk van, hogy ők ezzel foglalkoznak és pont. tehát sehol nincs olyan, hogy lányokat keresünk ide meg ide. a honlapjukon van az, hogy lányokat közvetítünk ide meg ide. ha hirdetnek, az is csak a honlapjukat reklámozza csak. de azt sem találtam, csak youtube-s videókat a bárjaikról. tehát nem is reklámozzák a honlapot sem.
40. szerintem a vagyoni biztosítékuk lazán megvan. és lehet hogy van itthon irodájuk, pl a honlapon a Linának magyar a teloja, magyarul ír(ilyen hülyeségeket, hogy vigyek zenét...), és magyarul beszélünk és tuti itthon van. tehát elképzelhető hogy van irodájuk. viszont lehet nem kötelesek munkavállalókat fogadni. elvégre úgy is a bár dönt, hogy mehetsz e haza másnap, vagy kellesz e.
mindenesetre most egy német közvetítővel levelezek, Németo-ban német cég közvetít. már ő is a szerződéssel jön. nem is tudom ki a megbízhatóbb, vagy a kevésbé.
eddig nem tudom hányszor dolgoztam kint szabadúszóként, ennyi bajom soha nem volt, mint most a közvetítőkkel :)
habár a német közvetítő oldala még gagyibb, de ha minden igaz, ott van engedélyszám. ha az "azonosítószám" = engedélyszám
Identifikationsnummer: 67 341 086 597
:D Te most viccelsz? Ha beleélted magadat és igazolni akarod hááát? Amiket írsz így ez így nem a realitás.
Alapok:
1. A munkahely neve elérhetőségei fent legyenek az oldalon.
2. Ha feltesznek egy hivatlos iratot annak TOTÁL stimmelnie kell.
3. a másodlagos dolgok amik egyébként fent vannak stb intézési mód ezeknek is nagyjából a szokásos dolgok szerint kell lennie.
Olyan nincs hogy 10-15 kisebb nagyobb dolog nem stimmel aztán majd mindre van valami szokatlan (általad említett) magyarázat.
Amúgy pár egyéb dolog még. Van pár adott információ aminek utána lehet nézni:
- két iroda címe (Kanada, Ausztria)
- két email cím (office@pacojobs.com,laura@pacojobs.com)
- egy weboldal domainja (pacojobs.com)
-----------------------------------------------------
EMAIL-EK:
A két email IP címe bár azonos de United States, Houston város. Tehát a két email címről érkező levelek azok nem Kanadából hanem az USA-ból Houstonból érkeznek.
Illetve ottani szolgáltató keresztül, vagy ottani számítógépről.
office@pacojobs.com
Email IP: 174.132.114.34
Country: US
Adress: Houston
laura@pacojobs.com
Email IP: 174.132.114.34
Country: US
Adress: Houston
WEB DOMAINJA:
A jegyzett domain a pacojobs.com helye szintén az pedig USA, de ez Washington körzet.
IP address: 199.85.211.254
Host name: pacojobs.com
City: Lanham (Washington körzet)
Region: MD
Country Name: United States
Country Code: US
AZ IRODÁK CÍMEI:
Iroda Bécsben - Ausztria
Auernheimerstrasse 39, 1220 Vienna
Telefon : +43 1 229 7293 ( office )
office@pacojobs.com
Iroda Montreálban - Kanada
Po.Box 132 STN, St. Saint Jack
H3C 1C5, Montreal, Qc. Canada
Phone : +1 - 514 - 667 - 3562 ( office )
office@pacojobs.com
A Bécsi iroda telefonja bár valóban auszriai de mobil.
4312297293
Line Type: Cell Phone (ez = azzal hogy mobiltelefon)
A montreáli telefon is montreáli de az is mobil.
(514) 667-3562
Area Code: 514
City/State: Montreal, QC
Type: Mobile
IP CÍM ELLENŐRZÉS:
WEB DOMAIN ELLENŐRZÉS:
ORSZÁGOK HÍVÓSZÁMAI:
BÉCSI TELEFONSZÁM ELLENŐRZÉS:
egybeírva kell beírni - 4312297293
KANADAI TELEFONSZÁM ELLENŐRZÉS:
ebben a formátumban kell beírni: (514) 667-3562
infókat a lap alján mutatja
Tehát összegezve:
1. A két email ami eddig ismert az USA-ból jön és se nem Kanadából se nem Ausztriából.
(office@pacojobs.com, laura@pacojobs.com
2. A weboldal domainja szintén USA szerver.
(pacojobs.com )
3. A kanadai és bécsi irodáknál megadott telefonok nem városi vonalak hanem csak mobilok.
4. A felrakott dokumentum (engedély) se stimmel,
nincs rajta a következő:
- kiállító hivatal neve címe
- dokumentum teljes hivatalos megnevezése
- az összes adat ami egy bár működését mutatja
- alul kiállító hivatal neve és pecsét, adminisztrátor aláírása, város és dátum.
A többit még mutatom hogy montázsolt is ráadásul az a dokumentum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!