Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha bankszámla számra utal...

Ha bankszámla számra utal nekem valaki (magán személy ) pénzt, akkor megtudhatom, ki honnan mennyit fizetett be? És ő a számlaszámon kívül megtudja egyéb adataimat?

Figyelt kérdés
Szolgáltatásról van szó, csak nem tud mindenki készpénzzel fizetni, vagy nem mindíg megoldható, hogy utánvéttel küldjem levélben, ezért gondoltam számlanyitásra, csak nem tudom, hogyan működik..
2012. jún. 7. 12:50
 1/2 anonim ***** válasza:

"Ha bankszámla számra utal nekem valaki (magán személy ) pénzt, akkor megtudhatom, ki honnan mennyit fizetett be?"

Igen: a számlaszámát, a nevét és az összeget amit befizetett neked. (Egyes esetekben a kiírja bank nevét is ahol az illető vezeti a bankszámláját. A bankszámlaszám első 3 számjegye ugyanis a bankok azonosítószáma.)

"És ő a számlaszámon kívül megtudja egyéb adataimat?"

A nevedet és a számlaszámodat. E két adatot kell megadnod neki, hogy utalhasson a számlaszámodra. Más adatot nem kell megadnod és ő sem fog más adatot megtudni rólad.

2012. jún. 7. 13:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. jún. 7. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!