Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire veszélyes az adataima...

Mennyire veszélyes az adataimat megadni az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

egy magyar munkaerő közvetítő cég keresett nekem munkát Ausztriában. van honlapjuk, az elérhetőségek rajta korrektek. jelentkeztem hozzájuk. írták, hogy gratulálnak, beválasztottak, van nekem munka, mikor tudnék utazni, meddig tudok maradni stb. szerződés megírása miatt kérik a nevem, szem. szám, lakcím.

mindezt személyes találkozó nélkül, csak neten és telon volt intézve.

2013. jan. 5. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/204 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélnék meg munkaerő közvetítő céget anélkül,hogy ismerném, de

Ha már van honlapjuk, kérdés van e munkaerő közvetítői engedélyszámuk feltüntetve, referenciák, céginformáció, stb.

Emellett egy valamire való munkaerő közvetítőnél minimum az, hogy személyes, vagy munkáltatói interjút szervez hogy meggyőződjön a nyelvtudásodról.

Emellett ott szoktak kérni személyes dokumentumokat lemásolni, amihez ha jól tudom kell a hozzájáruló nyilatkozatod is még hazai jogszabályok alapján.

Bár nem írtad milyen jellegű munka, de ha nem valami speciális szakterület, és elképzelhető, hogy többen jelentkeztek rá, akkor igen csak vagy óriási szerencséd van, és valóban abba az 1%-ba fogsz tartozni, akik mentesülnek a szokásos eljárások nyűgjei alól, vagy abba a 99%-ba akik átverés áldozataivá válnak.

2013. jan. 5. 11:51
 2/204 A kérdező kommentje:

értem.

nos ha azt nézzük, hogy:

ők találnak nekem kint m.helyet, vár oda a munkáltató, a szerződésem pedig ott fog várni, tulajdonképpen magával a közvetítővel személyes találkozásra szükség nincs. vannak ilyen esetek nem?

a másik amit kérdeznék:

mégis egy név, lakcím, szem.számmal miben lehet visszaélni???mert hitelt felvenni ezzel nem tud a nevemre, el sem tudom képzelni, mit tehetnek ezekkel az adatokkal.

2013. jan. 5. 14:44
 3/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Jó ha neten is utánanézel alaposan. Inkább ismerj minden buktatót. Amúgy amit írtál az alapján... "van weboldaluk" azt bárki csinálhat nem nagy dolog és ettől nem lesz hivatalosabb. Személyi számot elkérni neten vagy telefonon..??? ő sem lehet biztos hogy azok az adataid. Mi van ha nincs is olyan igazolványod amiben az szerepel? Ha már lett volna személyes találkozó, átadtad az okmányaidat és ez után rádcsörögnek még valamiért az más de nem is tudom velem volt e ilyen? Szóval új adatokat elkérni emailban vagy telefonon az hangzik túl jól.

Neten keress rá ilyenekre hogy "külföldi munka.." van sok infó.

Nézd át ezt is pl:

Megbízható ez a külföldi munkaközvetítő? Olyan sok rosszat hallani, nem akarom, hogy átverjenek

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2013. jan. 5. 15:48
 4/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

.. hogy még érthetőbb legyen... név lakcím szemszám, ilyen adatokat neten vagy telefonon elkérni ??? Mondj rá legalább két példát hol szokták hivatalosan így intézni. Kétlem hogy tudnál mondani rá hivatalos példákat. A weboldal meg olyan hogy egy webcím (domain) pár ezer forint. Aki kicsit ért hozzá az oldalt is elkészíti - én is mondjuk simán regisztrációval, hírlevéllel minden extrával egy nap alatt. :)

Ha fiatal lány vagy akkor meg főként vigyázz! A mi régiónkból rabolnak el az egyik legtöbb lányt ilyen módszerekkel. Kint nincs ismerőse... mindenkinek hisz ... és kb annyi is...

Amúgy az ilyen "gratulálunk" szöveg is tipikus ügynökduma. Egy normális munkaközvetítő nem hinném hogy gratulálna neked, mert ez nem nyereményjáték lenne.

Szóval személyes adatok bejegyzésénél ha megfigyelted el is kérik az okányokat és nem csak megkérdezik az adataidat. Amúgy vissza tudnak vele élni, lásd okmányhamisítás...

2013. jan. 5. 16:08
 5/204 A kérdező kommentje:

inkább bemásolom a közvetítő honlapját.

még ők is felhívják a fegyelmet ezekre a dolgokra, hogy nehogy átverjen vki.

székhelyük Bécs, itthon elvileg nincs is irodájuk, ezért mellőzhetik a személyes találkozót.

facebook profiljuk is van

[link]

2013. jan. 5. 16:48
 6/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Ha külföldre szeretnél menni dolgozni inkább legyél tájékozottabb kétszer mint kicsit is kevésbé. Az egyik legjobb a Munkaügyi központban érdeklődni infók iránt. Kedvesek és segíteni fognak mire kell ügyelni és meg is nézik neked be van e jegyezve a cég munkaerő közvetítésre. Ez az egyik legjobb amit tudsz tenni. Szerintem legyél jól informált és ilyesmire ne sajnáld az időt. Pár link pl:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

amúgy meg írd be a gugliba "külföldi munkaközvetítő csalás veszély" és menj végig rajta. Legyél körültekintő és sok sikert hozzá! :)

2013. jan. 5. 16:52
 7/204 A kérdező kommentje:

ők nem kérnek előre pénzt sem kezelési költség címen, sem a munkaadók listája miatt sem

a magán m.erő közvetítők listáján csak a magyar székhelyű cégek szerepelnek

a nyelvet ismerem, oda-vissza szoktam jegyet váltani

amúgy nem hirdettek semmilyen állást, én találtam meg a honlapjukat, így jelentkeztem

nem kínálnak az átlagnál magasabb fizetést sem

2013. jan. 5. 17:18
 8/204 A kérdező kommentje:

[link]

facen is vannak

2013. jan. 5. 17:19
 9/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Huh hát jó ha tudod az ilyen féle táncosi munkák nagyon közel járnak mindig a bűnözéshez. Még akkor is ha vannak bevált munkák. Nagyon vigyázz. Jó? Az utolsó linket is nézd át és menj be a hozzád legközelebb eső [link] irodába és alaposan tájékozódj.

Az oldalról amit mutattál pár szót:

Jelentkezési lapnál elkéri a facebook oldaladat. Ilyet normális munkaközvetítő nem kér el mert ez bizalma és magán jellegű dolog. Magyarán semmi köze hozzá. Az más hogy a neved alapján rákereshet magánúton de hivatalosan nem kérheti el.

Az oldal amúgy ízléstelen mint design. Olyan teljesen laikus által összefabrikált küllemű. Egy komoly cég fizet érte mert annyira azért nem drága egy weboldalt megterveztetni. Főként ha Kanada a székhelyük bőven lehetett volna erre pénzük.

Idézet az oldalról:

"Az évek során kiterjesztettük tevékenységünket Európára is, jelen pillanatban a következő országokban menedzselünk művészeket / fellépőket [táncosokat, hostesseket, énekeseket, balett táncosokat]:"

Hugom balet-táncosnak tanul... bár ez mellékes... de a balett az erotika iparral nincs összefonódva. Ekkora marhaságot...? Az oldal kinézete egyértelműen erotikus típusú és művészetről és főként balettről ilyen oldalon ne tájékozódj mert így ennek nincs realitása.

Az "engedély"ükről: aki feltesz egy weboldalra egy iratot pl engedélyt az nem így teszi fel. Először is a színes keret nélkül normálisan. Még inkább letölthető pdf formátumban, vagy más 1:1 arányú megjelenítésben. Másik hogy azon az engedélyen ha átolvasod nincs elegendő adat. Valami név és cím az van de ez kevés. Egy hivatalos dokumentum nem így néz ki. Amúgy megsúgom ilyet és ennél jobbat is fél óra alatt el tudnék készíteni. Ez kamu dokumentum. Egy hivatalos dokumentumon minimum van egy hivatalos pecsét aki jóváhagyja és a hivatalnál leellenőrizhető a cég.

Idézet szintén az oldalról:

"Van-e arra lehetőség, hogy a barátaimat is megismertessem veletek?"

Ez is ügynökduma. Ugyan miért ne lehetne egy céget megismertetni barátokkal? A kérdés teljesen értelmetlen mert ugyan miért ne. Ilyen kérdést normális ember fel sem tesz, de egy weboldalra se kerülne fel józanul gondolkodó emberektől.

Kapcsolat & irodák:

Egy angol és egy német nyelvű ország két irodájánál ugyanaz az email cím? A két nyelvnek semmiből sem tart két email címet csinálni/csináltatni. Nincs sok értelme ennek így és komoly cég ilyet nem így koordinál.

A főoldaluk: [link]

Ha megnézed milyen országokban tevékenykednek Kanadából láthatod, hogy Kelet-Európai országok, és lám pont errefelé nagy biznisz a lánykereskedelem. Innen rabolnak el világszerte sok lányt.

2013. jan. 5. 17:52
 10/204 TappancsMancs ***** válasza:
2013. jan. 5. 18:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!