Mennyire veszélyes az adataimat megadni az alábbi esetben?
egy magyar munkaerő közvetítő cég keresett nekem munkát Ausztriában. van honlapjuk, az elérhetőségek rajta korrektek. jelentkeztem hozzájuk. írták, hogy gratulálnak, beválasztottak, van nekem munka, mikor tudnék utazni, meddig tudok maradni stb. szerződés megírása miatt kérik a nevem, szem. szám, lakcím.
mindezt személyes találkozó nélkül, csak neten és telon volt intézve.
Lassana mennem kell de még magyar hivatalos külföldi munkaközvetítés a profession.hu-n. Először is nézd meg hogy miféle módon mutat egy rendes munkaközvetítő cég oldala. És és Föld a kettő.
Másik egy konkrét munka hirdetése:
Alul kapcsolattartó személy teljes nevén + tel.
Még lnetebb: Hirdető cég: Randstad Hungary Kft. (meg van nevezve és ellenőrizhető)
Meg egy korrekt jelentkezési adatlap:
" Online regisztrációs lap kitöltése és önéletrajz feltöltése a Randstad honlapján. " klikk rá és további klikk az "apply for this job" linkre.
Nincs facebook oldlad...! :)
Az adott külföldi állás hirdetése:
[link] hu/allas/account-development-executive-for-the-croatian-market-milling-industry-randstad-hungary-kft-486422
A jelentkezési lapja:
Osztrák munkaközvetítő cég oldala.
nos látom rengeteg minden szól a megbízhatóság ellen, de ha abból indulunk ki, pl. kihelyeznek egy lányt egy bárba. ott annak bárminemű baja esik, ők nem vállalnak felelősséget - tekintve, hogy szerintem személyi meg egyéb védelemmel nem szolgálnak.
tehát ha tegyük fel nem lányrablással foglalkoznak, az adataik ködösítésének oka ez is lehet, hogy ne őket keressék, ha bármi van. mert nagyban rontaná a hírnevüket ugye. ami valahogy ha jól látom nincs is.sem negatív, sem pozitív értelemben.
(pl te sem hibáztathatod a strandot, ha eltűnik valamid, míg úszol.)
küldtek amúgfy szerződést. nyomtassam ki, írjam alá, scanneljem, küldjem vissza felhívással:
persze nem értem, mert angol, de vannak rajta számok...talán engedélyszám... bemásolom nektek:
és ami még érdekes, kérnek arra, hogy gyűjtsem a zenéket (pendriwe-on, stb)
ebben az a nagyon de nagyon gáz, hogy mi van, ha én heavy metalra táncolnék...? mármint a zenéket maga a munkáltató szabja meg, eddigi tapasztalataim szerint...max meg lehet kérni a főnököt, hogy tegye be ezt vagy azt, és belemegy.
A szerződés egyébként részletezi a jogorvoslati lehetőséget is? Már csak abból kiindulva, hogy hibás teljesítés esetén, melyik törvényi hivatkozás a mérvadó?
Paco féle kanadai, az irodai osztrák, vagy a jelentkező lakóhelye szerinti magyar törvények vonatkoznak rá?
Egyáltalán tisztában vannak e a jelentkezők ezekkel a jogi lehetőségekkel, ismerik e a kanadai, osztrák, vagy magyar jogi hátteret? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!