Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire veszélyes az adataima...

Mennyire veszélyes az adataimat megadni az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

egy magyar munkaerő közvetítő cég keresett nekem munkát Ausztriában. van honlapjuk, az elérhetőségek rajta korrektek. jelentkeztem hozzájuk. írták, hogy gratulálnak, beválasztottak, van nekem munka, mikor tudnék utazni, meddig tudok maradni stb. szerződés megírása miatt kérik a nevem, szem. szám, lakcím.

mindezt személyes találkozó nélkül, csak neten és telon volt intézve.

2013. jan. 5. 10:42
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/204 TappancsMancs ***** válasza:

:) Na ebből én se tudnám biztosan végül.. :) itt azt írja volt az előre engedélyeztetés de megszűnt.

Munkavállalás

Ausztria átmenetileg korlátozta a magyar állampolgárok

munkavállalását, tehát az Ausztriában munkát vállalni szándékozó új EU

állampolgároknak továbbra is munkavállalási engedélyre

[Beschäftigungsbewilligung] volt szükségük, amelyet a munkáltató igényelt. Ez 2011. május 1-től megszűnt! De!

[link]

Szerintem a biztos és friss szabályokhoz az EURES tanácsadót jobb megkérdezni. Ismeri. Ez a munkája.

2013. jan. 14. 14:13
 142/204 A kérdező kommentje:

még nem olvastam el amit írtál, mert sokminden fel van pörögve egyenlőre.

most annyi infóm van, hogy Pacoék meg vannak sértődve attól, hogy nem bízom bennük, azt írják, több 100 lány dolgozik náluk, ilyen panaszra, amiket írok (pl. nem merek aláírni semmit, mert angolul van, stb) szóval ilyenre még nem volt példa, sőt arra van, hogy a csajok akarják őket átverni, hogy nem rajtuk keresztül jelentkeznek a bárokba, hanem önállóan.

most levelezek velük. a zenét meg állítólag azért kérték, mert a csajoknak szokott lenni DJ-k által írt mixeik, amire betanult koreográfiát táncolnak és ők kérték, hogy vinnének zenét.

most levelezek velük egymás után írják a levelet. közben meg a kim basicos már küldene kifele.

2013. jan. 14. 14:24
 143/204 TappancsMancs ***** válasza:
A pacossal én semmit se írnék. Nem is válaszolnék semmire feléjük. Azt meg nincs sok értelme elmondani nekik ha nem bízol bennük. Úgy is írnának rá mindenféle jó dolgot még akkor is ha stiklisek. Szóval annak nincs sok értelme. Amúgy náluk a feltett okirat hamis. A kimes jónak tűnik ott csak a magyar iroda címe nincs fent de egész jónak túnik. Abban inkább bízhatsz. Pacora ne válaszolj szerintem. Gáz az az oldal.
2013. jan. 14. 14:43
 144/204 TappancsMancs ***** válasza:

Ausztriában a hivatalos nyelv a német. Az ország nem két nyelvű. Mit kezdenek egy angol nyelvű irattal? ááá :) Nálunk is kérnének hivatalos fordítást és van is elég sok okirat fordítással foglalkozó vállalkozás nálunk is. Ott bead az ember egy ilyen papírt és lefordítják magyarra és ők jegyzett szakfordítók. Vagyis elfogadják hivatalosan a fordításukat.

Másik hogy ha folyamatosan közvetítenek Ausztriába akkor hogyhogy nincs német nyelvű változatuk? Én nagyon kétlem hogy elfogadnák az angol nyelvűt.

2013. jan. 14. 14:48
 145/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

"hogy a csajok akarják őket átverni, hogy nem rajtuk keresztül jelentkeznek a bárokba, hanem önállóan. "

Szerintem ez nem átverés. Joguk van önállóan jelentkezni egy bárba. Ha a bár dobná vissza a jelentkezésüket azzal, hogy menjenek a közvetítőjükhöz az más lenne. Ha elfogadják akkor ahhoz a közvetítőnek igazából semmi köze. :D

Paco felejtős. Kimes jónak tűnik. Bár én biztos a bárhoz jelentkeznék mint a rutinos lányok. Azért mert ez kockázatosabb mint más munkák. Nálad is volt hogy hívtad a bárt és mentél. Szóval működik.

A bevery Hills-et sikerült elérni?

2013. jan. 14. 14:53
 146/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Azért annyira nem is bonyolult ez, csak itt tényleg sok az infó amit linkeltem. Ettől bonyolultabbnak tűnhet, de nem az.

Én azzal indítanék hogy bemennék a kimeshez. Ha nem tudsz bemenni az irodába az cikis. Amúgy okés szerintem.

Amúgy írd be gugliba németül hogy pl Bécs éjszakai club tánc-club és ilyenek és ha lapozgatsz ki fogja adni a bárokat sorban. Elmenteni a bárok oldalait és átnézni. Aztán írni vagy telefonálni.

Annyit csak hogy legyen címük is. A Bevery Hills példának teljesen okés. Ott minden info fent van. Amelyik jó azt hívni. Ennyi. Van ezeknek weboldala és megtalálod azokat. Több biztos a gugli 2. 3. stb oldalára fog esni. De fent vannak azok biztosan.

2013. jan. 14. 15:05
 147/204 A kérdező kommentje:

jelzem este lesz több időm átolvasni mindent!

így bele nézve az utolsó kommentbe, igen a google kidob bárokat, abból 50%-nak honlapja sincs, és kb 90% nem szexmentes hely, a maradék 9% nem veszi fel a telot, egyetlen volt, akit elértem és szexmentes hely (azt is úgy hogy adtak egy másik bárszámot, hogy azt hívjam) úgy már voltam kint 1 napig, mert másnap haza jöttem. mert megijedtem ott egyedül (egy csaj sem volt elszállásolva, mert csak osztrák csajok voltak akik bejárósak)szóval ott egyedül úgy döntöttem inkább haza jövök.

2013. jan. 14. 15:19
 148/204 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Ha a sok infó miatt bonyolultnak tűnik... én így csinálnám:

1. EURES tanácsadó pl az ausztriai munkavállalás menetéről. Akkor is ha majd a bár intéz mindent, csak hogy tudjam biztosan és pontosan a menetét. Felírnám miket (dokumentum német és magyar tejlejes neve) és hova kell beadni (hivatalok német és magyar teljes neve, címe, weboldala) és kinek kell intéznie (mit köteles a munkáltató és mit tud még, és mit kell neked ha...) Szóval csak hogy tudjam a mentét ami akkor se árt ha munkáltató intéz mindent. Az EURES hölgyikétől általános tanácsokat is kérdeznék. Plusz pár segélyinfót (weboldalak, hivatalok, címek, telefonok).

2. Ha megvan még az előző bár ahol voltál azt hívnám elsőnek. Már ha neked jó.

3. Gugli: Bécs Ausztria night club. Menteném, átnézném, tel annak amelyik okés. Ha kell tovább egy következőhöz.

4. Itt elvileg már az van hogy van egy megfelelő és innen már ismered.

Nekem kiadott vienna bárokat és kapásból volt JOB oldaluk is. Nem bonyolult ez. De ha egy gubancos akkor hagyd. Van másik. :D

2013. jan. 14. 15:26
 149/204 TappancsMancs ***** válasza:
A szállás ügyben van saját tapasztalatom. Az még egyszerűbb az egyebeknél. Voltam Indiában 6 hónapot és már itt kinéztem egy olcsó motelt neten. De ott is tudtam volt találni pár óra alatt simán. Majd mondom hogy kell ezt. Nekem könnyen ment a szállás dolog. A lényeg hogy leginkább a kereső a nagy szállásközvetítőket dobja ki. Az látszik az árakból. De vannak kiadó magán lakások ott is. Vagy kis motelek, kis panziók... nem tudom Ausztriában hogy nevezik. Szóval kis motelt kell keresni, vagy magán kiadó lakást. A drágákat meg átugrani és csak tovább. Majd mutatok példát, de most dolgom lenne.
2013. jan. 14. 15:37
 150/204 TappancsMancs ***** válasza:

Ezt írtm gugliba:Günstige Hostels in Wien Österreich

Gyors példák:

[link]

[link]

Itt átszámolta forintra pl.

2013. jan. 14. 15:46
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!