Mennyire veszélyes az adataimat megadni az alábbi esetben?
egy magyar munkaerő közvetítő cég keresett nekem munkát Ausztriában. van honlapjuk, az elérhetőségek rajta korrektek. jelentkeztem hozzájuk. írták, hogy gratulálnak, beválasztottak, van nekem munka, mikor tudnék utazni, meddig tudok maradni stb. szerződés megírása miatt kérik a nevem, szem. szám, lakcím.
mindezt személyes találkozó nélkül, csak neten és telon volt intézve.
A hasznos infókat... Szívesen! :)
A KIM Basic Agency... Azt szokták inkább javasolni, hogy ne állásközvetítőn keresztül menjenek. Bárokat találni jó lehet de igazából kicsit fölösleges is. A papírmunkát azt el tudja az ember intézni amúgy is. A Bevery Hills-nél volt alapból is JOB oldal. Táncos bároknál szerintem ez a tuti okés. Úgy is sokan pl csak nyári munkára mennek, vagy pár évre az iskola fizetéséért és ilyenek. Okos tulaj épp ezért ki is írja a jelentkezési dolgokat. A Bevery Hills-nél jelentkezhetnek táncosok de pultos lányok stb is.
A közvetítő nem kell annyira. Mert bemegy ugye hozzájuk valaki (előtte email+tel..) szóval bemegy és ott aláírja a munkaszerződést. Az ország szerint utána lehet nézni az ott tartózkodásnak, munkavállalási feltételnek stb. Amit részben a cég intéz vagy max elmész egy hivatalba (nem harapnak :D ) és kitöltesz egy papírt hogy kinél stb dolgozol/dolgoznál, adataid stb. Bemutatod ha kérik a szállásról az elkért (ha kell) igazolásodat hogy laksz valahol. Szóval utána lehet már itt is teljesen nézni mindennek ami kellhet, hivatalokkal-címekkel mindennel. Ha a bár le van ellenőrizve és velük lebeszélve akkor jöhet az ottléthez szükséges infó pl (legjobb) az ország Konzulátusán. Bemész nálunk hogy ezért jöttél érdeklődi és meg lehet kérdezni mindent. Ha a munkaadónak kell intézni mindent azt is elmondják, ha van amit neked azt is elmondják. Megkérdezheted az ottani adott hivatal pontos teljes nevét/címét. Ezért papírt/tollat kell vinni.
Szóval rendes bárba igazából simán lehet írni mert általában van némi forgás (ki-be lépés). Ha mehetsz azt is érdemes a bártól megkérdezni mit intéznek ők és mi kell még. Aztán azért jobb még (szerintem) nálunk is elmenni a Konzulátusra is.
Amik lehetnek pl szállásodon igazolás a bejelentkezés idelyéről, címe stb. Azzal igazolod hogy nem hajléktalan vagy kb. Munkáltatói valami papír hogy felvesz téged. Munkavállalási engedély valamelyik hivatalnál. Pár országban xxx időtartamon túl bizonyos minimum pénzösszeget kell bemutatni (pl USA asszem). Az összes ifnó erről fent van a neten is (én azért plusz elmennék a Követségre=Konzulátusra ia).
"legtöbbször társat keresnek, hogy ne egyedül menjenek ki.az oldal bármilyen kiírt elérhetőséget töröl, védve ezzel a fórumozókat, hogy ne találják meg őket esetleg rossz "arcok". "
Ez szerintem is jó ötlet de ha a bárt ellenőrizte le valaki előtte akkor az még biztosabb. :D Ha az stimmel akkor már csak olyan gond lehet ami egy turistát is érint. A bár a lényeg. Ha okés akkor fix a munka, nem kamuztak, semmi rablásdolog stb.
"110. A Beverlis (bécsi) bárban kellene dolgoznom a Pacoék által küldött szerződés szerint, amit nem írtam alá, egyrészt mert angol"
Igen ha angol és nem érted SEMMIKÉPP SE ÍRD ALÁ! Jaja! :) Ha nem érti az ember kb azért aláírhat egy mobilszerződést itthon. De külföldi munkaszerződést jobb nem. Másik ugyanerről...A Bevery Hills Night club ma hirdeti a JOB oldalukon az állásokat. Nézd meg! :D Akkor paco hol jön képpe itt? :D Szerintem kb sehol. :)
" az egyik lány a facen ismerősöm lett és egy másik ismerőséről ír, hogy ő írja neki, hogy Scvájcban HETI 220 ezer forintot keres, csak a napi fixszel. nos, ez az ami, irreális összeg. "
Az ilyen ismerősökkel is lehetsz megfontolt. Bár tényleg nem valami paranoiás módon... Ugyanez van az útitársat keresőkkel. Ha hirdete ki jelentkezik? Ha hirdeti valaki az tényleg okés e? Ilyen ismerőst legjobb személyesen véletlenül összeszedni. A bár a legfontosabb ha meggondolod ebben az egészben.
"a német aki a yahoo-s címről ír, már kedden várna engem"
Ingyenes emailt felejtősbe... A vonatot meg meg tudod nézni neten és+ mondjuk megkérdezni egy pályaudvaron. Buszt is érdemes lehet megfontolni de az árakat nem tudom. A vonat kényelmesebb azt már tapasztaltam.
"Nem tom hogy a németben közvetítőben, vagy a magyarban bízhatnék jobban, mert tudva levő, hogy a magyar húzza le legjobban a magyart..."
Hát magyar és más nemzet is. Bűnözők lényegében minden országban vannak. Ki lehet hagyni a közvetítőt. Most gondold meg egyszerűbb csak a bárt ellenőrizni mint mindkettőt? Másik hogy ilyen helyeken és sok más munkánál is kb általában van felvétel, mert nagy forgás.
"eddig mindig önállóan voltam kint.
neten hirdetett egy bár, leteloztam, mentem, vagy vittek innen."
Ezt örömmel hallom hogy már voltál és rendben volt. Én azt hittem még semmi tapasztalatod sincs. Azért láthatod hogy végül is még is csak gyanús volt hogy előre elkérik az adataidat?! A hivatalos dolgok intézésének alapja a különféle igazolványok. De nem a bemondásos dolog. Ha a szerződés megírásához kérték volna az adataidat, akkor ez úgy ment volna hogy elküldik a szerződést (2 példányban!) kitöltöd az adataidat aláírod stb. Az igazolás lényege sosem a beszéd hanem az igazolvány. Még az ellenőre sem csak megkérdezi hanem kéri! :D Előre sose! :)
Ha többször is voltál és eddig semmi baj sem volt az jó! :D Azért ilyen módon hirdetésről hirdetésre járogatni utánanézés nélkül...? Fuh. Előbb utóbb belefuthattál volna rossz alakokba. Amúgy ha a címeket eltetted amit érdemes ha bevált egy hely, oda mehetsz máskor is. Már ha mindenben megfelelt.
"senki soha nem volt leigazolva részemről és eddig senki soha nem húzott le, nem vert át, minden ok volt. és pedig arabbal is dolgoztam simán azt tehetett volna amit akar, úgy tűntem volna el, senki észre nem vette volna, és mégis maximálisan korrekt volt. "
Ha már mész is van még pár biztonsági tanács amit szoktak ilyenkor. Azt olvastad biztos a neten...
"de most nem találok bárokat.
a beverlisen kívül, akikkel nem sikerült még az állásról beszélnem, mert hívjam a másik számot, ami kicsöng és kicsöng és ennyi."
Akkor írj nekik emailt és kérdezd meg mikor tudnátok telefonon is beszélni. Van ahol nem ül ott mindig valaki a telefonnál hanem intéz mindenfélét. Szalad ide oda, konyha szákácsot kérdezi stb. Az a BeveryH teljesen okés érdemes nekik emailozni. Vagy van ott két tel is, mindkettőt megpróbálni, hátha jobb...
Akik meg nem egy cég..???!!! Azok a tulajdonképpeni AKÁRKIK. :) Teljesen ellenőrizhetetlen dolog. Egy saját ismerős ha tud valahol egy állást és szól, az okés. De egy ismeretlen magánszemély tud...? Áááá.
Fuh ezt javítom
*"A KIM Basic Agency... Azt szokták inkább javasolni, hogy ne állásközvetítőn keresztül menjenek. Bárokat találni jó lehet de igazából kicsit fölösleges is."
A KIM Basic Agency... Azt szokták inkább javasolni, hogy ne állásközvetítőn keresztül menjenek. Bárokat találni jó lehet egy közvetítő is a bárok címei miatt, de igazából kicsit fölösleges is tud lenni a közvetítő.
Azért tényleg ne legyél félős! Csak ha már ilyen téma ...
Vagy eltűnt kereső oldal:
Ha megnézed az az Eltűnt nőket, látszik hogy nem teljesen vegyes korosztály. Arányában több a fiatalabb.
(Hogy mind megnyíljon: jobb-klikk a "Mind a(z) 46 kép"-re és új lapon/oldalon nyitva.
Az Eltűnt gyerekeknél ugyanígy a fiatal lányok a több.
A Már nem keresik-ben pedig alig van fiatal lány.
Szóval érdemes okosan de félős tényleg ne legyél ilyenektől. Az is fontos! :D
Még egy hasznos infó hely az Országos Emberkereskedelem Elleni Igazgatóság (ANITP). [link]
Romániában működik úgy hogy google:anitp.mira.gov.ro/ro. Aztán a jobbrészen a fordítást nézni. Még nem olvastam de a "Companii..." oldalon lehet vannak hasznosak. Jó azért ténylegnuku félni! De okosan. Asszem mentem mára.
Ja?! eszembe jutott mit akartam kérdezni.
129. Amikor mentél eddig azok hogy voltak? Nézd meg, meg kíváncsi lennék én is. Visszakanyarodva ezzel a nyitókérdéshez a papírmunka részére.. az eddigi pozitív tapasztalatokból láthatod a papírrészének a menetét. Nyilván nem kellett előre megadni legalább is a pontos adataidat. Max nevet de az okés.
A 105. a német mondta hogy a valami hivataltól kap választ és utána mehetsz. Nem dolgoztam még külföldön de ez nekem nem annyira stimmel azért. Bár kíváncsi lennék az eddigi tapasztalataidra is, de valamelyik hivatal előre, az adataid nélkül mit tudna jóváhagyni? Utána is néztem kicsit.. :)
Pár a link
ugyanez guglifordítóval
Szóval nekem nem tűnik indokoltnak hogy előre egy hivatal engedélyezni tudna valamit.
Ez is hasznosnak tűnik
Azt már több helyen is láttam hogy a magánközvetítőknek be kell jelentkezniük nálunk.
Ez is hasznos
Ausztriai munkavállalás első lépései Információs füzet | 2011.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!