Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meddig lesz vitatható az...

Meddig lesz vitatható az evolúció?

Figyelt kérdés

2014. nov. 20. 22:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/120 Wadmalac ***** válasza:
71%

"Csakhogy a hit MINDENBE bele akar szólni."

Az nem a hit. Az a fanatikus dogmatizmus.

A hit önmagában nem sarkall arra, hogy támadj mindent és mindenkit, aki a hívő feltételezése szerint nem betűre azonos véleményen van. És főleg nem tudományellenes.

Én nem a dogmában való hitről beszélek. Én simán egy magasabb rendű, teremtő értelembe vetett hitről beszélek, vallási megkötések nélkül.

Az ateizmusnak ez az ellentéte, nem a vallási fanatizmus.

És egy hívő és egy ateista tudományos kérdésekben egyet tud érteni.

A vallásos fanatikus meg képes támadni, pusztítani, ölni csak azért, mert valaki nem azt a szent könyvet csókolgatja, mint ő.

Na, itt az ilyenek "falusi" verziói rohamozzák a tudományt állandóan.

2014. dec. 3. 09:39
 102/120 anonim ***** válasza:
100%

"És egy hívő és egy ateista tudományos kérdésekben egyet tud érteni."

Ezt még talán el is fogadom.

De a hívő tudja MÓDOSÍTANI a hitét, ahogy lép előre a tudomány?

Na, ezt már nem nagyon tudom elképzelni!

2014. dec. 3. 10:13
 103/120 anonim ***** válasza:
86%

Tisztelt Kérdező!

1)Itt a tudományos rovatban igyekszünk segíteni mindenki problémáján, a cintányér fényesítéstől a 19. századi írókig. Te provokálsz, hit-téríteni próbálsz miközben beletiporsz valami pozitív emberi dologba. Még te beszélsz erkölcsről.

2) "És ne gyere a Pápával, mert az egyház nem az Igaz Isten-t képviseli."

Engem Római Katolikusnak kereszteltek. Ha olyan vallási fanatikus lennék, mint egyesek, sajnos meg kéne égesselek. De nyugi! Csak érveket gyűjtök nem rőzsét.

2014. dec. 3. 19:36
 104/120 anonim ***** válasza:
10%

Elmélet, tudomány, hívö nem hivö, unalmassak lettetek a majomtol való származásotokkal. De ha ti akarjátok legyen, mert nem a bitonyikokon múllik hanem a ti akaratokon. Találtam jobb szórakozást mimt neketek megpróbálni elmondani a bizonyítaékok hiányosságát.

Kívánok szép majmolást. Engem pedig hagyjatok eböl ki, mert én nem a majomtol származom hanem a kacsátol, ez bizonyítható: A csöröm mindig a pohárban!

2014. dec. 3. 21:46
 105/120 Wadmalac ***** válasza:
84%
Gondolom amikor ezt írtad, akkor is épp a pohárban volt. :)
2014. dec. 4. 07:22
 106/120 anonim ***** válasza:
82%

Ezeknek aztán magyarázhatsz, mintha egy majomnak próbálnád ecsetelni az evolúció folyamatát. Mindannyian egy majomszerű közös ősből fejlődtünk ki, de ti megragadtatok valami korai előemberi szinten, úgy látszik.

Mondjuk tényleg nem értem, hogy minek ír ki kérdést, ha magában eleve eldöntötte már, hogy az evolúció hülyeség.

2014. dec. 4. 10:58
 107/120 Wadmalac ***** válasza:
82%
Ha valaki megingathatatlan a saját véleményében, az általában tudatlanságból, dacból, egóból és/vagy az ismeretek hiányosságából származik.
2014. dec. 4. 11:54
 108/120 anonim ***** válasza:
83%

"minek ír ki kérdést, ha magában eleve eldöntötte már"

Pl. téríteni.

Mindegy, hogyan - csak beszéljenek jó sokat a témáról, és legyenek benne a vallási szempontok is.

2014. dec. 4. 12:32
 109/120 A kérdező kommentje:

"Ha valaki megingathatatlan a saját véleményében, az általában tudatlanságból, dacból, egóból és/vagy az ismeretek hiányosságából származik."

Képzeld, hogy többször is mérlegeltem már magamban ezt a kérdést, hogy 'evolúció vagy tervezettség'. Alaposan és kimerítő mérlegelés után arra jutottam, hogy a világ és annyira jó és változatos, hogy túl nagy butaság azt hinni, hogy nincs egy felsőbb rendű értelem aki ezt megalkotta volna. Nem bigottságból tartok ki a hitem mellett, hanem mert az én eszem ezt tartja logikusabbnak.

1:35-től 2:45-ig kérlek titeket figyeljetek: https://www.youtube.com/watch?v=o2W0IFHfH_g

2014. dec. 4. 19:47
 110/120 anonim ***** válasza:
94%

"Alaposan és kimerítő mérlegelés"

Ezt leírhatnád, hogyan jutottál ide. Tényleg kíváncsi vagyok rá, mennyire voltál alapos.

Amúgy borzasztó rosszul ismered a világunkat, csak szólok. Nem ártana pár dolognak utánanézni.

2014. dec. 4. 21:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!