Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meddig lesz vitatható az...

Meddig lesz vitatható az evolúció?

Figyelt kérdés

2014. nov. 20. 22:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/120 Ozmium42 ***** válasza:
68%
Te jó ég... ilyenkor érzem át, milyen erős tud lenni a vallásos kognitív disszonancia. 800 feltételes módban írt mondat... Ezt is megszámolta valaki, ahelyett, hogy valami értelmes kutatómunkát végzett volna, aminek az eredménye alapján új modellt alkothatott volna a fajok eredetére. De nem... mennyivel jobb egy 250 éve élt tudós puszta megsejtésen alapuló (mert hogy fosszíliákat, genetikát még nem ismerhetett) könyvén csámcsogni, és a feltételes módú mondatokat számolgatni benne. Ez a kreacionista hozzáállás!
2014. nov. 30. 02:38
 92/120 anonim ***** válasza:
87%

Azért kellene cáfolatot írnotok(például neked), mert az elmélet kapott egy, sőt meglehetősen sok bizonyítást, amit ti nem tartotok hitelesnek.Azzal viszont semmi sem halad tovább, ami itt zajlik a kérdés alatt.

"Mit kell azon cáfolni ami nincs?"

Nem mondhatod azt, hogy nem lehet megcáfolni azt ami nincs,mert nem bizonyítottad be, hogy az, ami szerinted(!) nincs, az valóban nem létezik.Röviden a saját szubjektív belátásodra hagyatkozva vetsz el valamit, ez viszont nem nevezhető cáfolatnak és sehogyan nem használható fel hozzá, mert érzelmi alapon működik.

Másrészt a kérdés egy érvelési hibára alapoz.Kértem, hogy bizonyítsd be valamiről, hogy az nincs.Erre az a válasz érkezik, hogy minek bizonyítani, hogy nincs, hiszen nincs.Ez így nagyon sántít.

"Amit nincs azt, hogyan tudod bizonyítékkal megmutatni, hogy nincs? "

Azt sehogy, de ezt nem is kérte senki.Nem bizonyíték kell arra, hogy nincs, hanem cáfolat arra, hogy van.Ugyanoda vezet mindkettő, csak a másodikat elméleti szinten lehet teljesíteni is.Szóval ha bárki képes lenne valódi cáfolatot mondani a bizonyítékokra, akkor máris megdől az elmélet.

"Darwin a fajok könyvében is igy beszél, és 800 feltételes mondatot használ. "

Nagyon is jól tette, mert ő maga nem tudta bebizonyítani, hogy igaza van.Ő volt az első, aki a megfigyeléseire alapozva megfogalmazta az elképzelését, de nem állt módjában bebizonyítani, hogy igaza van.Éppen ezért használ feltételes mondatokat, nem jelenthette ki, hogy a megfigyelései biztosan helytállóak, mert nem tudta ezt mire fel megtenni.

Viszont azóta eltelt jó néhány év és a tudósok nem tették Darwin életművét a fiók aljára ez idő alatt.Bőven volt alkalom bebizonyítani a későbbiekben, hogy Darwin megfigyeléseire tett következtetése helytálló.

2014. nov. 30. 09:51
 93/120 Wadmalac ***** válasza:
67%

Sadam: becsülöm a türelmed.

Én már meguntam. :D

2014. dec. 1. 09:20
 94/120 anonim ***** válasza:
23%

"Mit kell azon cáfolni ami nincs?"

Nem mondhatod azt, hogy nem lehet megcáfolni azt ami nincs,mert nem bizonyítottad be, hogy az, ami szerinted(!) nincs, az valóban nem létezik.Röviden a saját szubjektív belátásodra hagyatkozva vetsz el valamit, ez viszont nem nevezhető cáfolatnak és sehogyan nem használható fel hozzá, mert érzelmi alapon működik.

Másrészt a kérdés egy érvelési hibára alapoz.Kértem, hogy bizonyítsd be valamiről, hogy az nincs.Erre az a válasz érkezik, hogy minek bizonyítani, hogy nincs, hiszen nincs.Ez így nagyon sántít.

Ezt az ateisták szokták mondani a hívőknek, a helyükbe képzelted magad?

2014. dec. 2. 18:20
 95/120 A kérdező kommentje:

94-es rátapintottál a lényegre.

És valóban érzelmi alapon működik! Erre próbáltam én is felhívni a figyelmet az erkölcsi témával.

2014. dec. 2. 20:28
 96/120 anonim ***** válasza:
35%

Ezaz, veregessétek csak vállon egymást, hogy mekkora sötét állatok vagytok.

Erre aztán büszkék lehettek, gratulálok.

2014. dec. 2. 20:48
 97/120 anonim ***** válasza:
71%

"Ezt az ateisták szokták mondani a hívőknek, a helyükbe képzelted magad?"

Mondd azt, hogy nincs igazam, de szerintem a reakciód az én kommentáromra abszolút eltér attól, amiről éppen beszélgetünk.

Ateizmus, hívők, mi köze mindennek a témához?Szerintem ez csak arra volt jó, hogy megpróbáltad áthárítani a bizonyítási kényszert rám, aki első ízben adta, azáltal, hogy nekem szegezel egy kérdést.Ez megint egy érvelési hiba, szóval inkább arra várok reakciót, amit én írtam.Mivel a bizonyítási kényszer még mindig nálad van, így nekem nem kell válaszolnom a kérdésedre.

"És valóban érzelmi alapon működik! Erre próbáltam én is felhívni a figyelmet az erkölcsi témával."

Egy ügy az erkölcs, ami valóban érzelmi alapú, de nem is erről van most szó.

Egy vita nem működik érzelmi alapon, csak objektív tényekkel lehet bennük előrehaladni.

2014. dec. 2. 23:32
 98/120 Wadmalac ***** válasza:
82%

"Egy vita nem működik érzelmi alapon, csak objektív tényekkel lehet bennük előrehaladni."

És pont azok hiányoznak kreacionista oldalon. Pontosabban még csak el sem tudják választani a tényeket a szubjektív véleménytől.

Ez így értelmetlen.

Főleg, hogy képtelenek megérteni, hogy a hit és a tudomány nem egymás ellentéte, hanem teljesen más terület.

2014. dec. 3. 07:08
 99/120 anonim ***** válasza:
82%

"a hit és a tudomány nem egymás ellentéte, hanem teljesen más terület."ű

Jó lenne.

Csakhogy a hit MINDENBE bele akar szólni. Abba is, amit a tudomány már jó régen felfedezett, kipróbált és ellenőrzött.

Legjobb példa ez a kérdés: az evolúció ma már istenbizony 100%-ig bizonyított - és nézd meg a hozzászólókat.

Mind hülye?

Nem hinném. Hívők, és ennyi.

Nézd meg, hányan fognak engem lepontozni, és fogalmat alkothatsz arról, hány értelmes ember jár erre.

2014. dec. 3. 08:41
 100/120 anonim ***** válasza:
77%
És az ilyen gyökérkirályok lejáratják a tudálékoskodásukkal a normális, épelméjű hívőket is.
2014. dec. 3. 09:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!