Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan alakulhatott ki az...

Hogyan alakulhatott ki az élettelenből (szaporodásra képes! ) élő? Tud erre valaki tudományos modellt mutatni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 11:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/118 anonim ***** válasza:

"Túlságosan könnyelműen dobálózol ilyen kifejezésekkel. Gondold már végig, hogy milyen összetett dologról van szó!"

De tudtam, hogy ez lesz a reakció.... Nem baj, megérdemeljük.

2011. jan. 11. 12:12
 112/118 A kérdező kommentje:
Persze, hogy tudtad, mert te is nagyon jól tudod az érvelésed hiányosságait.
2011. jan. 11. 12:17
 113/118 anonim ***** válasza:

"Nagyon speciálisak azok a rendszerek, amelyeket minden további nélkül ketté lehetne szedni két ugyanolyan funkciót ellátó rendszerré! Ennek belátásához nem kell kísérlet, elég a józan paraszti ész."

Elég lett volna annyi is, hogy "Igen, a levegőbe beszélek".

2011. jan. 11. 12:24
 114/118 anonim ***** válasza:

"te is nagyon jól tudod az érvelésed hiányosságait."

Hát persze... basszus, lebuktam. Bevallom nem gondoltam volna,hogy ilyen ragyogó értelmű fórumozó zsenik járnak ide a gyakorikerdesek.hu-ra...

Azt hittem senki nem buktatja le istentelen materialista ámokfutásomat, amivel más célom nem volt, mint megmételyezni a modern kor emberének elmélyét ezzel aláásva az erkölcsös élet alapjait, így juttatva a örök kárhozatra az egész emberiséget! :-(

Nade mindegy, én ugyan elbuktam, de másoknak sikerülni fog, mert ne hidd, hogy egyedül vagyok! Engem talán legyőzhetsz, de a poklok seregével, még egy ilyen derék, természettudományokban igen kiművelt, fejlett vitakultúrával felvértezett hithű kereszteslovag sem dacolhat sokáig!

2011. jan. 11. 12:31
 115/118 anonim ***** válasza:

„Túlságosan könnyelműen dobálózol ilyen kifejezésekkel. Gondold már végig, hogy milyen összetett dologról van szó!”

Inkább az lenne a furcsa, ha egy sejtben nem lenne valamiből egynél több másolat. Egyszerűen túl kicsi az esélye annak, hogy egy enzimből csak egy molekulányi alakuljon kiadott környezetben. Ha a feltételek és az alapanyagok adottak, miért csak egy molekulányi lenne belőle?

Nem biztos, hogy az életnek ennyire a kezdetén kifejezetten bonyolult dolgokról lenne szó. Tegyük fel, hogy egy helyen van triptofán, metionin és glicin, illetve más aminosavakból elhanyagolhatóan kevés. Tegyük fel, hogy egy bizonyos feladatú enzim aktív centrum szekvenciája „Trp-Gly-Gly-Met” Most számold ki azt, hogy valójában mekkora az esélye annak, hogy ez a szekvencia részlet létre jöjjön. Minden keletkező fehérjelánc legyen 350 aminosav hosszúságú, keletkezzen egymillió molekula. Hány olyan fehérjemolekula keletkezik, amelyik legalább egy aktív centrumot tartalmaz? Ha az „ős-sejt” környezetében (vagy benne) ilyen fehérjék nagy mennyiségben kialakulnak, nem hiszem el, hogy csak egyetlen egyet hasznosítana belőlük.

„Nagyon speciálisak azok a rendszerek, amelyeket minden további nélkül ketté lehetne szedni két ugyanolyan funkciót ellátó rendszerré! Ennek belátásához nem kell kísérlet, elég a józan paraszti ész.”

Akkor szerinted egy koacervátum az egy nagyon speciális rendszer?

Megint szeretném feltenni a kérdést: MIT JELENT SZÁMODRA A SZAPORODÓKÉPES FOGALMA? Ha ezt nem definiálod mindenek előtt, hogy akarsz értelmes választ? Beszélhetünk itt az egyik folyamatról, és nem értjük, hogy miért nem érted, te meg a másikra gondolsz és nem érted, hogy miért nem tudunk a kérésednek eleget tenni. Ennek elkerülésére kérlek, definiáld, mire is vagy kíváncsi konkrétan.

Illetve szeretném azt is, hogy a 9 pontos hasonlatodat konkretizáld, ugyan ilyen megfontolásból.

Mert akár hiszed, akár nem, engem foglalkoztat a problémád, és megpróbálok értelmes választ adni a kérdésedre, de ennek megvannak a feltételei.

Feltételezem csak átsiklottál a már 2-3-szor feltett kérdéseimen, és nem azért nem felelsz, mert nem tudsz.

2011. jan. 11. 13:10
 116/118 anonim válasza:

Mi az élő? Mi az élettelen? Miből gondolod hogy az "élő" az "élettelenből" alakult ki?

egy csontváz

2011. febr. 12. 21:41
 117/118 anonim válasza:

Szerintem a XXI. század tudománya kevés ennek a bizonyítására. Jelenleg nem tud erre senki tudományos modellt mutatni. Kevesek vagyunk ehhez, mint 500 éve az űrutazáshoz. Akkor nagy áttörés volt az Újvilág felfedezése hajóval, manapság eljutni a holdra űrhajóval általános dolog.

Abban igazad van hogy az evolúció sem 100%-os, akár vallásnak is tekinthető bizonyos szempontból, de meggyőződésem hogy abban van a legtöbb ráció.

Én csak egy józan paraszti ésszel gondolkodó mezei leérettségizett 19 éves srác vagyok, így nem szeretnék nálam okosabb emberekkel vitába szállni.

Úgy gondolom ezt a kérdést nem a XXI. század ember fogja megválaszolni.

Kedves kérdező! Kérlek te meg az én kérdésemre válaszolj.

Miért akarod tudni hogy hogyan? Kérdés csak még több kérdést szül. Sokkal jobb bizonyos dolgokban hinni, vagy nem ismerni. Én legjobban az evolúcióban "hiszek", de elszomorít, mert tudom hogy a halál után nincs semmi. Tehát teljesen fölöslegesen élnünk. Remélem neked van igazad és ez az egész evolúció csak egy jól sikerült átverés.

egy csontváz

2011. febr. 13. 17:13
 118/118 anonim válasza:
0%
A válasz a kérdésedre az, hogy sehogy sem. Isten teremtette az egész világot, mindennel együtt ami rajta van. Matematikailag/logikailag lehetetlen az evolúció. Az olyan tudósok akiknek olyan nagy tudásuk van, hogy tisztában vannak az egész világ működésével és annak "csodáival" és egy átlátható képet kapnak ezáltal a világról, és ennek ellenére evolucionisták, azok szégyellhetik magukat, mert megtévesztik az embereket.
2012. márc. 14. 20:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!