A káromkodás mikor és hogyan alakulhatott ki?
boccs de ez hülyeség :D
nincs se isten se semmi...
szimplán annyi h:
ha a szülei/ismerőseitől halja.
ha a TV től halja.
és nyilván mindenre felnéz aki még nem káromkodik.
Pl én estem: meg hallottam 2 szer h köcsög, mondogattam, aztán hát veszekedésekből jött ki az h többi, aztán nagyobb lettem southpark és ennyi.
és amúgy boccs ez az el tanulás(hülye vok XD)
hát úgy alakult ki hogy. pl: fsz szopó.
mivel senki nem volt bzi.Ezért így szidták egymást,mert ő is a nőjével "szptatta magát" nah és valaki csinált valamit,az fsz szopó volt.mint a nője .D
igen, és honnan jött a f.sz.. oké, mondjuk fallosz. és a többi? pl: ge.ci, kur.va, baz.dmeg, sorolhatnám. annyit viszont már én is tudok biztosan, hogy a tévé előtt is létezett káromkodás, ne hidd, hogy az utóbbi 30-35 évben alakult ez ki. köszönöm a válaszokat, én az olyan XV.-XVII. századra tippeltem, de nem tudom. akkor volt az ilyen nagyobb változás, barokk, kalózok fénykora, stb...gondolom ők is terjesztették.
a vallásra meg ne térjünk ki, valaki számára van Isten, valaki számára nincs, de biztosat ne jelents ki.
köszönöm, várom a további válaszokat is :)
még mindig nem ezen van a hangsúly, főleg nem a szexualitáson. egyszerűen csak annyi, hogy mikor alakultak ki ezek az elmondásod szerint nem csúnya szavak ( ezzel azért vitatkoznék, szerintem igen is rondák, némelyik gusztustalan is, bár én is előszeretettel használom őket...lényegtelen. ha nem lennének csúnyák sokkal többször előfordulnának könyvekben, versekben - Stephen King alkalmazza őket, hát ez van - és persze a Bibliában is előfordulna. )
Szóval a kérdésemre sajnos nem sikerült választ adnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!