Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A káromkodás mikor és hogyan...

A káromkodás mikor és hogyan alakulhatott ki?

Figyelt kérdés
2010. szept. 13. 20:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Nyilván akkor, amikor a nyelv kialakult. Kellett valami, amivel azt kifejezheted.
2010. szept. 13. 20:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor alakult, ki, ha a bibliát vesszük, amikor Isten megteremtette a Földet és utána élt Ádám és Éva, és amikor a tiltott gyümölcsből ettek, utána szaporodott el a bűn, vele együtt a káromkodás, amely a pokol szüleménye, hogy az emberek, a pokol szavaival sértegesség egymást. Egyáltalán nem javaslom, de ez csak a bibliai feltevés.
2010. szept. 13. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:

boccs de ez hülyeség :D

nincs se isten se semmi...

szimplán annyi h:

ha a szülei/ismerőseitől halja.

ha a TV től halja.

és nyilván mindenre felnéz aki még nem káromkodik.

Pl én estem: meg hallottam 2 szer h köcsög, mondogattam, aztán hát veszekedésekből jött ki az h többi, aztán nagyobb lettem southpark és ennyi.

2010. szept. 13. 20:51
 4/9 anonim ***** válasza:

és amúgy boccs ez az el tanulás(hülye vok XD)

hát úgy alakult ki hogy. pl: fsz szopó.

mivel senki nem volt bzi.Ezért így szidták egymást,mert ő is a nőjével "szptatta magát" nah és valaki csinált valamit,az fsz szopó volt.mint a nője .D

2010. szept. 13. 20:55
 5/9 A kérdező kommentje:

igen, és honnan jött a f.sz.. oké, mondjuk fallosz. és a többi? pl: ge.ci, kur.va, baz.dmeg, sorolhatnám. annyit viszont már én is tudok biztosan, hogy a tévé előtt is létezett káromkodás, ne hidd, hogy az utóbbi 30-35 évben alakult ez ki. köszönöm a válaszokat, én az olyan XV.-XVII. századra tippeltem, de nem tudom. akkor volt az ilyen nagyobb változás, barokk, kalózok fénykora, stb...gondolom ők is terjesztették.

a vallásra meg ne térjünk ki, valaki számára van Isten, valaki számára nincs, de biztosat ne jelents ki.

köszönöm, várom a további válaszokat is :)

2010. szept. 13. 22:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi értelme annak hogy ezek ''csúnya szavak''... az összes káromkodásnak a szexualitáshoz van köze, és így igazából rohadtul mindegy szerintem, hogy péniszt mond az ember, vagy fasszt..
2010. szept. 13. 22:33
 7/9 A kérdező kommentje:

még mindig nem ezen van a hangsúly, főleg nem a szexualitáson. egyszerűen csak annyi, hogy mikor alakultak ki ezek az elmondásod szerint nem csúnya szavak ( ezzel azért vitatkoznék, szerintem igen is rondák, némelyik gusztustalan is, bár én is előszeretettel használom őket...lényegtelen. ha nem lennének csúnyák sokkal többször előfordulnának könyvekben, versekben - Stephen King alkalmazza őket, hát ez van - és persze a Bibliában is előfordulna. )

Szóval a kérdésemre sajnos nem sikerült választ adnod.

2010. szept. 13. 22:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne gondolkozz ilyeneken... ;)
2010. szept. 14. 03:32
 9/9 A kérdező kommentje:
örülök, hogy 6 válaszból kaptam 2 normálisat. azon gondolkodom, amin én akarok, az érdekel, ami érdekel, ez ellen nem tudok tenni. és ez igen is érdekel, szerintem érdekes. szerintem kár volt egyáltalán válaszolnod, léptél volna tovább...
2010. szept. 14. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!