Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miert tagadjak meg minding...

Miert tagadjak meg minding ennyien az evoluciot?

Figyelt kérdés
Sok embertol hallom azt hogy "Mar pedig en nem a majomtol szarmazok!" stb. es szemely szerint en nem is nagyon ertek ehhez a temahoz, de ugy tudom hogy nem toluk eredunk csak egy kozos osunk van (mint pl. az osszes kutya fajtanak a farkas). Nekem teljesen logikus az hogy amire mar nem volt szuksegunk az genetikai mutacio soran eltunt (mint pl. a nagy szorzet, talan mikor feltalaltuk a tuzetvagy elotte). Meg olyan ostobasagot is gyakran hallok "Hogyha a majom az osunk akkor miert leteznek meg minding majmok?" Honnan informalodhat ez a sok ember?

2021. máj. 6. 00:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/159 anonim ***** válasza:
91%

Bocsánat, picit elragadtattam magam.

Talán jobban megértenénk egymást, ha én megérteném, hogy te mire akarsz kilyukadni.

Én lehetséges magyarázatokat próbálok adni a tudományos tények és a hitem összeegyeztetésére.

Te mit akarsz?

2021. máj. 6. 21:08
 72/159 anonim ***** válasza:
67%

A gond talán ott van, hogy te konkrét válaszokat vársz, hogy ekkor és ekkor történt mindez, stb.

De én ezekkel értelemszerűen nem szolgálhatok,

csupán általános, _lehetséges_ magyarázatokkal, amikből akár több is lehet.

Én is köszönöm, sadam, te is remekül összefoglaltad, bár talán túl sokat is áldoztál az idődből egy ilyenre...

2021. máj. 6. 21:32
 73/159 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom, az emberiség életében nem volt olyan pillanat, ami az édennek, és Ádámnak-Évának felelne meg.

A majmok például már remekül tudják, amit Ádám még nem: hogy mi a bűn, illetve tudnak beszélni, gondolkodni, hazudni is, öntudatuk van.

Tehát akkor Ádámék ősmajmok voltak?

2021. máj. 6. 21:35
 74/159 anonim ***** válasza:
23%

@73

?

A majmok mióta tudnak beszélni? Kommunikálni tudnak, egymást között,

és az emberrel is bizonyos eszközökkel, mértékig, de azt nem nevezném beszédnek.

Azt sem vettem észre, hogy a majmok túlzottan fejlett erkölcsi iránytűvel rendelkeznének...

2021. máj. 6. 21:44
 75/159 anonim ***** válasza:
84%

Aki nem ért hozzá, minek ír?

Mi a fenének nevezed a kommunikációjukat, ha nem beszéd? Az emberi hangok felét tudják kimondani. Kokó 1000 szót tanult meg aktívan, még 1000-t megért, új szavakat is alkotott. Kocsmában szerinted mennyi szót használsz? Jó, ha 400-at...

Minden csordaállatban létezik erkölcs.

A majmok erkölcse sokkal fejlettebb, mint néhány emberé. Tudós csinált olyat egy gorillával, hogy adott neki egy golyóstollat. A gorilla megnézte, és persze nem jött rá, hogy ez mi.

Szerinted mit csinált?

VISSZAADTA!

Még az emberek egy részében sincsen ekkora empátia és jó erkölcs.

2021. máj. 6. 21:49
 76/159 anonim ***** válasza:
67%

Kokó nem beszélt, a beszéd tudtommal

hangokból áll, nem? Kérdezem.

A jelnyelv ismerete nem tekinthető annak, hogy valaki beszédhangok kimondásának készségével rendelkezne...

Persze ha újabban a jelbeszédet is klasszikus beszédnek tartják, akkor elnézést.

2021. máj. 6. 22:04
 77/159 anonim ***** válasza:
87%

A jelbeszéd szerintem beszéd. Hang az tényleg nincs, de akkor mondj rá jobb szót.

Majmokat tanítottak beszélni is. Mivel azonban nem tud minden emberi hangot kimondani, emberi beszédre nem képes.

Viszont a korlátja a szájában van, nem az agyában :-)

Gondolkodni ugyanúgy képes mindkét esetben.

2021. máj. 6. 22:08
 78/159 anonim ***** válasza:
67%

"Emberi információátvitel, a hangképző és a hangészlelő emberi szervek útján.

Read more: [link]

Definíció szerint tudtommal feltétele a beszédnek, hogy hang legyen.

De ez mindegy, agyi képességek terén tényleg hasonló a kettő, bár azért nyilván más agyterületek működését igényli.

Megfelelő hangképző szervekkel lehet, hogy képes lenne egy majom hangokból álló beszédre is.

Még gondolkoznom kell ezen egy kicsit.

Vagy sokat.

Csak egy kérdés: van itt valaki, aki ismeri John Lennox (nem matematikai) munkásságát?

2021. máj. 6. 22:22
 79/159 A kérdező kommentje:
Pont ma neztem egy Ted talk-ot es szo volt Koko-rol. Volt egy kis cicaja es megprobalta rafogni hogy o szakitotta le a mosdokagylot a falrol. Tehat egy gorilla hazudni is tud (bar nagyon edes lehetett)
2021. máj. 6. 22:34
 80/159 anonim ***** válasza:
100%

Ezen kívül emlékszik a múltra, és van elképzelése a jövőről. Nem csak Kokónak, más majomról is feljegyezték már, amelyiket ráadásul senki se tanított.

Pl. van olyan, állatkertben, amelyik annyira utálja a látogatókat, hogy előre mindig köveket gyűjt ellenük.

Kivéve vasárnap előtt, mert akkor nem jönnek.

2021. máj. 6. 22:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!