Stephen Hawking szerint miért nem létezik Isten, se valamiféle túlvilág ami a Bibliához semmiköze?
Még most se értem a végtelen tudás teóriádat.
Valami végtelen, az egy fogalom.Nem értem mi lenne benne tudás.Ami végtelen,az végtelen,oszt annyi.
De azért örülök ,hogy te érted.
Valahol olvastam regebben de mar nem emlekszem ki mondta... "Isten megteremti az altalunk ismert vilagot, a tudomany meg megmutatja nekuk, hogy hogyan teremtette meg.."
Talan ez lenne az az arany kozeput ahol Isten es a tudomany nem ellensegek hanem tarsak a tudas az ember altal valo elsajatitasanak megertesere...Ki tudja...
Azert vizzes olvasni a hozzaszolasokat..:)))
#83:
Értem a dolog logikáját, van benne némi igazság, de valójában inkább ott az út, hogy a tudomány a kész teremtés eredményét, annak működését vizsgálja, maga a teremtés meg ezen kívül marad. Mondjuk ősrobbanás "előtt". Szóval ott, ahol, amit még nem ismerünk.
Mert az ismerteken belül nincs nyoma a teremtésnek.
Igen, talan ez lehet egy magyarazat erre a kerdesre.
Leírtam, miért nem volt igaza.
Ha nem fogod fel, te bajod.
Légy szíves állj le a hittérítő buzgalmaddal és az inkvizíciós kirohanásokkal.
Senki nem támadja itt a vallást, mert tudományos szempontból nincs mit csinálni vele.
A tudósoknak is szíve joga hinni vagy nem hinni. Itt az lett kitárgyalva, hogy
1. Hawking miért nem hisz teremtő létezésében
2. A tudományosan vizsgálható világban nincs nyoma a teremtésnek.
Ettől még létezhet isten és teremtés. Csak nincs látható nyoma. Ennyi.
És tudományos rovatban ennél többet ne várj.
Állj le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!