Stephen Hawking szerint miért nem létezik Isten, se valamiféle túlvilág ami a Bibliához semmiköze?
"If you accept, as I do, that the laws of nature are fixed, then it doesn't take long to ask: What role is there for God?"
Ha logikusan és tudományos szemmel nézel a világra, egyszerűen nincs helye semmiféle istenségnek. Vannak ismert és ismeretlen jelenségek. Az ismeretleneket próbáljuk felderíteni. De még amit nem ismerünk eléggé, arról is elmondható, hogy jól megfigyelhető természeti törvények szerint működnek.
A legtöbb istennek annyi a szerepe, hogy megmagyaráz eddig felderítetlen jelenségeket. De ha valaki elég bátor hogy bevallja, hogy ezekre a jelenségekre egyelőre nem tudjuk a választ, akkor nincs szüksége istenre. Ezért van az, hogy a tudományos világ tele van ateistákkal.
Erre írtam azt, hogy "Vannak ismert és ismeretlen jelenségek. Az ismeretleneket próbáljuk felderíteni."
Annyi a különbség egy hívő és Stephen Hawking között, hogy Stephen Hawking azt mondaná egy ilyen kérdésre, hogy "nem tudom". Egy hívő pedig azt, hogy "igen, én tökre tudom, ISTEN csinálta!!!!"
A tudomány = őszinteség a saját ismereteink hiányosságáról.
Isten pedig ennek az ellentéte, pont az a lényege hogy nem ismerjük el az ismerethiányunkat, hanem feltöltjük a lyukakat egy istennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!