Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Stephen Hawking szerint miért...

Stephen Hawking szerint miért nem létezik Isten, se valamiféle túlvilág ami a Bibliához semmiköze?

Figyelt kérdés

#Havking
2020. szept. 25. 16:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 De La Cruse ***** válasza:
35%

Ez a Hawking találta fel az időt.

A viccen kívül meg, elég komoly egészségügyi problémákkal küzdött amiért haragot dédelgetett magában.

Ezért utasította el.

Most már tudja, hogy van.

:)

2020. szept. 30. 08:14
 42/86 Wadmalac ***** válasza:
78%

"A viccen kívül meg, elég komoly egészségügyi problémákkal küzdött amiért haragot dédelgetett magában.

Ezért utasította el."

Háttérmotiváció lehet benne, de a logikája támadhatatlan.

Nem látjuk nyomát, az ismereteink szerint nem is szükséges, akkor jó eséllyel nincs.

2020. szept. 30. 09:24
 43/86 anonim válasza:
30%

Ez itt a tudomány kategória??? Már csak azt szeretném tudni, Ti (a válaszolók nagy része) milyen alapon írtok ide! Alapvető ismereteitek nincsenek pl. a tudósok Istenhez való viszonyáról. Ehelyett valami Neo-dialektikus materializmus szemlélete alapján osztjátok a kérdezőt.

Állandó megfigyelés, valamint a világ szerkezetének isteni bölcs rendjével fenntartott értelmi kapcsolat következtében ki ne csodálkoznék el mindenek Teremtőjének nagyságán.”

(Nicolai Kopernikusz, 1473-1543)

„A fizikai törvények belül esnek az emberi szellem felfogóképességén. Isten azt kívánta, hogy felismerjük őket.”

(Johannes Kepler, 1571-1630)

„A Kozmosz csodálatos elrendezése és harmóniája csak egy mindenható és mindentudó lény tervében születhetett meg.

Ez mindörökre a legnagyobb felismerésem.

(Sír Isaac Newton, 1642-1727)

Isten létének legmeggyőzőbb bizonysága… az a nyilvánvaló harmónia, amely a világegyetem rendjét fenntartja, és amelyben az ott élő lények megtalálják mindazt, … amire szellemi és fizikai fejlődésükhöz szükségük van.”

(André Marie Ampere, 1775-1836)

„Intelligencia és jóakaratú szándék meggyőző bizonyságai vesznek körül bennünket, mutatják nekünk a természet teljességét egy szabad akarat munkáján keresztül, és tanítják nekünk, hogy minden élőlény egy örök teremtő-kormányzótól függ.”

(William Kelvin, később Lord Thomson, 1824-1907)

„Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körű ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezőleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.”

(Ernest Rutherford, 1871-1937, fizikai Nobel-díjas, 1908)

„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”

(Paul Sabatier, 1854-1941, kémiai Nobel-díjas, 1912)

„Azok, akik megpróbálták eltörölni az isteneszmét, szégyenletes és tudományellenes munkát folytattak. Én az akkoriban divatos kételkedéssel léptem a felnőtt korba, és 30 év laboratóriumi munkájába került, hogy meggyőződjem róla: pontosan azok csaptak be szándékosan, akiknek az lett volna a kötelességük, hogy megvilágosítsanak engem, legalább saját tudatlanságuk elismerésével. Én erre a hitre a biológia és a fizika ösvényeit kutatva jutottam el; meg vagyok győződve róla, hogy bármely gondolkodó tudós számára lehetetlen, hogy el ne jusson erre a következtetésre, hacsak nem vak és tisztessételen.”

(Pierre Lecomte du Noüy, 1883-1947, biofizikus, a sebek gyógyításának fiziológiáján dolgozott.)

„A tudomány erősíti a vallásosságomat. Minél jobban kapcsolódom a fizikai világhoz, annál jobban hiszek az Isten valóságában.”

(Hubert Aleya, a Princetoni Egyetem kémiaprofesszora)

2020. szept. 30. 10:23
 44/86 anonim ***** válasza:
55%

"Ez itt a tudomány kategória???"

Sajnos igen.

Az oldal képtelen egy nem ideillő kérdést a helyére tenni.

2020. szept. 30. 10:33
 45/86 anonim ***** válasza:

Magánlevélben kaptam:

"A vallásos emberek vitték előre a tudományt."

Ez így NEM IGAZ.

TUDÓSOK vitték előre a tudományt. Olyan emberek, akik képesek voltak gondolkodni, megkérdőjelezni a dogmákat, és új dolgokat kitalálni.

MELLÉKESEN ezek az emberek RÉGEN vallásosak is voltak, különben megölték volna őket. Ki tudja, mennyi nagyon okos embert öltek meg, vagy szorítottak vissza, hogy ne lehessen tudós belőle?

MA a tudósok nagyon nagy többsége NEM vallásos: mivel a vallás eléggé zavarja a tudományos módszerek használatát.

Ma egy sikeres tudós csak úgy lehet vallásos, ha a tudományban teljes egészében figyelmen kívül tudja hagyni a vallását.

2020. szept. 30. 10:40
 46/86 Wadmalac ***** válasza:
83%

"Alapvető ismereteitek nincsenek pl. a tudósok Istenhez való viszonyáról."

Nem az a topik témája, hogy atudósok általában hogy vélekednek erről.

Csak te szépen prekoncepciósan most idehánytál pár idézetet vallásos tudósoktól és totál alaptalanul becsmérelsz minden hozzászólót.

Az általad felsorolt idézetek nagyja régi, összességében meg NULLA ellenérv bármire, ami itt leírásra került.

Akinek a leghalványabb objektív logikai képessége van, el tudja ismerni, hogy egy teremtő létezésére nincs bizonyíték és a világról ma meglévő ismereteink nem is mutatják teremtés szükségességét.

Ez nem istentagadás, nem ateizmus.

Egyszerűen csak azt jelenti, az istenhit és tudomány játéktere nem közös. Nem zárják ki egymást, de más síkon kezelendőek. Intelligens ember képes rá.

Ezen a ponton túl az istenhit léte vagy nemléte személyes szubjektív jog és senkinek semmi alapja leszólni a másikat a más véleménye miatt.

Csak ezt te nem vagy képest felfogni, ezért idehánytál.

Ha valakinek a vallásos elgondolásai itt támadva, cáfolva voltak, akkor azok, amelyek tudományos, tényszerű, tárgyi bizonyítékot próbálnak egy teremtő létezésére felmutatni, és ilyen NINCS.

Az istenhit ilyet nem is igényel, mert, mint írtam, más a játéktere.

Ha neked ez kimeríti az ateizmus fogalmát, akkor az általános szapulás helyett szerezz több ismeretet irreleváns idézetek copy-paste műveleténél mélyebb gondolatok irányában.

2020. szept. 30. 10:41
 47/86 anonim ***** válasza:
61%

Most már tényleg szólni kéne a moderátornak, hogy rakja át ezt a kérdést a vallásba.

Szerintem bőven elég volt itt a tudománygyalázásból.

2020. szept. 30. 11:02
 48/86 Wadmalac ***** válasza:

Sem a kérdés, sem a válaszok nem a vallás rovatba valók.

Akkor sem, ha vallásmániákusok is idenyúlnak.

Még a vallásfilozófiába sem igazán.

2020. szept. 30. 11:10
 49/86 anonim ***** válasza:

Ez egy vallási kérdés: még akkor is, ha tudósról szól.

Viszont, ha itt marad, akkor meg a fanatikusokat kellene törölni, akik ugye ex katedra kijelentik, hogy isten létezik, a tudósok hívők, stb.

De valószínűleg ezt sem fogják.

2020. szept. 30. 11:18
 50/86 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nem, valószínűleg nem fogják törölni.

Bár elvileg a kérdésre nem válasz sem isten létezését, sem a nemlétezését bizonygató válasz, az bármelyik töröltethető lehet.

Itt ami válasz lehet, az az, hogy Hawking miért mondta ezt illetve miért nem kezelhető isten létezésének kérdése tudományosan és ezért mi a tudomány álláspontja (nem tudjuk, nem valószínű, nem keressük a választ erre).

Bármi más off.

2020. szept. 30. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!