Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Stephen Hawking szerint miért...

Stephen Hawking szerint miért nem létezik Isten, se valamiféle túlvilág ami a Bibliához semmiköze?

Figyelt kérdés

#Havking
2020. szept. 25. 16:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:

Mondom: NE vetítsd ki a saját tudáshiányodat és rossz módszereidet a tudósokra. Ők nem úgy dolgoznak, mint te!

Valószínűleg a te képzéseddel (a módszerrel) van baj, meg azzal, hogy alapból hívő természet lehetsz, és nem gondolkodó típus.

Kis szeletet értünk egyelőre a világból, de azt jól. Ezt abból is látni, hogy a tudásunk alapján megjósolunk elég komoly dolgokat, amelyeket aztán kísérlettel be lehet bizonyítani.

2020. szept. 30. 16:32
 62/86 anonim ***** válasza:

Kedves 59.De kérlek magyarázd el nekem ,a tudásodat paraszt ésszel.Hogy én is megértsem.

Én nem vitázni akarok, se sértegetni.Én tudni akarok.

Mond el.Én elmondtam az enyémet.Nem tetszett.Sőt valószíníő,baromságot írtam.

De engem nem a magyarázkodás érdekel,hogy így még úgy.

Magyarázd el.(Bár biztos most azzal fogsz jönni, hogy neked erre nincs időd, meg nézzek magam utána,csak akkor értelmét veszti mind az az idő amit itt töltesz).

Adj válasz!

2020. szept. 30. 16:32
 63/86 anonim ***** válasza:

61.Pont ez az amiből a fajszon kivan.Hogy ti csak mentegetőzök.

Igen van tudáshiányom.De azt hiszem neked is.Plusz ,te még erőlteted azt is amit úgy hiszel ,hogy igaz.

Ne mentegetőzött.

Magyarázd el mit miért hiszel úgy ahogy.

Van annak értelme ,hogy mutogatsz már hogy én semmit nem tudok, de te nem magyarázod el?:)

2020. szept. 30. 16:35
 64/86 anonim válasza:

Vannak emberek, akik talán istennek képzelik magukat, vagy csak azt gondolják, mindent tudnak.

Nem kétlem, hogy nagy gondolkodó volt és okos is, de a lényeget nem látta. ”A fától az erdőt!” Vannak emberek, akik túlkomplikálnak mindent és nagy dolgokat akarnak véghezvinni, de a kicsi dolgokat észre sem veszik. Azt mondanám, az ilyen emberből hiányzik a szerénység, és ezért nem lát dolgokat. A kis dolgokban rejlik sokszor a megoldás, a lényeg. Itt van mindjárt a bakteriális ostor, voltaképpen egy parányi nanomotor.

A tudósok szerint nem jöhetett létre evolúció útján, egy intelligens lény tervezése.

Egy kis film van erről, a címe: Az élet rejtélyének megfejtése - Darwin tévedett volna?

Itt érhető el a film: https://www.youtube.com/watch?v=ekCdbbewFWU

2020. szept. 30. 16:43
 65/86 anonim ***** válasza:

Na de látod,ez is már kérdés...Tehát megint csak feltételezés.Nem értitek.Nem kell sértegetni egymást.Minden csak feltételezés,és olyan dolgok kezdenek napvilágra jönni amik olyan dolgokat cáfolnak meg, melyek alapvetően 2-300 éve kőbevésett törvény volt.

Vitatkozni kell,és ahogy mondtad ,darabjaira kell szedni mindent.De nem kell sértegetni a másikat.Mert mind csak tapogatózunk.Még Hawking is.Bármennyi könyvet adott is el.

2020. szept. 30. 16:55
 66/86 Smelly_Trash válasza:
Tudod, nagyon sok tudós elme nem hisz az ilyenekben, mint például Isten, mert ők a tudományra, és a magyarázatokra hagyatkoznak. Szerintem téged ne befolyásoljon, hogy Stephen Hawking mit mond Istenről, ha szeretnél, akkor higyj Istenben, ha meg nem akkor ne.Én személy szerint hiszek Istenben, és a túlvilágban is mindentől függetlenül.
2020. szept. 30. 20:21
 67/86 anonim ***** válasza:

"Igen van tudáshiányom."

Ez a kisebbik probléma, ezen lehetne segíteni.

Olvasd el még egyszer a #61-est. Azért írtam, amit írtam, mert nem egyszerűen az a gond, hogy kevés a tudásod, hanem

- egyrészt: a tudásod nincsen rendszerben. Erre mondtam, hogy rossz módszerrel tanítottak téged.

- másrészt: a tudásod összekevered a hiteddel. Ez azt jelenti, hogy rosszul használod azt, ami elképzelésed van.

Például megtanították neked azt, hogy a jég 0 ⁰C-on keletkezik, és hideg, átlátszó.

Ez egy tudás?

Igen.

Mindig működik?

NEM!

Mert létezik olyan vízjég, amelyik 60 ⁰C-on keletkezik, és forró, fekete.

Tehát akkor hibás a tudásod, a tudósok hülyeséget mondtak neked?

NEM!

Csak azt nem tanultad meg, hogy amit tanultál, az a Föld felszínén levő nyomáson igaz, máshol nem!

Sokféle vízjég létezik - ahhoz, hogy ezeket ismerd, ÉS RENDSZERBE TUDD TENNI, meg kell tanulnod a víz fázisdiagramját, meg úgy általában a molekulák viselkedését.

De ezt 8 évesen nem fogod megtanulni!

EZÉRT van az, hogy a tudást mindig fejleszteni kell. Azt is, amiről már azt hitted, jól tudod.

De ettől még a régi tudásod is igaz, és ha soha az életben nem vagy máshol, csak a földfelszínen, akkor jó eséllyel sose találkozol másféle jéggel.

De más attól még ismerheti, mert lehet, hogy valamikor majd jól jön ez a tudás is.

2020. szept. 30. 21:13
 68/86 anonim ***** válasza:

A Kérdésre.

Ebben a vonatkozásban nemcsak Hawking fejezte ki alapvető kételyeit.

Lássuk csak. A témát illetően itt vannak például Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor új-latin aforizmaszerző és remekíró lenyűgöző meglátásai.

► № 1.: Az alapvető kétely...

Az isten fogalom kultúrtörténeti jelentőségű megjelenése, voltaképpen nem más, mint rettegés „kozmikus árvaságunk” tudomásulvételétől, irtózásunk annak beismerésétől, hogy nincs „Teremtőnk”; hogy létezésünk pusztán olyan természeti folyamatok következménye, amelyek bármiféle felsőbb irányítást nélkülöznek. Nem bírnánk elviselni ugyanis, ha kiderülne: az „Atya” nem létezik!... Ezért – mivel szükségünk van rá – mi magunk alkottuk meg őt! Csakhogy minden létezők urának fölibénk emelése egy olyan új tényező bevonásával egészít ki egy – egyes részleteiben tapasztalati tényekre épített, túlnyomó részt azonban, csak elméleti alapokon megfogalmazott és magyarázott, s végérvényesen teljessé talán soha nem tehető – „képletet”, mely tényező végső soron szükségtelenül túlbonyolítja a már eddig is meglehetősen összetett formulát. Az Isten létében, méghozzá örök időktől létezésében való hit, ugyanis semmivel sem visz közelebb az alaprejtély megoldásához, nevezetesen: a Mindenség létezésének problematikájához. Az öröktől fogva létező Istenben való hit kinyilatkoztatása ugyanis olyan, mint ha azt mondanánk: a Világegyetem maga, öröktől fogva létezik; márpedig a világegyetem létezik, ezt tapasztalatból tudjuk. Tehát nem látom be, mi okunk is lenne arra, hogy olyan – új – fogalmat vezessünk be a körülöttünk létező világ látszólag könnyebb megérthetősége, vagy elfogadhatósága okán, amely végül i, – ha mélyebben belegondolunk –, csak tovább bonyolítja a helyzetet; Isten létének feltételezésével ugyanis megkerülhetetlenül egy újabb teremtés-problémával szembesülünk, nevezetesen azval, hogy: és ki teremté Istent?...

► № 2.: Vulpes „Scepticus” Optimus Praetor Dialektikus Posztulátumai

1. A Mindenségnek nincs szüksége senkire. Senki sem remélhet jogot a Végtelen Nagy Mindenre.

2. A Mindenségnek nincs szüksége Istenre sem. Még a Jóisten se tudna mit kezdeni a Határtalan Mindennel...

3. A Mindenségnek nincs szüksége az Emberre se. Csak az Embernek van szüksége a Mindenségre s Istenre…

4. Isten halott! – mondotta Nietsche. Nietsche halott! – replikázott egy niemand Isten nevében legott. Isten még csak nem is létezett! – mondom ki a végső verdiktet én, hisz’ nem volt rá szükség, sem a végtelen idők kezdetén (merthogy a végtelen energiatérben nincs ilyen kitüntetett esemény), és nem jön el Isten – «ítélni» – ítéletnapig sem, hisz’ ebben a mindenségben az is csak egy legendásan ostoba remény.

Magyarázat – bizonyítás helyett (merthogy egy posztulátum, mint olyan, nem igényel bizonyítást): Ami a Mindenséget illeti, nos „ő” – minthogy öröktől fogva s örökkön-örökké létezik – köszöni szépen, de jól el van magában is, egy (vagy akár több) isten nélkül is…

De mit is tudna kezdene bárki is – akár (egy) isten, vagy az Ember – egy egész Univerzummal?... Csak egy antropozófiásan „fixált”, szűklátókörű ember hiheti, hogy bárkinek is hiányoznánk, mi, Emberek, ha netalán-tán úgy tűnnénk le egyik pillanatról a másikra a Mindenség színpadáról, hogy még árva nyom sem maradna utánunk... Nem hiányoznánk! – Még Istennek sem!...

Lehangoló végkövetkeztetés: Ha létezne Isten, a gonosz(ság) (a Sátán) bizony halott volna!

Magyarázat: Mivel a világ olyannyira telve van gonoszsággal, ezért ha mégis létezik Isten, akkor vagy az van, hogy ő maga a Sátán is egy személyben – ez esetben tudathasadásos elmebeteg kell, hogy legyen, vagy pedig nem teljhatalmú, ekkor viszont nem is isten! Ha pedig egy entitás nem rendelkezik isteni attribútumokkal, akkor semmilyen alapon sem tekinthető örökidőktől fogva, végtelen időkön át létezőnek, vagyis tehát nem alkothatta a Mindenséget, és nem lehet ura a történelemnek sem. Az úgynevezett meggyőződéses istenhívők tehát, vagy egy – imádatra teljességgel méltatlan – elmebeteghez imádkoznak; ez esetben megalkuvón szolgalelkű képmutatók, vagy pedig egy képességeiben és hatókörében meglehetősen korlátozott személyhez – legjobb esetben is csak félistenhez – fohászkodnak; ez esetben sajnálatra méltóan rövidlátóak. Ám a legvalószínűbb mégis csak az, hogy egy soha nem is létezett, soha nem is létezhető vágyképet ruháznak fel az istenség attribútumaival, és őhozzá zsolozsmáznak templomaikban. Eszerint viszont, szimplán csak nevetségesen ostobák!...

► № 3. – avagy a praktikum végső csapása…

Isten, a végtelenség-érzés és kozmikus magányosság vetülete! Az emberi faj egyedülvalóság-tudatának tompítása egy létezésen túli valami feltételezésével. Ama nyomasztó félelem feloldása, hogy egymagunkban vagyunk ebben a felfoghatatlan Mindenségben, és csak magunkra hagyatkozhatunk, bármibe is fogunk... Nagyon ősi ,,történet” ez már. Talán millió évnél is régebbi... Az első olyan emberi lény korába visszanyúló felismerés, aki először tekintett fel úgy a csillagmiriádos éjszakai égboltozatra, hogy elsírta magát a fájdalmas gyönyörűségtől, de nem akarta elfogadni, hogy mikoron letűnik majd az élet színpadáról, annyira sem fog hiányozni a Mindenségből, mint egy csillag, ami épp’ az imént hunyt ki a szemei előtt! ...És akkor ,,kitalálta” magának Istent... Az az ősünk volt az első hitvilág-építő, és kultúra-alapító. Minden, ami azóta – az úgynevezett emberi kultúra létrejötte óta – rátapadt és ráragasztatott erre az összefüggés-láncolatra, mindössze csak hatalomgyakorlási stratégia, semmi több...

Zárásképpen ’Az Új Noé’ (alias Vulpes „Scepticus” Optimus Praetor) végső meglátásai:

Ez az Univerzum-bugyor, ami jelenleg létezik – a látható Kozmosz, amelyben mi magunk is létezünk –, csak irinyó-pirinyó része az ÖRÖKTŐL FOGVA LÉTEZŐ, ÖRÖKKÖN-ÖRÖKKÉ FENNMARADÓ HATÁRTALAN, ÉS VÉGTELEN KITERJEDÉSŰ ENERGIATÉRNEK!

De ez a mostani Univerzum (amely az örök időktől létező és végtelen időkön át fennmaradó energiatér „szülötte”) NEM AZ ELSŐ KOZMOSZ! Számtalan (de nem feltétlenül végtelen számú!) Kozmosz létezett már előtte! (És koránt sem biztos, hogy ugyanolyan fizikai jellemzőkkel keletkezett számtalan alkalommal, mint amilyennek a MOST létező Univerzumot látjuk…)

De ez a (mostani) mindenség nem fog létezni egy örökkévalóságon át! De nem ám!

Az örökkévalóság „titulusa”, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az öröktől fogva létező, örökkön-örökké fennmaradó határtalan, és végtelen kiterjedésű energiateret illeti meg!

A hitesek szoktak volt olyasmivel előhozakodni, hogy asszongya: „Alacsonyabb rendűből MAGÁTÓL soha nem lesz magasabb rendű.”.

Nos, erre én azt mondom: Az alacsonyabb rendűből magasabb rendűvé válásról „szól” az ÖRÖKTŐL LÉTEZŐ, ÉS VÉGTELEN IDŐKÖN ÁT FENNMARADÓ VÉGTELEN ENERGIATÉR, mint olyan…! A Végtelen Energiatér MAGA A VÉGTELEN LEHETŐSÉG BONYOLULT DOLGOK LÉTREJÖTTÉRE! Még Isten is CSAK ABBÓL keletkezhetett – volna…! De nem keletkezett belőle, merthogy NEM LÉTEZIK! Az istenhit csak BABONASÁG!

Hát így…

2020. szept. 30. 22:46
 69/86 anonim ***** válasza:

’Wadmalac’! (#46)

A megjegyzésed, amit a #43-as ’anonim’-hez címeztél, PONTOSAN OLYAN MÓDON VOLT LESZÓLÓ HANGVÉTELŰ (olyan módon volt „odahányva”), MINT AMILYEN MÓDÚ „HÁNYÁSSAL” A #43-AST VÁDOLTAD – ALAPTALANUL!...

(Bocsánatot kellene kérned tőle…)

2020. szept. 30. 22:48
 70/86 Wadmalac ***** válasza:

"A megjegyzésed, amit a #43-as ’anonim’-hez címeztél, PONTOSAN OLYAN MÓDON VOLT LESZÓLÓ HANGVÉTELŰ (olyan módon volt „odahányva”), MINT AMILYEN MÓDÚ „HÁNYÁSSAL” A #43-AST VÁDOLTAD"

Lehet, hogy te pofonra hátsó fél kinyalásával válaszolsz, én pontosan azt adom vissza, amit ő adott.

"– ALAPTALANUL!..."

Idejött azzal, hogy minden hozzászóló önmagát okosnak képzelő buta ember.

Aki egy topikba ezzel esik be, az egy bunkó.

Az összes válaszolót sértette meg egyetlen mondatban.

"(Bocsánatot kellene kérned tőle…)"

Nekem????

2020. okt. 1. 07:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!