Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Stephen Hawking szerint miért...

Stephen Hawking szerint miért nem létezik Isten, se valamiféle túlvilág ami a Bibliához semmiköze?

Figyelt kérdés

#Havking
2020. szept. 25. 16:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 A kérdező kommentje:

Aha.

Szerinted van valami, hogy pl. ha megismerjük a törvények származását, akkor Istent is megtaláljuk? :) csak kíváncsi vagyok.

2020. szept. 25. 18:51
 12/86 anonim ***** válasza:
91%

"pl. ha megismerjük a törvények származását, akkor Istent is megtaláljuk?"

Semmi nem utal arra, hogy így lesz.

2020. szept. 25. 18:54
 13/86 A kérdező kommentje:
Akkor hogy lehet Istent felfedezni?
2020. szept. 25. 18:55
 14/86 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom, hogy van-e isten, ha van akkor fel lehet-e fedezni, és ha fel lehet, akkor hogyan. Ezek közül egyik kérdésre sem tudom a választ.
2020. szept. 25. 19:00
 15/86 A kérdező kommentje:

Azt találtam ki, hogy valakit egy új találmánnyal vissza kell hozni a halálból :D tehát várunk több órát, majd visszahozzuk.

Csak remélem Isten ilyenkor nem hagyja aludni az alanyt, hanem pl. a Mennyben van az alany. Mit gondolsz? Lesz ilyen találmány?

2020. szept. 25. 19:03
 16/86 anonim ***** válasza:
100%

"Be van fejezve a nagy mű, igen.

A gép forog, az alkotó pihen.

Évmilliókig eljár tengelyén,

Míg egy kerékfogát ujítni kell."

Egy biztos, ha létezik is Isten, akkor sem nyúl bele az univerzumunk működésébe, annak működési törvényei állandóak. Hogy mi volt a nagy bumm előtt, vagy mi van az univerzumon kívül, ha egyáltalán van azon kívül bármi is, azt nem tudjuk. Akár egy felhőn ülő szakállas pasas is lehet, aki univerzumokat teremtget, bár ez erősen valószínűtlen.

2020. szept. 25. 19:04
 17/86 A kérdező kommentje:
Ijesztő és érdekes ez a tudomány, vajon mi a határa? :D
2020. szept. 25. 19:06
 18/86 anonim ***** válasza:
95%

Azt gondolom, hogy ha az ember meghal, akkor a gondolatait, személyiségét alkotó biokémiai folyamatok leállnak, és így ezek a dolgok megszűnnek létezni. Azt nem tudom, hogy isten létezik-e, de hogy lélek vagy túlvilág nem létezik, arra elég sokban fogadnék.

Az, hogy az emberi elmét alkotó folyamatok, amikről elég alaposan bizonyított, hogy fizikailag a testhez vannak kötve, a halálkor megszűnnek, majd egyszer csak a semmiből reprodukálódnak egy testtelen, érzékelhetetlen, halhatatlan lélekben, számomra elég valószínűtlennek tűnik.

2020. szept. 25. 19:08
 19/86 A kérdező kommentje:

Csak szólok, hogy egy isten/Isten nem egy nagyapó :D

elméletünk: Isten ott van a Paradicsomban (nem a kaja) és láthatatlan. De lehet érezni a szeretetét. Jöhetnek szóval a paródia vallások... Repülő spagettiszörny és az orrszarvú :D

2020. szept. 25. 19:08
 20/86 A kérdező kommentje:

Amúgy ha Isten van, akkor miért ne lenne túlvilág? Bár a halál a büntetésünk, és ez az egyik bűn...

hiszen ha van valami isten, akkor nem hagyná, hogy örökké halottak legyünk. Ennyi erővel most rögtön meghalnék, ha nincs semmi örök élet. Mert minek szenvedjek az életben? :)

2020. szept. 25. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!