Miért beszélnek így a fiatalok?
Vidékiként bekerültem egy budapesti kollégiumi közegbe, ahol szörnyű "nyelvjárást" használnak a társaim. Példának okáért: "Az van, hogy ez így tök fontos lenne, meg így vannak ilyen dolgok, amik így tök jók, de hogy így mégis más." "Nagyon megvitt az egyetem a héten."
MIVAAAN? :D Bocsi, én is fiatal vagyok, 22 éves, de mi történik a magyar nyelvvel? Én értem, hogy az angol dialektusból ered minden, de könyörgöm... Hányinger ezt hallgatni. A gyerekeiket erre fogják tanítani? 20 év és a magyar szavak bizonyos része 1. passzívvá válik, senki nem használja őket, 2. átmegy angolba.
Öröm lenne, ha tudnánk erről gondolkodni. Más is észrevette rajtam kívül?
#50: Úgy látom, még mindig nem értetted meg.
Egyszerűsítem.
Elrettentő példaként tettem oda.
Értettem én, de attól még nem kell csapdába esésnek hívni azt, hogy megkérlek a hanyagolására (több okból is amit inkább nem fejtek ki mert nem ebbe a témába való). :)
Hát, a személyes allergiád sajnálatos, de attól még az egy oda való elrettentő példa volt.
Jelen utcai szlengben már az etnikai háttere is elkenődött, úgyhogy polkorrektnek minősíthető.
És ocsmány.
:D
Nem allergia, csak szerintem mi a GyK felhasználói közössége annyira nem vagyunk közeli viszonyban, hogy megengedjük ezt a hangnemet. :)
Azt tudom, hogy elrettentő példa volt, de akkor is elégé illetlennek tűnik ebben a kontextusban használva. :)
Naaa mindegy.
"Azt tudom, hogy elrettentő példa volt, de akkor is elégé illetlennek tűnik ebben a kontextusban használva. :)"
?????
Ember, ha nem tudod egyszerűen elrettentő példaként értelmezni, értelmezd IDÉZETKÉNT, ami elrettentő példa.
Ha az idézetet is sértésnek érzed, nem az én készülékemben van a hiba.
És elnézést, hogy öltönyt, nyakkendőt sem vettem fel a kommenthez.
:D
Csak azt mondom, hogy lehetett volna máshogy is oda tálalni a kommentedbe.
Mert hát attól mert elrettentő példa, még nem kell látszatra úgy viselkedni mint a mai szlenges fiatalok. ;)
De mindegy, hagyjuk. Ha nem jön át hogy mire próbálok kilyukadni akkor hagyjuk. :)
Nem, marhára nem jön át.
Aki ennek nem az értelmét, okát, humortartalmát látja, frappáns, témához illő lezárásként, hanem magára veszi és sértőnek találja, annak emberközi kommunikációs zavara van.
Nem vettem magamra és nem sértődtem meg tőle. De azért ne alacsonyodjunk már le a mai fiatalok szintjére se ha lehet még elrettentő példa kedvéért se. :)
"humortartalmát látja"
Bocs, de nem mindenkinek egyforma a humorérzéke. :)
Lehet valaki másnak vicces volna ez a fajta humorod. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!