Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért beszélnek félig angolul...

Miért beszélnek félig angolul a fiatalok?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre elég gyakori jelenség hogy félig angolul, félig magyarul beszélnek.

Nem csak neten, de a boltokban is. Az már más téma hogy némelyiknek nevetségesen sz4r a kiejtése/még így félig angolozva se a megfelelő angol szavakat használja...

Mi ebben a "menő"?

Akármerre nézek, a körülöttük lévő embereknek látni a megvető tekintsését, a szekunder szégyenérzetet az arcukon...

Miért lett ez a fél angolozás ilyen népszerű?

Amúgy 25 vagyok ha számít, nem 80.

2021. okt. 2. 07:11
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
49%
Nem menő, így kényelmes, ez esik szájra, így könnyebb és jobb kifejezni magad. A magyar nyelv nem arra való, hogy netes témákon használd. Zum Beispiel, ha arról beszélnek, hogy egy játékban a csicska társa mindig belopja a killeket, így neki van a legtöbb assistja, az magyarul úgy hangzana, hogy "a társa belopja az öléseket, ezért neki van a legtöbb támogatása". Cringe. Valamit angolul kell mondani, mert jobb. Ennyi. Az is nyelv, ha megérti az, akihez beszélsz, akkor rendben van. Más meg nézzen, ahogy akar, idc.
2021. okt. 2. 07:19
 2/32 A kérdező kommentje:

Ezt megértem, ha ilyen dolgokat angolul mondanak, teljesen oké, de amire én gondolok az az hogy egy általános élethelyzetben mondjuk vásárlás közben beszélik mit vesznek és akkor a mondat fele angol, fele magyar. Nem egy - két szó.

Csak egy példa tegnap reggel mit hallottam; good morning XY, hóvarjú? Heheheeeee

What are you vásárolni itt?

Ennyi maradt meg

2021. okt. 2. 07:28
 3/32 anonim ***** válasza:
47%
Ahogy 1-es írja, az internet meg a netes játékok nagy hatással vannak a nyelvhasználatra.
2021. okt. 2. 07:30
 4/32 anonim ***** válasza:
44%

Én is észrevettem már ezt magam körül, én arra gondolok hogy némelyik még tanul, és így könnyebben asszimilálják a dolgokat, jó is hogy alkalmazzák, ma már sokkal fontosabb a nyelvismeret mint régen, a nyelvhasználat pedig totál nem jellemzett ennyi embert régen, mint most, ahogy Te is látod. Sokkal intenzívebb az oktatás, az elvárás, nyelvvizsga legyen a felvételihez, stb, szóval végre több fiatal halad a jó úton nyelvek terén. Én örülök ennek, hogy ennyire magukévá tették a nyelvet, hogy hétköznapi beszélgetésben is alkalmazzák, legalább szinten tartják a tudást. Ahogy írod, béna dolgokat is hallasz, hát jó lenne ha akihez beszél, az kijavítaná, hogy tanulhasson belőle, mert lehet szarul rögzült akkor amit tanult. :D Majd fejlődik remélhetőleg.

Az angol beszűrődött minden házba, már jórészt a szókincsünk része lett bizonyos szavak, a reklámok meg minden olyan angolt szórnak ránk, hogy nem tudom némelyik 80 éves tv néző pl. érti-e miről is van szó. Mert néha én se értem. :D

Ez van, halad a világ, a magyar már végre tud más nyelvet is, a fiatalok próbálják alkalmazni is legalább, nem csak egy koloncnak érzik a suliban a nyelvtanulást, hanem menő, és hasznos dolog, gondolom ezért is villogtatják úton útfélen a "tudást" xD

2021. okt. 2. 07:44
 5/32 anonim ***** válasza:
46%

"Akármerre nézek, a körülöttük lévő embereknek látni a megvető tekintsését, a szekunder szégyenérzetet az arcukon..."

EZT SOHA NEM TAPASZTALTAM SEHOL!!!!

Legfeljebb a hozzád hasonlóan maradi lényeknek jut eszébe ilyen!

Különben tudnád, hogy a nyelvek változnak, idegen szavak beépülnek, mégha sokszor nem is az eredeti jelentésben, ezek egy része megmarad, másik része lassan kikopik, ez mindig is így volt, és mindig voltak olyanok, akik nem tudják a változásokat elfogadni.

65/N

2021. okt. 2. 07:49
 6/32 anonim ***** válasza:
74%

Én értem mit kérdezz a kérdező

A játék teljesen más

Itt hétköznapi dolgokról van szó

Whats up tesó

Akkor vágjuk magunkat chillbe

Go vásárlás...

Na ilyenek és igen én is gáznak érzem,én megőrülök ettől a half magyar, half angol beszédtől. ​

Vagy beszéljen érthetően végig valaki magyarul,vagy végig angolul.

Én a munkahelyemen megőrülök ettől, és már lassan őt tartok,hogy inkább felmondok,mert hiába kérem a munkársakat,hogy ne így beszéljenek,...szarnak rá,jeleztem a főnöknek, ő meg nem tudd mit csinálni.

És igen én is 25 vagyok nem 50 mielőtt valaki leöregezne.

Te meg milyen reklámokról beszélsz?

Ez why menő,hogy én így speak

Ez sehol not menő

2021. okt. 2. 07:50
 7/32 molnarmarcell21 ***** válasza:
68%

Az idézett példa poénkodásnak tűnik, egyébként meg igen, az internet nagyja angolul van, egyszerűen átszivárog.

Ez azért nem új jelenség, ahogy 1-es jelezte, korábban a némettel és orosszal is hasonlóan voltunk, a jövőben meg talán a kínaival leszünk így.

2021. okt. 2. 07:50
 8/32 anonim ***** válasza:
66%

Én is láttam olyat ahol kiabáljak a srác

Wait wait

Sorry a késésért épp sok volt

a lot to do

Őszintén ez why jó ?

Így,hogyan tanul meg rendesen speak english ?

Téged ez now nem idegesít,hogy így writen.

2021. okt. 2. 07:56
 9/32 anonim ***** válasza:
48%

Igénytelen prolik gyalázzák így a magyar nyelvet.

Szerencsére én keveset találkozom ezzel a jelenséggel,tekintve,hogy húszas éveim végén járok.

2021. okt. 2. 07:56
 10/32 anonim ***** válasza:
77%

Mert most nem arról van szó ahol beszélnek angolul normálisan

Hanem arról,van szó,hogy egy teljesen magyar mondatban 1 vagy 2 szót kicserélnek angolra

Semmi értelme.

2021. okt. 2. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!