Miért beszélnek félig angolul a fiatalok?
Úgy veszem észre elég gyakori jelenség hogy félig angolul, félig magyarul beszélnek.
Nem csak neten, de a boltokban is. Az már más téma hogy némelyiknek nevetségesen sz4r a kiejtése/még így félig angolozva se a megfelelő angol szavakat használja...
Mi ebben a "menő"?
Akármerre nézek, a körülöttük lévő embereknek látni a megvető tekintsését, a szekunder szégyenérzetet az arcukon...
Miért lett ez a fél angolozás ilyen népszerű?
Amúgy 25 vagyok ha számít, nem 80.
Színtisztán emlékszem arra,hogy 20-22 évvel ezelőtt, akkor még Z+ néven futó csatornán volt egy beszélgetős, olvasói levelekre válaszolós műsor, ahol egyszer egy levélíró pont ezt fájlalta, Steiner Kristóf olvasta fel a levelet.
Csak azért írom le, hogy nem kell a régen minden jobb vót, akkor is használták angol és szleng szavakat, csak azóta megöregedtünk. Azért használják, mert vannak olyan helyzetek, amikre jobban illik egy angol szó.
Szerintem ez nem "menőség" egszerűen az ember ha sokat hallgat angolul szöveget, filmeket néz, zenéket hallgat, olvas akkor megragadnak a szavak.
Én úgy vagyok vele, hogy egy csomó kifejezés egyszerűen csak tetszik hangzatos és kifejező.
Mondjuk még mindig kevésbé fura a "half angol" mint az ilyen 25 éves kérdezők akik megvető tekintetről meg szégyenérzetről fantáziálnak és a saját kérdésükre is válaszolnak 25 éves válaszolóként, hogy még a főnökkel is beszéltek :D
Számomra az ilyen beteg, sérült emberek sokkal zavaróbbak mint a "half angol".
Szerintem menőség, hiszen az internet, angol szövegek stb már jóval régebben a mindennapok része, a mostani fiatalokhoz pedig még könnyebben eljut az ilyesmi.
Talán az "influenszerek" tették ezt igazán népszerűvé...
Egyébként ez leginkább a tizenéves korosztályra jellemző.
túlságosan shippeli
inside jokeokat is kitalált
Luca és Alberto gay benne
Na tessék itt egy gyk kérdés amiben half magyar half angolt használt a kérdező
Te érted mert én nem,pedig egy rohadt Luca meseről van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!