Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
 971/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező!

Olvastad, hogy a kreacionista haverjaid meg a #919-es milyen ordenáré módon hazudnak és másítják meg a kutatók szavait, vagy sosemvolt kijelentéseket tásítanak a nevükhöz, vagy sosemvolt cikkeket találnak ki az evolúció cáfolására?

Ezt lehet csinálni? Legyen bármennyire is hamis az evolúció, a haverjaid bárkit és bármit rágalmazhatnak? Csalhatnak? Sosem volt dolgokat kiszophatnak az ujjukból?

2016. nov. 3. 00:07
 972/1223 A kérdező kommentje:
Cerevisiae! Akkor homo creationaesis vagyok??
2016. nov. 3. 00:10
 973/1223 A kérdező kommentje:
Hazudni nem szabad. Tehát nem lehet olyat tenni hogy megmásítanak dolgokat.
2016. nov. 3. 00:22
 974/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező!

A mások véleményének áthamisításáról várok tőled véleményt, hogy azt Isten törvényei megengedik-e. A fajtáddal mindenki tisztában van.

A #919-es hittársad ezt hazudta (plusz, hogy a kambriumnak nincsenek meg az előzményei):

#919: "Mintha teremtették volna őket ezt még maga Richard Dawnkórins az evóvallók ímádottja is bevallja."

Dawkins valódi mondatait, amit a kreacionista haverod, meg a társai áthamisítottak, ott van idézve a #970-ben.

A tudományban minden elmélet csak akkor minősül tudományos elméletnek, ha a kutató leírja, hogy mikkel lehet cáfolni az elképzelését. Ez a cáfolhatóság kritériuma, a falszifikálhatóság. Isten képzete azért nem tudományos, mert nem lehet olyat kitalálni, amivel lehetne cáfolni a létezését (persze ettől még lehet Isten). Mindenesetre Darwin tisztességesen a tudományos elveknek megfelelően leírta, hogy mik azok a kritériumok, amiket ha tapasztalunk, akkor az elmélete nem jó. Ezt kötelező minden tudományos elmélet leírásánál megtenni.

Az alamuszi #919-es haverod ezt úgy mutatta be, mintha Darwin valami beismerő vallomást tett volna a saját hülyeségeiről. Ez alávaló dolog. Ez egy tisztességes megnyilatkozás meggyalázása, ahol az elméletet felállító csak becsülettel megmutatja, hogy mivel lehetne támadni a munkáját. Soha ilyen tisztességes módon a saját elképzeléseit egy kreacionista nem tálalja, csak támad, rágalmaz, mint a #919-es is.

Plusz újra támadja Darwint a #919-es haverod a kambrium előtt nem volt élet képzettel. Darwin rögtön azt képzelte, hogy Isten eleve készre tervezett élet egységei evolváltak. Tök mindegy, hogy a kambriumtól, vagy korábbról, vagy későbbről, de ő eleve így képzelte. Ezt írja Darwin:

[link]

"Felemelő elképzelés ez, amely szerint a Teremtő az életet a maga különféle erőivel együtt eredetileg csupán néhány, vagy csak egyetlen formába lehelte bele, és mialatt bolygónk a gravitáció megmásíthatatlan törvényét követve keringett körbe-körbe, ebből az egyszerű kezdetből kiindulva végtelenül sokféle, csodálatos és gyönyörű forma bontakozott ki – és teszi ma is."

Hogy ez a kambriumtól van, vagy előbb, vagy később, az számára tök mindegy.

Olyan lelkesen köszöntötted a #919-et! Kiderült róla, hogy egy alamuszi alak, aki mások véleményét a saját hasznára kiforgatja.

Még mindig lelkesedel érte? Elég ha valaki hittárs, és minden bűne megbocsátható? Ezt mondja Isten tana?

2016. nov. 3. 00:35
 975/1223 A kérdező kommentje:
A 919-es nem hittársam. (Mivel lehet hogy muszlim, buddhista,...stb)
2016. nov. 3. 00:37
 976/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#973...

Ezt nem láttam.

Köszönöm a véleményed. Van legalább egy valami, amiben egyetértünk. Ez is valami... :)

2016. nov. 3. 00:38
 977/1223 A kérdező kommentje:

Nekem milyen fajtám van?

Ugye homo creationaesis vagyok.

2016. nov. 3. 00:40
 978/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%
Jó éjszakát!
2016. nov. 3. 00:40
 979/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Ugye homo creationaesis vagyok."

Hát ha ti csak egymás között szaporodtok, akkor igen. Mindenesetre felteszem, ennek a fajnak a képviselői is képesek a "Jó éjszakát!" kívánó kijelentés udvarias lereagálására. Pl. azonnal többet tudhatunk meg ennek okán a fajod intelligenciájának fokáról is.

2016. nov. 3. 00:45
 980/1223 A kérdező kommentje:

Már látom hogy van tudományos alapja. (Ettől függetlenül nem fogadom el az evolúciót, mert szerintem hazugság.)

Ugyanis nem 100% tény hogy evolúcióval jött létre az élet, csupán 99,9% rá az esély hogy valóban evolúcióval jött létre az élet a földön.

2016. nov. 3. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!