Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
 1011/1223 anonim ***** válasza:
100%

# 981 >>"Hát ha ti csak egymás között szaporodtok"- egyébként igen. Keresztény ember nem vehet el ateista vagy más vallasú nőt.<<

Újabb fals kreacionista állításhoz érkeztünk! Az ateizmus NEM vallás! Avagy akkor talán az önmegtartóztatás szexpóz? A bélyegek NEMgyűjtése hobbi? A csend egy zenei irányzat?

2016. nov. 3. 09:10
 1012/1223 anonim ***** válasza:
100%

Pencroft, lehet hogy ezt most félreértetted, nem feltétlen jelenti azt a kérdező megfogalmazása, hogy az ateizmust vallásnak tartaná. Szerintem legalábbis simán lehet úgy értlmezni, hogy ateista (aki azért nem keresztény mert semmilyen istenben mem hisz) vagy más vallású (aki azért nem keresztény mert más istenben hisz).

Szóval a megfogalmazás szerintem végülis helyes volt.

Bajom csak a mondat jelentésével van, mert ez már megint szektás duma, nem keresztény. Jézus sosem azt a különcködést hirdette, amit a kérdező el akar érni, éppen ellenkezőleg, az összetartozás, egység, szeretet lenne a cél. Legfeljebb nem tanácsos lehet kereszténynek nem kereszténnyel házasodni, de az is csak akkor, ha mindkettejük részéről vitaindító az eltérő világnézetük. Úgy meg azért nem a legjobb egy házasság, nyilván.

De ha ez nem jelent egyiküknek sem problémát, mindketten egyformán jó emberek,miért lenne már tilos?

2016. nov. 3. 10:16
 1013/1223 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Gabriel testvér!

Valóban, elnéztem :) Kicsit már jojózhatott biztosan a szemem, köszönöm a helyreigazítást! :) Valóban nem egyértelmű a Kérdező mondata.

Namost akkor, kedves kérdező, az önmegtaróztatás az szexpóz? :D

2016. nov. 3. 10:32
 1014/1223 A kérdező kommentje:
Az önmegtartóztatás nem szexpóz, mivel az önmegtartóztatás a szex megtagadása (negálása) (nem a létezésének a megtagadása, hanem a gyakorlatban való alkalmazásának a tagadása, illetve az illető életében való létjogosultságának a megtagadását jelenti, tehát hogy az illetőnek nincs szexuális élete, mivel nem akar szexuális életet élni.) A szexpóz pedig a szex gyakorlatának egy módbeli meghatározása. Jellemzőinek felhasználásával alkotott (kreált) szexuális gyakorlatnak a struktúrája. Bár ez már túlvan bonyolítva. Aki önmegtartóztatásban él az nem él szexuáli életet, a szexpóz pegig a szexuális életnek egyes részelemei (szexuáli aktusok lefolyásának) módszertani megnyílvánulása. Valami ilyesmi.
2016. nov. 3. 10:54
 1015/1223 A kérdező kommentje:
Önmegtartóztatás nem lehet összehasonlítani a szexpóz fogalmával. A kettő teljesen más fogalom. Az önmegtartóztatás egy cselekedet, történés, állapot. Míg a szexpóz csak a szex módjának, lefolyásának, felépítésének a megjelölése. Tehát hogy milyen szexpózban folyik le egy aktus. (NEM lehet az kérdezni hogy milyen önmegtartóztatásban folyik le az aktus??? Ez h*lyeség.)
2016. nov. 3. 11:03
 1016/1223 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! 5-ös! Kezdesz tanulni! :)

Leülhetsz, jár a buksisimi! Bárcsak a többi dolognak is így utánanéznél :D.

2016. nov. 3. 11:10
 1017/1223 A kérdező kommentje:
Én nem néztem utána semminek. Nem tudom hogy a hivatalosan hogyan van megfogalmazva, de nem így mint ahogyan én fogalmaztam meg (mivel az én megfogalmazáson már túlbonyolítja az ilyen egyszerű fogalmakat).
2016. nov. 3. 11:23
 1018/1223 anonim ***** válasza:
100%

De legalább látsz pár összefüggést!

Majd elfelejtettem:

MI A SZERETET ZSOLDJA?

2016. nov. 3. 11:26
 1019/1223 A kérdező kommentje:

A biblia amikor azt állítja hogy bűn zsoldja a halál (erről még több helyen tesz állítást, és bibliai teremtés történettel érvel), akkor azt úgy érti hogy a bűn miatt van bibliai értelemben vett halál. (Tehát hogy az ember vagy az emlősök, hüllők, halak halandóak, az a bűn miatt van. Biblia értelemben a bűneset előtt nem volt halál. [A biblia nem tekinti, vagy nem éli meg a répa, retek, mogyoró elfogysztását halálnak, vagy halál eseményének, csupán biológiai értelemben lehet nevezni a növények pusztulását halálnak.]) Ilyen alapon a teista evolúció nem logikus. Mivel így a teremtésben is már halandóak lennének az állatok, az emberek. Tehát ezért nem tudom elfogadni hogy Isten evolúcióval teremtett.

Az hogy mi a szeretet zsoldja arra most nem tudom a válasz, ugyanis nem jut eszembe biblia rész, vagy állítás (ez még nem jelenti hogy nincs biblia állítás, válasz erre).

Mivel ha valaki szereti Isten akkor engedelmeskedik neki, és így örök életet kap Isten kegyelméből. De a szeretet egy része a hitéletnek. Ugyanis a buddhisták is szeretnek, de mégsem üdvözülnek. Ha meg egy buddhista áttér a biblia által elfogadott életvitelre és hitvallásra, akkor nyílván már nem buddhista. Tehát az nem állítanám hogy a szeretet (önmagában) zsodja az örök élet lenne. Mivel ennek nincsen bibliai alapja, ugyanis az üdvösséghez hit és remény is kell a szeretet mellett. (Mivel a szeretetnek van irányultsága, tehát hogy kifelé irányul az én szeretetem és kifelé tanusítok szeretetet és hűséget.)

2016. nov. 3. 11:38
 1020/1223 anonim ***** válasza:
100%

# 1019 Kösz, csak sikeredett végre! :D

Nade, most a másik kérdésnél megráncigálom a fülecskédet, mert nem olvasod az itteni válaszaimat!!!

2016. nov. 3. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!