Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nemi erőszaknak számít?
149-es: Igen, ez tipikus határeset. Viszont itt mindkét fél aktív volt, tulajdonképpen a barátnőd "erőszakoskodott". Te is belementél. Ez az, amire én is írtam, hogy sokat ivókkal gyakran megesik.
Mielőtt valaki nekem rontana, én írtam azt a hozzászólást, miszerint tele a net antifeminista trollokkal, akik szeretnének büntetlenül nőket erőszakolni. Én vagyok a feminista női hozzászóló. Csak azért írom, mert biztos lesz olyan, aki szerint relativizálom a nemi erőszakot. Szerintem nem. Ez az az eset, ami, ha bíróságra került volna, a jogászoknak is komoly fejfájást okozott volna.
Nem ijesztgetni akarlak, de ha a volt menyasszonyod a buliból ennyire részegen jött haza, abban se lehetsz biztos, hogy ott nem csinált részegen senkivel semmit szexuálisan. Így szoktak összejönni a kakukkfiókák is.
A megoldás a berúgás teljes kerülése lenne. De ez a mai bulikultúrával nem fér össze, az emberek nagy része lerészegedik nyilvánosan.
Ez a kérdés sántít nekem. Sajnálom.
Együtt voltatok, szexeltetek is már... aztán van egy ilyen történet, HÁT... itt nekem a srác hozzáállása az, ami egyértelműen gyanússá teszi ezt a szituációt és ezt a kérdést. Mivel nem normális a reakciója, elmeséli, és megsértődik... nemár...:)
Attól, hogy ide leírod, hogy nem akarod feljelenteni, nem biztosíték arra, hogy tényleg nem akarod. Simán el tudom képzelni, hogy most ötleteket gyűjtesz arra, hogyan találhatsz fogást rajta. Sajnálom, lehet én látom bele, de ez igen "népszerű" megoldás manapság a "könnyű" pénzszerzésre.
Egyébként, ne felejtsétek el, hogy nem az ártatlanságot kell bizonyítani elsősorban, hanem a bűncselekményt.
153.: Nekem nem úgy tűnik, hogy a kérdező haszonlesésből kártérítést akarna kicsikarni. Traumatizálódott. Azért tette fel a kérdést, mert nem volt biztos benne, hogy jogilag hová tegye az esetet. Öntudatlanul részeggel nemi kapcsolatot létesíteni erőszak, mert nem volt képes beleegyezést adni. Ráadásul a volt párja direkt leitatta, amikor még kiskorú is volt. Eleve kiskorút nem itatunk, ennek is evidensnek kellene lennie.
Én azt a tanácsot adtam hetekkel ezelőtt neki, hogy nem célszerű hatósághoz fordulni, mert nem bizonyítható az eset. Nem egy eset volt már, ahol a valóban megerőszakolt sértett nem tudta bizonyítani, hogy XY megerőszakolta, utána az elkövető hamis vádért feljelentette, akár börtönt is kapott, vagy felfüggesztettet, az elkövető meg még be is perelte a jó hírneve megsértéséért és milliókat gombolt le róla. Ezzel valaki akár még utcára is kerülhet, priuszos lehet, tehát még több szörnyű traumát kell elviselnie. Én pl. csak akkor tennék feljelentést egy hasonló esetben, ha tudnám bizonyítani, hogy meg lettem erőszakolva. A kérdező esetében nincs se külsérelmi nyom, se tanú, se hangfelvétel, filmfelvétel, tehát az eset bizonyíthatatlan.
155
végre egy józan meglátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!