Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 90 kg vagyok kb hogy tudnák...

Szodika kérdése:

90 kg vagyok kb hogy tudnák le fogyni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok 90 kg kb zsiros csak ithon tudok edezni.
2015. márc. 7. 15:32
 111/141 anonim ***** válasza:

A fehérjebevitel azért kevés mert habár nincs nagy szukségletunk, legalábbis nem olyan nagy mint azt amilyennek beállítják és novekedésre is max +10 g fehérje használódik el naponta.

Azt a dolgot kihagytad a bcaa-knak és kulonosen a leucinnak olyan hatása van hogy szinte bekapcsolja a fehérje szintézist. Így több izmot épitesz mint ha bcaa-ban szegény az étrended. Ezt pedig olyan mennyiségben kell bevinni ami megindokolja a napi 2g/tskg fehérjebevitelt. E folott már ennnek se lesz +hatása.

És a novényi fehérjék nagyon alacsony leucintartalmúak.

Szoval ha te etikai okok miatt vegán vagy de azért érdekel az izomtomeg novelésed, mindenképp be kéne szerezned valamilyen BCAA vagy EAA készítményt.

Te vagy az a kis réteg akinél tényleg értelme lenne az ilyen táplálékkiegeszítesnek.

2015. márc. 9. 21:27
 112/141 anonim ***** válasza:
Ez az ürge nem meggyőzhető. Mindenesetre jó volt az eszmecsere. Ciao. :)
2015. márc. 9. 21:33
 113/141 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy tényleg szükségem volna BCAA és EAA kiegészítésre, amire nincs, mivel a növényeknek is megtalálható teljes értékű fehérje.

De tegyük fel, hogy ez nem igaz, és tényleg szükségem volna rá.

Miért kéne húsból bevinnem, ha a telített zsírja, koleszterinje csak rossz az egészségemnek?:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha úgy értetted, hogy menjek be a táplálékkieg. boltba, és onnan vegyek, akkor ok.

Ha akármikor is szükségem lesz rá, akkor megfontolom. De megsúgom, hogy nem lesz.

2015. márc. 9. 21:45
 114/141 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már. Hajthatatlan. Ne akarjátok rá beszélni semmire. Hadd csinálja amit jónak lát.
2015. márc. 9. 22:10
 115/141 anonim ***** válasza:

Bocsi most kicsit elvesztél. Nem állítottam sehol hogy ne lenne benne bcaa, csak nem optimális mennyiségben. Kell 3-4 g leucin ahhoz hogy kb 3 órara a fehérjeszintézis megemekkedjen. A novenyi fehérjeforrások egyszeruen tul alacsonyak leucinban ahhoz hogy optimális legyen a fehérjeszintezis.

Kell neked a bcaa nem vitás.

2015. márc. 9. 23:06
 116/141 anonim ***** válasza:
Ok. Akkor mutass erről nekem hivatalos kutatásokat, és akkor megfontolom hogy kiegészítem ezzel az étrendemet.
2015. márc. 9. 23:18
 117/141 anonim ***** válasza:

--gömb--

ndb.nal.usda.gov, itt utánanézhetsz.

Én kigyűjtöttem jópár növény adatait, és átszámoltam fehérje%-ra az aminosavtartalmat (mert itt a teljes beltartalomra van megadva).

De nézzük a rizs és a tejsavófehérje bcaa tartalmát:

Tejsavó:

izoleucin 6 g

leucin: 9,5 g

valin: 6 g

Rizs :

izoleucin: 4,2 g

leucin: 8,4 g

valin: 6 g

Ezek még nem is rossz arányok, de nézzük meg ezeket:

lizin, tejsavó: 8,8 g, rizs: 3,6 g

treonin, tejsavó : 6,9, rizs: 3,6

Fenilalaninnál fordított a helyzet:

rizs: 5,3g, tejsavó 2,3g

2015. márc. 10. 05:46
 118/141 anonim ***** válasza:
Egyébként ízületi tápanyagokat nem is viszel be?
2015. márc. 10. 09:34
 119/141 anonim ***** válasza:
2015. márc. 10. 13:16
 120/141 anonim ***** válasza:

Pont Layne Nortont linkeled be. :)

De nem találok semmi kifogásolhatót a tanulmányban.

Úgyhogy ebben igazad van, de ez az aminosav ugyanúgy megvan zöldségekben, gabonákban.

Az tény hogy nem olyan mennyiségben, és mondjuk nem csak a rizst kéne szem előtt tartanod.

Egyébként ha jól olvastam az 59%-ostól, akkor a rizs is tartalmazza akkora mennyiségben, hogy megfelelő legyen testépítés szempontjából. A kutatásban csak 3-4grammról ír.

És kérdem én, miért kéne feleslegesen költeni ilyenekre? Azért, hogy néhány kilónál(vagy grammal) több legyél? És ez is csak elméletileg van így.

Én biztos, hogy nem költenék rá. Persze nem mondom, hogy ne költs rá, ha nincs elegendő a diétádban.

De ne nagy reményekkel állj neki, hogy na majd ez az egy aminosav lesz a csodaszer...

Nem ez fogja meghatározni, hogy milyen izmos és erős leszel.

2015. márc. 10. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!