90 kg vagyok kb hogy tudnák le fogyni?
Bizony. https://www.youtube.com/watch?v=DpyqtPjuPIw
:)
--gömb--
Na és mekkora súlyokat dobálsz?
Egyébként amiket írtam, nem szorulnak alátámasztásra, mivel tapasztalati tények.
Én annakidején szálkás maradtam napi 1 kg rizs, és 0,5 kg lencse elfogyasztása mellett. De ugyanígy szálkás maradtam 0,25 kg tejsavófehérje és 1 kg liszt, valamint 2 kg kenyér, 1 kg hús naponta történő elfogyasztása mellett is, bár utóbbiakra nem sokszor volt pénz, kb 2 hét volt a leghosszabb egybefüggő idő.
Tehát nekem nem kell külön bizonyítani amit állítok, én magam vagyok a bizonyíték.
A zsírban való hízásról, lefogyásról nincs persze komoly tapasztalatom, de te se tudod bizonyítani az ellenkezőjét. Mutass olyan embert, aki el volt hízva, az állati eredetű élelmiszereket _cseréld le_ növényire, hogy meglegyen ugyanaz a kalóriamennyiség. Soha az életben nem fog lefogyni, legfeljebb ha minden nap maratont fut.
Ha meg csökkented a kalóriát, akkor miről beszélünk?
Az erővel és tömeggel kapcsolatban én _gabonaalapú_ étrendről beszéltem. Mint írtam, meg lehet oldani a fehérje bevitelt hüvelyesekkel, és olajos magvakkal, de itt már nem ugyanarról beszélünk.
"Az étrendem főbb részét a szénhidrát teszi ki.
Ez magában foglalja a rizst, burgonyát, tésztát, rengeteg zöldséget(paradicsom, paprika, saláta, brokkoli stb.) és gyümölcsöt(alma, banán, eper, naracs stb).
Heti párszor megeszek egy adag babot, lencsét vagy mogyorót a fehérjebevitelem miatt. De a mogyoróval vigyázni kell, ha csak nem akarsz hízni.
Azt, hogy mennyit viszek be pontosan, és milyen arányban, nem számolom, mert nem mindennap ugyanazt eszem(egyszer számoltam, kb. 3000-3500 kalóriát fogyasztok naponta, de én mondjuk nem vagyok valami magas, úgyhogy ez egyénfüggő hogy neked mennyi az ideális). Jó kiindulópont a szénhidrát80/fehérje10/zsír10 es arány"
Ez aztán nagyon jó. Legalább bio az a zöldség vagy a szemét vegyszeres hollandot eszed? Ezzel az emberes kajával mekkora súlyokat emelsz. Alapgyakorlatokat írj, ne lábgépet meg ilyen hülyeségeket. A mogyoróval meg aztán rohadtul kell vigyázni... Inkább a mértéktelen lencse és bab fogyasztástól aggódnék inkább, főleg ha napi 5 tányér főzeléket eszel. Annyi meg biztos kell ha edzel. Paradicsomból, banánból meg nagyon lehet energiát fedezni. Tehát, akkor te rengeteg tésztát, rizst, burgonyát eszel, ráadásul hús nélkül. Legfeljebb burgonyával, babbal, lencsével lehet fedezni ilyen módon a szükségleteket. Nem tudom, te hogy vagy vele de én a zöldséges tésztával nem lakok jól, sőt még a minimális szükségletemet se fedezi. Elég egyoldalúan eszel, ráadásul tápanyagszegényen és rendkívül sablonosan.
Az, hogy mekkora súlyt dobálok, nem hiszem, hogy számítana az egészség terén, legalábbis egy bizonyos szint után már nem.
Lehetek én akár 80-90 kilós zsírmalac is, akkor biztos hogy többet fogok tudni emelni, mint a mostani 75 kilómmal.
Persze erősnek kell lenni, de vigyázni kell hogy még meglegyen a relatív erőd(például kitudd magad nyomni egy kézzel legalább egyszer, ilyesmi) az abszolút erőd mellett.
Más szóval: Lehet hogy tudsz guggolni 200 kilóval, de ha ettől függetlenül sz@rul nézel ki, és nem tudod mondjuk egyszer se felhúzni magad, akkor szerintem nem a guggolásra kéne koncentrálnod, hanem hogy felhozd az alapvető fittségedet.
Persze van aki csak azt próbálja elérni, hogy minél több súlyt mozgasson meg. Ez is lehet egy cél, de akkor azt már nem azért csinálod, hogy egészséges és fitt legyél.
Tehát attól, hogy te súlyokat emelgetsz, nem feltétlenül leszel fitt.
Ezt gondoltam megemlítem, hadd kössetek ebbe is bele. :))
De leírom a tegnapi előtti edzésemet, ha annyira kíváncsi vagy rá:
Fekvenyomás ferdepadon 3x6 70 kiló
Egykezes evezés 3x8 38-38 kiló
Bicepsz hajlítás 3x6 50 kiló
Tricepszezés csigán 3x6 55 kiló
Pec-deck gép 3x12 55 kiló
Guggolás 3x6 95 kiló
Lábhajlítás 3x12 50 kiló
Teljes testes edzésnek a híve vagyok. Ezzel fejlődtem a legtöbbet, és ezzel is fejlődök.
A testépítő osztott edzéstervnél túl sok a pihenőidő, és attól, hogy elhúzódik az izomláz, az izom nem fog egész héten át fejlődni.
És ha túl sok gyakorlatot választasz az edzésedhez, mint ahogy a testépítők, akkor nem fogsz tudni lineárisan fejlődni bennük, mert a sok felesleges gyakorlat elveszi az energiád... kivéve ha teljesítmény növelőket szedsz, akkor megoldható.
Vádlira és a trapézizmomra annyira nem edzek, mert azok nekem genetikailag is elég nagyok. Nekem legalábbis megfelelnek...
Hasra, alkarra meg otthon edzek húzódzkodással, lábemeléssel és függeszkedéssel.
"Tehát, akkor te rengeteg tésztát, rizst, burgonyát eszel, ráadásul hús nélkül."
Ráadásul hús nélkül? Miért, mi van a húsban, amitől hirtelen több energiám lenne? :))
Még mindig nem kaptam semmit, hogy miért lenne szükségem húsra. Még is milyen szuper tápanyagok vannak benne, amiért nekem ennem kéne. Vajon milyenek... :)
"Legfeljebb burgonyával, babbal, lencsével lehet fedezni ilyen módon a szükségleteket. Nem tudom, te hogy vagy vele de én a zöldséges tésztával nem lakok jól, sőt még a minimális szükségletemet se fedezi."
Igen, de amint megennél 2 szelet húst hozzá, már rögtön fedezné a szükségleted, mi? :) Behalok. :)
"Elég egyoldalúan eszel, ráadásul tápanyagszegényen és rendkívül sablonosan."
Gondolom attól hogy a vackot mellőzöm, és tápanyag dús ételeket eszek, mint pl. tésztát brokkolival, pizzát paradicsomszósszal és salátával, pirítóst lekvárral, rizst mustárral, héjában főtt krumplit kelkáposztával és zellerrel. Ezeken kívül rengeteg(akár 10) banánt is megeszek egy nap, de eszek más gyümölcsöket is, pl. almát, mandarint, ha van, akkor ananászt, szőlőt, stb.
A fehérje szükségleted meg kevés.
Nem kell mindennap lencsét meg babot enni, attól mert vegetáriánus/vegán vagy. Ehetsz, de nem létszükséglet.
Ha szeretnél pakolni magadra súlyt, akkor a mogyoró az jó zsír és fehérjeforrás, de mivel a zsírt könnyen elraktározza a szervezet, ezért alapvetően jobb kevesebbet enni belőle.
Mégis mi a kifogásolható a diétámban, attól hogy nem eszek húst? :)
"Az, hogy mekkora súlyt dobálok, nem hiszem, hogy számítana az egészség terén, legalábbis egy bizonyos szint után már nem.
Lehetek én akár 80-90 kilós zsírmalac is, akkor biztos hogy többet fogok tudni emelni, mint a mostani 75 kilómmal.
Persze erősnek kell lenni, de vigyázni kell hogy még meglegyen a relatív erőd(például kitudd magad nyomni egy kézzel legalább egyszer, ilyesmi) az abszolút erőd mellett.
Más szóval: Lehet hogy tudsz guggolni 200 kilóval, de ha ettől függetlenül sz@rul nézel ki, és nem tudod mondjuk egyszer se felhúzni magad, akkor szerintem nem a guggolásra kéne koncentrálnod, hanem hogy felhozd az alapvető fittségedet.
Persze van aki csak azt próbálja elérni, hogy minél több súlyt mozgasson meg. Ez is lehet egy cél, de akkor azt már nem azért csinálod, hogy egészséges és fitt legyél.
Tehát attól, hogy te súlyokat emelgetsz, nem feltétlenül leszel fitt.
Ezt gondoltam megemlítem, hadd kössetek ebbe is bele. :))"
Ezzel kivételesen egyetértek.
Elvileg 172 centi, 75-78 kiló a srác. Gondolom ez szálkás súly, hiszen máskülönben nem említette volna annyiszor, hogy az ő étrendjével milyen jó szálkás fizikumot lehet elérni.
No de, ez, első ránézésre egy minőségileg és mennyiségileg is fehérjeszegény étrend, akárhogy adom össze (persze konkrét mennyiségek nélkül nehéz, de tömegegységre vonatkoztatva a növényekben általában kevesebb az energia, a fehérje meg főleg). A tápanyagaid arányai meglehetősen szokatlanok. Ez nem átlagos vegaság. Az, hogy te jól elvagy vele, szerintem azért van, mert nem vagyunk egyformák. Valaki a ketogént is jól bírja, valaki nem. (Előbbi pedig veszettül tukmálja és bizonygatja a saját tudósaival.) Valaki sz4r étrenddel, kevés fehérjével is fejlődik, de a legtöbben nem. De továbbra sem hiszem, hogy univerzálisan mindenkire alkalmazható volna, amit te mondasz. Tapasztalati statisztika szerint aki ilyen tipikus CH központú, sok minden egyébben hiányt* (*az emberi szervezet működését oktató szakirodalom jelenleg elfogadott tényállása szerint értve) szenvedő étrenden van (mint a lakosság jó része egyébként), általában pont nem szokott egészséges lenni, vagy ha konkrét baja nincs is, nem szokott éppen izomtól duzzadni, kiváló fizikumú lenni, és érdekes módon proteinhiányként szokták értékelni az állapotát, ami szerinted nem létezik. Valamiért azonban amikor a kezdő testépítő megkérdezi, hogy miért nem fejlődik, pedig kalóriára kiszámoltan sokat eszik, szokták neki mondani, hogy izom "nem nő a semmiből". És valamiért mégis meg szokott indulni a fejlődése, amikor elkezdi emelni az általunk elsődleges fehérjeforrásnak tartott élelmiszereket. Valamiért mégis szoktak kezelni az általunk fehérjedús étrendnek hívott táplálkozási tanáccsal bizonyos állapotokat-megjegyzem; sikeresen. Erre még visszatérek. És te lehetsz kivétel, de aki fehérjeszegény és ch magas étrenden van, az általában pont nem szokott rád hasonlítani (Nézz meg egy átlagos kínai falusit, egy indiait, tipikus vegák. Nem utolsósorban pont ezekről az országokról szokták mondani, hogy gondot jelent a fehérjehiány ekkora népesség étkeztetésénél, és hogy sokan élnek hiánytünetekkel.)
Az átlagember egy ch magas, fehérjeszegény étrenden (ami lényegében ez) a bevitt kalória és a mozgás függvényében a thai földműves és a zsíros izomtalan fizikum között ingadozna, de hogy sok izma és fizikai teljesítőképessége nem volna tőle, abban biztos vagyok. Legalábbis én eddig javarészt nem ezt láttam.
És most NEM a vegán életmódról beszélek, mert ez nem szimplán az. Ebben van még azon túl egy csomó megszabás. Dióhéjban ennyi: ne egyél ún. elsőrendű fehérjeforrásokat, egyél csak ch forrásokat, a bennük levő járulékos fehérje pedig elég lesz. Ez a rövid lényege, ami nekem átjön, és amit nem bírok elfogadni. Nem a vegaságot támadják itt a legtöbben, hanem ezt az annál még pár fokkal speciálisabb dolgot, amit te nyomatsz. A vegán étrenddel lehet nagy mennyiségű fehérjét bevinni anélkül, hogy sokat kéne zabálni nagy ch és alacsony fehérjetartalmú növényekből, más forrásokból. A te étrendedet akárhogy nézem, nem jön ki belőle egy épkézláb fehérjemennyiség, mert egyszerűen nem lehet anélkül bevinni, hogy marha sokat ennénk a forrásaidból. Már ha bírunk. (Itt megjegyezném, hogy sokan nem érzik magukat jóllakottnak a zsír és állati fehérjében szegény étrendtől, tehát tuti, hogy túlennének ebből, hogy elérjék a kívánt teltségérzetet.) Ennek viszont csak nem kevés sport mellett van értelme, ami átlagpolgár számára nem mindig egy beszámítható faktor. Plusz nem árt hozzá egy nem épp legszerencsétlenebb alkati adottság is, hogy ne hízzon el az illető a sok kalóriától. (És azt ne mondd, hogy a többlet ch-t kipárologjuk vagy mi, mert nem így van :) Tanulj egy kis biokémiát.) Vagy a másik megoldás: nem eszik túl sok kalóriát a forrásaidból, de akkor, valszeg fehérjehiányos lesz, akárhogyan számolom.
Arra pedig megint csak összeesküvéselméletekkel jöttél, hogy a gyógyászatban javasolt fehérjedús étrend már hajlik a tömegnövelő étrend felé, más mennyiségekkel és pont olyan, amit te tiltasz. Ne haragudj már, de amikor vannak olyan kórformák, amikre ezt az étrendet javasoljuk, akkor nyilván az a célunk, hogy megöljük, betegen tartsuk a nyomingert, nem? :) Nyilván ezért vannak olyan jól kezelhető betegségek, amelyek terápiájának része ez az étrend, és magas a gyógyulási rátájuk. De nem, komolyan, a kórházi statisztika szerint az EÜ ellátásban részesülő betegek 100%-a vagy meghal, vagy beteg marad, hogy jól le lehessen húzni. Ugye?
Ez az összeesküvéselmélet gyártás egyrészt csak egy utolsó aduász egyesek számára, hogy megmagyarázzák az ismeretlent, amit logikusabban már nem tudnak. Egy végső menedék. ("Minden haszonorientált" Üdvözöllek a kapitalista 21. században, ahol már immáron rohadt régóta feltalálták a pénzt, mint közös valutát. Ne vegyél semmit, termelj meg magadnak mindent, mindenki le akar húzni, mindenki átver, mindenki benne van.) Kit meggyőz, kit nem. Engem nem. Nagyon sokat veszít számomra, egy ultra szkeptikus ember számára az a hitelességéből, aki ezzel hozakodik elő.
Másrészt az ilyeneknek általában semmi tapasztalata nincsen az egészségügyről, csak többedkezi információk, elképzelések. Egyszerűen nem bírja befogadni a fejük, hogy vannak olyan betegségek, amiket a mai tudomány ismereti szerint sem lehet gyógyítani, és abba bizony menthetetlenül bele fog halni az illető, de minimum életminőségbeli romlást fog szenvedni. Nem bírják elfogadni, hogy akármilyen egészségesen is élnek, mindig lesznek beteg emberek. Képtelenek lenyelni a tényt, hogy akármilyen jól csinálnak mindent, akkor is lesz, aki nagyon csúnyán beszopja ennek ellenére. Megviseli őket a beteg társaik látványa, főleg azoké, akik betegsége nem köthető egyértelműen semmihez, főleg nem az életmódjából. Próbálják megmagyarázni, megkeresni rá az gyógymódot, hiszen valahogy bizonyosan elejét lehet venni minden bajnak. Ha nem sikerült, akkor legalább rá kell kenni másra, az államra, a zsidókra, a nagy pharmára, az űrlényekre, bánom is én, kire. Ha van bűnös, ha megvan az rossz okozója megnyugszik az emberi lélek, még ha a helyzet nem is javult. Sokkal könnyebb így, mint azon évődnie egy életen, hogy miért pont őt találta be hót véletlen a balszerencse. Egy kis emberi pszichológiát tanulva, ezen nincsen semmi meglepő.
Ez régen nem volt így egyébként, sokkal több beteg ember volt, mégis jóval kevésbé álltak ilyen ódzkodva halál, a betegség tényéhez. Egyszerűen tudták, hogy ez hozzátartozik az élethez, csak manapság nem akarják elfogadni, a jobb körülmények ellenére sem.
Kitalálják hát, hogy valaki ebből biztos hasznot húz, valakinek ez a célja, hogy ők betegek legyenek. Persze, valaki, valami titkos illuminati f4szságnak nyilvánvalóan felelősnek kell lennie minden földi rosszért :) Lassan ott tartunk, hogy a természeti katasztrófákért is emberek felelősek (sőt, már tényleg itt tartunk). Tudod hány millióan halnak meg minden évben? Büdös temetkezési vállalkozó kutyák, biztos az ő kezük van benne, hiszen ők ebből hasznot húznak.
A rák az egyik legfelkapottabb téma, amire természetesen már rég tudják az azonnali gyógyírt, de inkább kifizettetik velünk a kezelést-állítják a rák, meg minden egyéb betegség mechanizmusát abszolút oda meg vissza tudó emberek. Kíváncsi vagyok, az AIDS mikor kerül terítékre. Hogy nem jutott még senkinek sem eszébe, hogy azt is direkt terjesztették el valami csúnya bácsik. A chemtrail elmélet és a rákösszeesküvés mellett már nem volna furcsa.
Érdekes módon ezen elméletek főleg azokban az országokban népszerűek, ahol az egészségügy szerkezete vagy a köznépi tájékozottság és/vagy hangulat ennek utat ad, mint például az USA, vagy éppen szerencsétlen hazánk (ahol azt aláírom, a preventív része a béka s3gge alatt van az EÜ-nek, itt a kezelésre koncentrálnak, ami egyrészt a nyugati [de nem túl nyugati] kultúra hatása, másrészt annak, hogy híg sz4rból épült lábakon kezd állni az ország, ami ezen a területen is észlelhető). Egy Európa északkeleti részén levő országban, Dániában, Svédországban mondjuk, vagy akár Kanadában viszont röhög a nagy többség azon az egy-kettőn, aki ilyesmit állít.
Én a magam részéről soha nem értettem, hogy miért volna haszon az államnak egy beteg polgár, aki kiesik a munkájából a betegsége miatt, azaz megszűnik a termelő szerepe, segélyre szorul, megkapja a kezelést, amin elég sokszor van TB, majd lehet, hogy fel sem épül teljesen, azaz nem mehet akármilyen munkakörbe, továbbra is segélyre szorul, valamint a közelégedetlenség is nő.
Nem értem, miért nem mézesmadzagozzák be ezzel a már nyilvánvalóan feltalált AIDS, rák, izomsorvadás és ebola és minden más betegség elleni kapszulával az embereket, természetesen ezt is jó sok pénzért, ráadásul még az elégedettség is nőne, ami szintén egy profit az államnak.
De bocsánat a sok szóért, megyek is vissza tanulni. Most jött ki egy utánképzésünk, hogy hogyan lehet effektívebben mérgezni a kutakat, na szevasztok.
--gömb--
Nem tudom mióta edzel, de ha több lenne a fehérje beviteled, sokkal nagyobb súlyokat mozgatnál meg. Én is simán hozom nagyjából ezeket a súlyokat, ha csak gabonát eszek (100-140-140-et tudtam januárban, akkor az étrendem nem állt másból, mint napi 600 g fénymagból. Igaz, februárban baromira túledzettem magam, most tartok nagyjából ugyanott).
Ha viszont tolok mellé tejsavófehérjét, vagy akár normális mennyiségű növényi fehérjét, sokkal többet tudok elérni, és egész más a közérzetem is.
A gabonaalapú étrend egyszerűen nem elégíti ki a szervezet szükségleteit (illetve lehetőségeit), az ennél sokkal többet is fel tud használni, és be tud építeni.
Meg kell jegyeznem, én minden nap teljes testet edzek, ez nyilván önmagában növeli a fehérje igényt, ugyanakkor emellett is áll amit írtam. Sőt, ez még inkább azt igazolja, hogy a szervezet fehérjefeldolgozó és -beépítő kapacitása sokkal nagyobb, mint a gabonákból bejövő járulékos fehérje mennyiség.
Ha zsírmalac vagy, akkor pont nem fogsz tudni többet emelni.
Mint mondtam, mindenkinek más energiaszükséglete van. Van aki feltöltődik egy étkezéssel 10 banántól, valakinek ennél sokkal több kell.
Én se egész nap egy kis zöldséges pizzát, 10 banánt, meg egy gyenge(?) reggelit eszek.
Mindennap változik az étrendem, és mondjuk fél-1 kiló kenyér nekem is lecsúszik/lecsúszhat.
Ezek csak példák voltak, amiket felvetettem, hogy lehet ezeket is enni.
A lényeg, hogy addig egyél, hogy jóllakj, hogy hidratáld a szervezetedet, és hogy megadd a tápanyagokat.
A hús, az csak pazarlás.
A fehérje meg nem olyan makrotápanyag, amiből halomra kéne zabálnunk. [link]
Főleg nem állati eredetű fehérjékből, de csak vissza kéne olvasni a kommentjeim, de itt is le van írva, hogy mennyire van szükség.
Ezt az arányt viszonyítsd a saját testsúlyodhoz, és meg is van oldva a fehérje kérdés. Ennyi.
És csak egy példát mondtam a pizzával. Ha azt olyan kevés kalóriának hiszed, akkor felőlem ha annyira energiaszükséglet hiányban van, ehetsz avokádót, mogyorót, kókuszt, olívaolajat, tökmagolajat, lenmagolajat. DE csak akkor, ha nagyon gyors az anyagcseréd, és tényleg nem ragad rád egy deka izom se. akkor zsírt is rendesen bevihetsz, ha nagyobb darab akarsz lenni.
Egyébként meg megvan határozva, hogy mennyi izomtömeget tudunk hordozni a testünkön, úgyhogy nem szabad a tömegnöveléssel se túl lőni annyira a célon, hogy majd kiszakad a hasad.
Az már nem egészséges, ha folyamatosan túl eszed magad csak azért, hogy 1-2 kilóval többet mutasson a mérleg.
A lényeg csak az, hogy jól nézz ki magadhoz képest.
Persze ez is az egyéntől függ, hogy mit akar elérni...
A kínaiaknál/ázsiaiaknál meg a legalacsonyabb a rákos és más megbetegedések száma.
Szerinted érdekli őket, hogy valaki fehérjehiányosnak nevezi a népüket?...
Megint ugyanazt mondod, de leírom még egyszer:
szénhidrát -- felgyorsítja az anyagcserét
ha az anyagcsere gyors -- nincs testzsírba raktározás
És ez alá is van támasztva.
Ez tény, hogy a gyors anyagcsere miatt jobban felhasználja a szervezet a táplálékokat, és nem megy a zsírraktárba.
A gyógyszeriparról szólóan meg csak mondom, hogy ez nem összeesküvés.
Azért írnak fel gyógyszereket, hogy kezeljenek.
Az senkit nem érdekel hogy meggyógyulj, csak az, hogy kezeljenek.
Csak nézz meg egy orvost. Bátran mondhatom, hogy 10-ből legalább 8 elhízott(persze nem azt mondom, hogy csak a húsevés miatt), bár nem tudom hogy nálad milyen fittek az orvosok, de errefelé nem igazán.
Akkor még is hogy tudna meggyógyítani téged, ha ő maga sincs jó formában?...
Szerinted ha kitalálnának egy olyan gyógyszert, ami instant meggyógyítja a betegséged, arról szerinted tudna az átlagember, vagy legális lenne számára?
Szerinted rúgna magának akkora öngólt a gyógyszeripar, hogy bejelentené, hogy megvan a gyógyír, és lehet vinni?
Nem, mert annyi pénzt akarnak kicsikarni belőled, amennyit csak lehet. A gyógyszeripar is egy ipar.
Ez nem összeesküvés elmélet, és attól hogy ezt leírom, nem értem hogy miért ne lennék hiteles.
Azt meg, hogy a vegetáriánus/vegán diéta a legalkalmasabb diéta az egészség eléréséhez, érvekkel bizonyítottam.
A hús meg tejtermékekről ellenben nem láttam, hogy miért lenne hú de egészséges, de azt hiszem még egy napot ki kell bírnom, hogy felvilágosulatlan maradjak. :)
Egyébként ajánlom figyelmedbe Gary Yourofsky-t. Linkelem a beszédét:
https://www.youtube.com/watch?v=UROxRLbVils
Kérlek, nézd végig. És gondolkodj el rajta. Engem nagyon megfogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!