Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 90 kg vagyok kb hogy tudnák...

Szodika kérdése:

90 kg vagyok kb hogy tudnák le fogyni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok 90 kg kb zsiros csak ithon tudok edezni.
2015. márc. 7. 15:32
 101/141 anonim ***** válasza:

Én már ittam tejsavót, és ettem "normális" fehérjéket. Ahogy a lakosság 90%-a így teszi.

Valószínű hogy olyan jól néztem ki, hogy gondoltam sz@rabbul akarok kinézni, ezért vegetáriánusnak mentem. Nyilván. :)

2015. márc. 9. 20:19
 102/141 anonim ***** válasza:

Az meg, hogy a testsúlyod nem befolyásolja, hogy mekkora súlyt mozgatsz meg, így nem mondanám.

Ez is sok tényezőtől függ, de a fekvenyomásban mondjuk előnyösebb, ha nagyobb darab vagy.

Még a hasad mérete is befolyásolhatja, hogy mennyit tolsz ki, mert már maga a mozgástartomány is rövidülhet tőle.

A guggolás is jobban megy magasabb testzsírral, mondjuk annak a "mechanikáját" már nem tudnám megmagyarázni.

Ha viszont meghízol, akkor a relatív erőd, gyorsaságod, állóképességed egyszerűen megszűnik.

2015. márc. 9. 20:29
 103/141 anonim ***** válasza:

Fúúú. MI AZ HOGY NEM KELL FEHÉRJE?HM? AZ IZOM MIBŐL ÉPÜL? FINGBÓL?

Amúgy létezik lassú tömegelés is és akkor nem egy terhes tehénre fogsz hasonlítani. Napi 1 kiló kenyér meg rohadt egészséges... Csak nem a bolti vacak? :)

És még mindig nem értem, hogy miért akarod a népet egész nap gyümölccsel meg zöldséggel etetni. Oké, még ha jól is laksz vele, akkor is meg kell enni két óránként kb. három almát.

Az olaj meg aztán rohadt jó. Most igyam meg vagy a zöldséges pizzára öntsem? Ráadásul magadnak mondasz ellent, mert az általad linkelt Mekdögell bácsi meg ellenzi a rohadt növényi olajat. Akkor mi az igazság?

A legtöbb embernek aki fizikai melót végez, annak meg kevés a zöldséges pizza. Sőt még hússal se elég. Tehát akkor egyek olajat, zöldséget, gyümölcsöt tonnaszámra, ebédre valami könnyű ételt amiből meg megint 5 tonnát kell bezabálni? És a kenyeret hogy eszed? Felvágottat, sült húst te nem eszel hozzá ugye. Akkor most a lencsefőzelék mellé tömöd vagy a zöldséges pizzádhoz vagy csak magában rágod? Mert mind a három formában rohadt egészségtelenen, sőt napi egy kiló kenyérből te aztán rohadtul nem nyersz elég energiát, főleg ha bolti, mert az lisztet sem lát...

2015. márc. 9. 20:34
 104/141 anonim ***** válasza:
Egyébként 4 éve edzem, most decemberben lesz 5 éve.
2015. márc. 9. 20:34
 105/141 anonim ***** válasza:

--gömb--

Nem hiszem, hogy normális koncepcióban tetted ezt, mert akkor ezeknél lényegesen nagyobb súlyokat használhattál volna. Ha mégis, akkor is valahol hiba volt a rendszerben, és arról nem a tejsavófehérje tehet. Nem is a hús. Ha esetleg allergiás vagy valamelyikre, az megint egy külön történet.

Én például jó ideje egyáltalán nem viselem el a hüvelyeseket, amikor a 1 kg rizs+0,5 kg lencse ment, 2-3 évvel ezelőtt, akkor is kattogott miatta a gyomrom, csak akkoriban leerőszakoltam, mert mindenáron fejlődni akartam. Nem bírom továbbá a zabot, búzát, árpát sem (Az élesztős tészták még elmennek. Érdekes módon viszont rizsből, kölesből és fénymagból bármennyi mehet).

Ennek ellenére nem találom ki, hogy a hüvelyesek, vagy említett gabonák mérgezőek lennének.

2015. márc. 9. 20:36
 106/141 anonim ***** válasza:
Akkor meg pihe súlyokkal edzel. Kicsit menj rá a súlyok megnövelésére, mert így semmit nem fejlődsz már.
2015. márc. 9. 20:37
 107/141 anonim ***** válasza:
Fú, megvan a 100 válasz. Könyvet lehetne írni belőle és kiadatni.
2015. márc. 9. 20:45
 108/141 anonim ***** válasza:

--gömb--

Nagyobb darab. Izomtömegben.

A zsír erő szempontjából sem előny soha. Az a mozgástartomány-rövidülés egyrészt fenn sem áll, mert nem a hasra kell engedni a rudat, másrészt nem akkora nagy előny ez, én amit le tudok engedni teljesen súlyt, annál maximum 2-3 kg-val többet tudok, ha csak félig(!) engedem le. Guggolásnál meg főleg nem előny a zsírtömeg, egyenesen hátrány.

Az egy teljesen más dolog, hogy zsíros ember sokszor van kalóriapluszban, ezáltal eleve anabolikusabb is a hormonháztartása, ha edz, nagy általánosságban.

Ezért nem diétáznak az erőemelők, ha nem muszáj.

"Ha viszont meghízol, akkor a relatív erőd, gyorsaságod, állóképességed egyszerűen megszűnik."

Ez sem igaz. A zsír ballaszt, de nem több. Simán lehet valakinek jó a kondija zsírosan is. Nyilván 30-40% fölött már nem fog kilátni a zsírból képletesen szólva, de 20-25-nél még igen.

2015. márc. 9. 20:49
 109/141 anonim ***** válasza:

Te mondtad, hogy hízni akarsz, én csak a saját tapasztalataimat osztom meg. :)

És nem tudom, hogy miért vágja ki nálad a biztosítékot a fehérje bevitelem.

Nem tetszik, hogy valaki nem azt csinálja, amit te?

Érdekes módon, még mindig élek, és nem mondanám, hogy leépült tőle az izmom.

Az meg, hogy a kenyér milyen egészséges, lehet róla vitázni.

Viszont ha jót választasz, az tele van vitaminokkal és rostokkal.

És nem értem, akkor most mégsem a hús a hiba, vagy már a húsnál is nagyobb gondjaim vannak? De hát hogy lehetnek a húsnál nagyobb gondjaim, ha csak azt nem eszem? Lol. Tiszta mindfuck. :)

Nagyon ragaszkodó vagy te. De semmi gond, a kis bocikát biztos megbüfiztetik, amikor elvágják a torkát. Te meg csak élj a kitalált világodban. :)

A növényi olajok között is vannak kivételek egyébként, amiknek nagy az omega-6 arányuk, ilyen például a népszerű napraforgóolaj.

Amiket én írtam neked, azokban viszonylag jó zsírok vannak.

Az meg, hogy pihe súlyokkal edzem, nem vitatom. De ennél jobb kondícióban még nem voltam, és ennél erősebb nem nagyon voltam még. Úgyhogy maradok a diétámnál, köszi szépen. :)

És nézzétek meg Gary Yourofsky beszédét. Hatásos, lehet hogy ti is elgondolkoztok. :)

2015. márc. 9. 20:50
 110/141 anonim ***** válasza:

Itt a link: https://www.youtube.com/watch?v=UROxRLbVils

A zsír is hathat pozitívan az erőre. Az inzulin, amit kibocsát a szervezeted miatta(mert a zsír az oka, hogy a szervezet rengeteg inzulint termel, mert másképp nem tudják felvenni a szénhidrátot a glikogén raktárba, mivel a zsír lassítja az anyagcserét/tápanyag felhasználódást), hathat anabolikusan a testedre, de ez együtt jár zsírosodással is.

És a zsírosodás nem hátráltatja az abszolút erőt. Ha így lenne, akkor szerinted nem szálkásodnának le az erőemelők?...

Olyat meg szeretnék látni, hogy valaki kövér, olyan 18-20%-os testzsírral, és úgy lenyom nekem 10-20 db húzódzkodást.

Szerinted a plusz súly nem hátráltatná a relatív erejét?...

2015. márc. 9. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!