Szerintetek Djokovics bevállalja a januári Australian Opent így, hogy csak oltott játékosok vehetnek részt a versenyen? Amennyiben nem, akkor a maradék 3 Grand Slam közül melyik az, amelyiken érdemes megtenni a végső győzelmét egy szép kis összeggel?
Két kulcspillanat volt, amin Djokovic elbukta ezt a döntőt.
1. A második szett tie-breakben bevállalt egy szükségtelen rövidítést 3:2-es előnynél.
2. A döntő szettben break labdája volt 1:0-nál és a lecsapást a hálóba ütötte.
Persze, nagyon sok hibával játszott, a hosszú labdameneteket kb. 10-ből 7-szer bukta, de még ezek is belefértek volna, hogyha az említett két esetnél az egyiket megcsinálja.
Igen,voltak kulcspillanatok,sokszor érthetetlen Djokovic hibákkal... de ehhez az is hozzátartozik,hogy Alcaraz hihetetlen meccset játszott, abszolút a legjobb teniszet játszotta (az első szett kivételével), ráadásul egy számára új borítású,ahol túl sok tapasztalata nincs. És az a mentális erő,hogy egy wimbledoni döntőben 5 szettben verni Djokot... talán mondhatjuk hogy revansot vett Federerert😅
Viszont innentől én azt mondom,hogy ha Alcaraz továbbra is motivált marad,és éhes, akár melyik Grand Slamen meg tudja verni Djokovicot,ez már világos.
Na, akkor gratulálok, szép megérzés volt Alcarazra rakni:D
Ez érdekes kérdés, mert sokszor pont ellene remegtek meg, még olyan játékosok is, mint Federer, lásd 2019, Wimbledon,vagy Nadal 2012 AO, és még van egy pár iylen.. Illetve az első szettben az érződött Alcarazon, amit a meccs után is mondott, hogy nem hitte el hogy megverheti Novakot... csak a második szettben kezdte elhinni. Viszont én azt mondom, ha ott a 2.szett tie breakban nem hagyja cserben az a fonák, akkor megnyeri a szettet, és 2-0 szettről biztosan nem kapott volna ki. Mindenesetre, ahogy mondtad, ez a sportág ilyen, ezen a szinten 70, de az is lehet hogy 80%ban a mentális rész dönt. És abban most Alcaraz volt a jobb. Viszont szerintem Djokovic ebből csak motivációt fog szerezni, biztos vagyok benne hogy nagyon vissza akar vágni a spanyolnak, szóval lesznek itt még nagy csaták, akár már az Us Openen. Így legalább még mindig marad izgalom a teniszben, csak már nem Federer, Nadal es Djokovic, hanem lehet hogy csak Alcaraz vs Djokovic.
,,Alcaraz a jobb teniszező..." Inkább így: Alcaraz volt a tegnapi meccsen a jobb teniszező, de összevetve őket semmiképpen sem jobb Djokovicnál, egy fikarcnyival sem. Most Alcarazt sokan megállíthatatlannak gondolják, de így volt ez Djokoval is nem egyszer, hogy kérdéses volt, hogy azok után, hogy Federer, Nadal és Murray sem volt ellenfele a Grand Slameken, vajon le tudja-e őt győzni valaki, aztán ugyebár jött Wawrinka.
2021-től kezdődően hatból öt Grand Slamen hízott a malacperselyem Djokovic végső győzelmeivel, most sajnos ez nem jött össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!