Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetetek, ha érdekel a...

Szerintetetek, ha érdekel a gasztronómia, érdemes lenne ilyen irányban elvégeznem valamilyen tanfolyamot?

Figyelt kérdés

40 éves vagyok, így a főiskola/ egyetem már nem igazán jöhet szóba.

Azt vettem észre, hogy nagyon szeretek a konyhában lenni, ételeket, finomságokat készítgetni, levesektől kezdve főzeléken át, krémeket, sütiket, szinte mindent. Teljesen kikapcsol, feltölt, nem tudom elmondani, mennyivel jobban érzem magam utána.

Eddig ügyfélszolgálaton dolgoztam, de nagyon távol áll tőlem, váltani szeretnék.

Ti hogyan csinálnátok?



2021. nov. 27. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Elmennék szakács-tanfolyamra.
2021. nov. 27. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
40 évesen is lehet egyetemre menni
2021. nov. 27. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Én a másik irányból indulnék. Keresnék egy jó helyet, ahova kell kisegítő hétvégente és esténként. Ha bejön, akkor csinálnék egy tanfolyamot.


Otthon főzni nagyon nem ugyanaz, mint étteremben. :) De amúgy lehet, hogy megpróbálkoznék házvezető nőnek kimenni angliába vagy az USA-ba, ott vannak, akik főállásban családoknak főznek, nekem az jobban bejönne, mint az éttermezés.

2021. nov. 28. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

Mármint hogy ezt akarnád melózni?

Nagyon nem!!! Teljesen elvetélt ötlet.

Max annyira érdemes, hogy otthon hobbiból, kicsit nagyobb rálátással bohóckodjál.

Egy otthoni hobbifőzésnek az ég világon abszolút semmi köze nincs a szakács szakmához, meg egy éttermi főzéshez.

2021. nov. 28. 05:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

Nem biztos, hogy jó ötlet. Én mondom, hogy imádom a főzést, de fiatalabban szívesen csináltam otthon és mindig minden nagyon finomra sikerült. Nemrég pár hétigfőztem egy kis panzióban (kb. 10 emberre), no, ott már küszködtem, mert a nagyobb mennyiség miatt semminek sem lett olyan íze, mint otthon.

Egy napot pedig próbanapon töltöttem konyhai kisegítőként, ott a főzésnek a közelébe sem jutottam.. Csak zsákszám krumpli és egyéb zöldség pucolás, darabolás, fekete mosogatás (az volt a legrosszabb) volt a munkám, alig bírtam ki a 12 órát. Mindenhol csúszott a padló, vizes-zsíros volt minden, a moslékot hordóba öntötték, stb., egyszerűen undorító volt az egész.

Azt is számítsd bele, hogy étteremben/nagykonyhán napi 14-16 órát is dolgoznak.

2021. nov. 29. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
52%
"én NEM mondom", bocsánat.
2021. nov. 29. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!