Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan sprinteljek gyorsabban?

Hogyan sprinteljek gyorsabban?

Figyelt kérdés

Egy trekking kerékpárom van. Szeretnék vele gyorsabban sprintelni(nagyobb max sebességet elérni). Most a max sebesség 43km/h de ezt kb 5 mp ig tudom tartani. Valami ötlet hogy gyorsabb legyek? Ha leszerelem a sárvédőket az mennyit dob rajta? Hogyan lehet kifejezetten sprintre edzeni?

16/f

2020. nov. 16. 12:47
 81/97 A kérdező kommentje:
79. Köszi. Szerintetek mennyit fussak egy nap? Abban is legyen hogy 2 percig gyorsítok a tempó, utána visszaveszem?
2020. nov. 17. 19:10
 82/97 anonim ***** válasza:

Aki kerékpárral tartósan 40 km/h fölött tud menni, az általában már tudja mit csinál, nem pedig idióta hülyegyerek. Persze nem az Istenhegyin lefele száguldozókra gondolok.

A Szilas-patak bicikliútját én kerülöm, túl sok a 3 éves kismotorral meg a kutya. Akkor megyek rajta, ha ki akarok szabadulni a városból Rákoscsaba-Pécel felé, de akkor lassan.

2020. nov. 17. 19:11
 83/97 anonim ***** válasza:
Eddig biciklizésről volt szó... 77 egyre biztosabb jeleit mutatja valami agyi rendellenességnek:D
2020. nov. 17. 19:12
 84/97 anonim ***** válasza:

80: köszi!

Rég nem jártam arra.

2020. nov. 17. 19:16
 85/97 anonim ***** válasza:
Én kb. minden nap megyek ott, mivel jellemzően mire el tudok menni edzeni, még épp van idő egy Naplás tó-Nagytarcsa-Pécel-Rákoscsaba-Naplás tó kört menni, esetleg Isaszeg/Gödöllő felé, utána a téli sötétben nem nagyon merek utakon menni-viszont a Szilas menti "bicikliút" ki van világítva, tudok még menni ott egy 15-20kilométert(oda vissza 2-3szor). Ilyenkor nincsenek olyan sokan.
2020. nov. 17. 19:26
 86/97 anonim ***** válasza:

"Magyarázd el, kérlek, hogy a nagyobb tempó:nagyobb élményen kívül,

mi köze a tempónak az edzésmunka hatékonyságához? A wattok számítanak, nem a tempó."

Nem feltétlenül a wattok számítanak, nem lehet ennyire leegyszerűsíteni. Sem wattot, sem pulzus, sem pedálfordulatot nem lehet tartani ott, ahol mások közlekednek bringával. Bemelegíteni sem ideális.

Ha pedig kifejezetten sprintre gyúr, akkor a mozgás, a kiállás és a váltás összehangolása, a megfelelő pozíció is számít. Itt kifejezetten számít a végsebesség, hiszen ez jelzi vissza a sprint sikerességét. (Meg persze az is, hogy jól időzített-e.)

Síkon hogy' a fenébe tudsz 300 wattal edzeni úgy, hogy közben lassan mész?

2020. nov. 17. 19:55
 87/97 anonim ***** válasza:

Mégis hogy ne lehetne tartani? Mert mások esetleges kikerülése annyira zavaró? Vagy akkor menjek a Déli-sark közelébe, ott úgy sincs senki?

Senki nem mondta, hogy lassan kell menni... (Montival egyébként az a 300watt síkon mondjuk 30km/h)

2020. nov. 17. 20:00
 88/97 anonim ***** válasza:

"Mégis hogy ne lehetne tartani? Mert mások esetleges kikerülése annyira zavaró? Vagy akkor menjek a Déli-sark közelébe, ott úgy sincs senki?"

Nem arról van szó, hogy a kikerülés zavaró, hanem tervezett edzésre teljesen alkalamtlan.

2020. nov. 17. 20:51
 89/97 anonim ***** válasza:

Futáshoz és egyébként is:

Nem vagyok nagy futó, de telente szoktam futni. Kell legalább egy hét mire megszokom, ha 1-2 naponta lejárok. Az első héten, de akár a másodikon is belesétálok, ha az esik jól.

Lehet, hogy az elején csak 2x6 percet futok, közte pár perc sétával. A végére megy a 45-50 perc futás. Amikor már a teljes távomat le tudom futni, akkor elsősorban azt nézem, hogy tudok-e alacsonyabb pulzussal javítani.

Nem lesérülni akarok, hanem megszokni ezt a mozgást is.

Az első 1-2 hónapban nem erőltetném az intervalozást vagy a fartlekezést, főleg, ha csak most kezdesz sportolni.

2020. nov. 17. 21:02
 90/97 anonim ***** válasza:
#87, én egy bicikliút szélességű helyen nem merek gyalogost 15 km/h-nál gyorsabban kikerülni. Gyereket semmiképp. Kiszámíthatatlan a mozgásuk, nem akarom, hogy elém lépjen épp.
2020. nov. 17. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!