Hogyan sprinteljek gyorsabban?
Egy trekking kerékpárom van. Szeretnék vele gyorsabban sprintelni(nagyobb max sebességet elérni). Most a max sebesség 43km/h de ezt kb 5 mp ig tudom tartani. Valami ötlet hogy gyorsabb legyek? Ha leszerelem a sárvédőket az mennyit dob rajta? Hogyan lehet kifejezetten sprintre edzeni?
16/f
49. Nekem sose volt célom a sebességmaximalizálás. Alapvetően társaságban tekerek, kedvtel3si célból és persze azért is hogy fitt legyek. Napi 25-30 km- t megyek még ma is.
Egyszer csináltunk átlagcyúcsot, mikor az Ironman vrrseny miatt le voltczárva a budai alsó rakpart. Már vége volt a versenynek de még a lezárást nem oldották fel. Na skkor mentünk egy jót a Kopaszitól a Mozaik utcáig és vissza. 😁
Amúgy mi3rt nem keresel edzőtársakat? A versengés is tud javítani a sebességeden...
Milyen terepen szoktál edzeni, hol?
Mennyire mersz és tudsz autók között tekerni?
Én 20 évesen kezdtem tekerni, de az első években rám hozták a frászt...
Szerintem szinte minden bicajosnak korlátozottak a lehetőségei hétközben - hiszen otthonról kb. adott, hogy hány irányban merrefelé tud menni egy edzőkört.
Szerintem ne fókuszálj ennyire a sprintre meg max. sebességre. Az állóképességeden tudsz azzal is javítani, ha alacsony fokozaton emelkedőre tekersz (tökmindegy milyen sebességgel). Elsőre majd 1x1 -be vissza kell kapcsolnod, aztán egy idő után már felmész 2x3-ban is...
Valami kiegészítő edzést csinálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!